Eleganță la feminin: secrete de stil pe care orice femeie ar trebui să le cunoască
Dacă ne uităm în dicționar, eleganța este definită drept calitatea de a fi grațios în ceea ce privește aspectul, dar și ca maniere. Prin urmare, o femeie elegantă este aceea care se prezintă în societate într-un mod extrem de sofisticat și stilat.
Din fericire, în vremurile noastre, eleganța nu mai este o trăsătură asociată doar cu păturile înalte alte societății sau celebritățile. Ci mai degrabă, acest concept a început să îmbrățișeze diversitatea și unicitatea pe care le vedem în lume.
Scopul acestui ghid nu este să îți ofere un tutorial pas cu pas pentru a fi imaginea perfecțiunii și a eleganței în ceea ce privește imaginea exterioară. Mai degrabă, aici vei descoperi informații despre importanța găsirii stilul perfect pentru tine și despre modurile de a asorta vestimentația cu încălțămintea , într-o manieră corectă și plină de eleganță.
CUPRINS:
1. Ce (mai) este eleganța?
Considerată una dintre cele mai elegante femei care au trăit vreodată, Audrey Hepburn afirma că „eleganța este singura frumusețe care nu se ofilește niciodată”.
Îi putem da totală dreptate, întrucât eleganța conferă acel aer atemporal vestimentației și aspectului unei persoane. Aici le avem ca exemple pe cele mai elegante femei din istorie, conform standardelor tradiționale de frumusețe: Grace Kelly, Jackie Kennedy și Coco Chanel. Stilurile lor clasice sunt și astăzi la modă datorită eleganței lor inconfundabile.
De aceea, a avea o astfel de garderobă îți garantează faptul că piesele clasice de îmbrăcăminte, încălțăminte sau diverse accesorii nu se vor demoda niciodată.
În prezent, îți poți găsi inspirația și de la femei celebre care au adaptat formele clasice la nevoile vremurilor dinamice în care trăim. Femeile moderne se pot inspira de la personalitățile din familia regală britanică, precum Prințesa Diana și Kate Middleton, de la femei de carieră precum Michelle Obama și Victoria Beckham, și chiar și de la tinerele artiste precum Zendaya și Ariana Grande. Aceste femei și multe altele au adus în prim plan faptul că eleganța nu este neapărat despre rochii de designer; ci este mai mult despre a te prezenta într-o manieră care te pune mereu în avantaj, indiferent de timp, loc sau situație.
2. Cum să îți asortezi mereu pantofii la ținuta ta cu eleganță și rafinament
În fiecare sezon de modă, principala preocupare a celebrilor designeri este de a crea pantofi și haine care se vor îmbina în ținuta perfectă. Totodată, pe covorul roșu, coordonarea și asortarea tocurilor și rochiilor este o tradiție la astfel de evenimente publice.
Asortarea unei piese de îmbrăcăminte cu o pereche de pantofi are beneficiile sale: de la a face alegerea unei ținute mult mai ușoară, până la conferirea unui aer de perfecțiune și stil pentru aproape orice porți.
Iată cum să asortezi diferitele tipuri de pantofi de damă la diverse outfituri:
-
Asortarea pantofilor cu toc
Culoare: Asortarea cromatică a pantofilor cu îmbrăcămintea (rochie neagră, pantofi negri) este o alegere sigură în multe situații. Totuși, poți alege un toc nude sau poți folosi diferite nuanțe de aceeași culoare. Astfel, dacă porți o salopetă albastru închis, tocurile pot fi de un albastru mai deschis.
Stil: Pantofii cu toc se pot potrivi cu aproape orice. Fustele creion și blugii skinny, în special, se potrivesc perfect cu pantofii stiletto, deoarece îți vor sublinia silueta. În ceea ce privește pantofii cu platformă, cel mai bun mod de a-i asorta sunt cu fustele mini sau pantaloni scurți, pentru un look relaxat, de vară.
Accesorii: Tocurile lungi (precum stilettos) arată mai bine cu paltoane mai lungi, până la genunchi, în timp ce jachetele și sacourile merg bine cu tocuri mai scurte. Un contrast interesant se poate obține și din accesoriile pe care le porți, cum ar fi o geantă de mână, o brățară aurie sau chiar oja de unghii.
-
Asortarea cizmelor și a ghetelor
Culoare: Regula monocromului se aplică și aici. Dacă porți o salopetă crem, asocierea acesteia cu cizme de culoare crem va arăta incredibil. În mod similar, poate fi o idee bună să asortezi modelele îmbrăcămintei cu cele ale pantofilor. Cu toate acestea, dacă dorești un look mai casual, mergi pe contraste.
Stil: Ghetele tip bocanc se potrivesc surprinzător de bine cu fustele și rochiile din tul, întrucât rugozitatea acestora și eleganța fustei creează un contrast perfect. Dacă porți ghete din piele cu blugi, rulează întotdeauna pantalonii pentru a nu acoperi ghetele. De asemenea, nu purta cizme lungi cu rochii lungi - în schimb, alege pantaloni scurți și fuste mini, mai ales cu cizme înalte. Acest lucru te poate face să arăți mai înaltă.
Accesorii: O pereche de cizme sau ghete merge de minune cu jachetă de piele și ochelari de soare de culoare închisă, mai ales dacă porți o fustă sau o rochie. Această combinație îți va conferi acel look cool, plin de încredere.
-
Asortarea balerinilor
Culoare: Balerinii pot fi la fel de eleganți ca tocurile, dacă îi alegi într-un mod inspirat. Poartă o pereche de balerini roșii din piele la o ținută bleumarin, pentru un aspect profesional. Totodată, balerinii pot fi acea pată de culoare în outfitul tău, așa că nu îți fie teamă să porți alegi un model mai strălucitor.
Stil: Balerinii se potrivesc bine cu orice: îi poți purta cu rochii lungi sau scurte, blugi și un top casual. Fii atentă doar la cerințele evenimentului și la potențialele schimbări de vreme (nu este plăcut să te prindă ploaia purtând o pereche de balerini).
Accesorii: Poți asorta purta balerinii cu blazere și paltoane pentru a obține un aspect mai formal, însă la fel de feminin. De asemenea, ca și în cazul pantofilor cu toc, poți să contrastezi pantofii cu bijuteriile pe care le porți sau o eșarfă.
-
Asortarea pantofilor sport
Nuanțe: Albul, griul și negrul sunt printre cele mai populare nuanțe pentru acest tip de pantof. Dacă vrei să scoți în evidență un outfit mai puțin interesant, alege o pereche de pantofi sport neon, pentru contrast.
Stil: Desigur, acest tip de pantof se potrivește de minune cu articole sportive: hanorace, tricouri, pantaloni de trening, pantaloni de yoga și jambiere. Chiar și în îmbrăcămintea sportivă, combinațiile monocrome sunt inspirate. Dacă te simți îndrăzneață, poți asorta pantofii sport din piele la costume și chiar paltoane pentru un look sporty chic.
Accesorii: Pentru un look casual, poți adăuga o eșarfă sau bijuterii care să se potrivească cu pantofii tăi sport. Încearcă, totuși, să asortezi șosetele fie cu ținuta, fie cu pantofii.
-
Asortarea mocasinilor
Culoare: Mocasinii vin de obicei în nuanțe de maro, alb și negru. Îi puteți găsi fie în variante de piele ecologică, ori piele naturală. În orice caz, ținuta ta trebuie să contrasteze cu culoarea mocasinilor.
Stil: Adaugă o pereche de mocasini la perechea preferată de blugi skinny și un top cu nasturi pentru un look casual. De asemenea, poți purta mocasini cu boyfriend jeans și cardigane supradimensionate - o alegere vintage și chic în același timp!
Accesorii: Atunci când porți mocasini, accesorizează-l întotdeauna cu bijuterii și fă-ți un machiaj inspirat pentru a aduce acel aer feminin ținutei tale.
Iată, pe scurt, aspectele de care trebuie să ții cont, pentru a evita probleme legate de stil:
AȘA DA |
AȘA NU |
Investește într-o pereche de pantofi buni. Alege culori contrastante sau complementare. Alege pantofi cu o nuanță mai închisă decât ținuta ta. Combină și potrivește imprimeuri (cu stil). Folosește negru, albastru, maro și gri pentru un aspect profesional. Ține cont de anotimpuri și specificul pantofilor. |
Nu asorta și materialul ținutei tale cu pantofii tăi. Amestecă pantofi în culori închise cu ținute deschise la culoare. Faceți rabat la confort, în favoarea stilului Mixați prea multe imprimeuri, culori și materiale (animal print, roșu și piele) Purtați pantofi strălucitori cu rochii strălucitoare. Evită pantofii cu logo-uri strălucitoare sau prea mari. |
3. Sfaturi și recomandări pentru a fi mereu elegantă
-
Definește-ți stilul personal!
Începe prin a face un mic exercițiu, notând detalii despre stilul tău de viață: Ce faci în fiecare zi? Unde lucrezi? Câte ore lucrezi într-o săptămână? Ce presupune munca ta? Care sunt hobby-urile tale? Ai copii? Care sunt obiectivele tale personale?
Pentru fiecare dintre aceste activități notează exact de ce haine și încălțăminte dispui pentru fiecare dintre aceste situații. De exemplu, pentru a păstra eleganța la birou, va trebui să ai niște sacouri și costume croite pe măsurile tale, astfel încât să rămâi confortabilă cât mai mult timp. Apoi, notează detalii despre ceea ce îți place. Preferi pantalonii, fustele sau rochiile? Preferi tocuri sau pantofii? Îți place să accesorizezi? Ce este confortabil pentru tine? În cele din urmă, scrieți o listă cu toate elementele care reies din această evaluare - acesta este stilul tău personal.
-
Descoperă ce ți se potrivește corpului tău!
Nu poți avea o atitudine elegantă și grațioasă dacă hainele tale nu te avantajează sau sunt neadecvate pentru forma corpului tău. Primul pas pentru a ști ce se potrivește corpului tău este înțelegerea corpului tău. Pune-te în fața unei oglinzi de lungime completă și observă particularitățile corpului tău, fără a le judeca. După aceasta, identifică părțile corpului pe care dorești să le pui în evidență (brațe, picioare, umeri etc.). Nu uita: așa zisele „imperfecțiuni” sunt normale și acestea nu trebuie ascunse - fii sigură că vei găsi întotdeauna hainele potrivite pentru tine!
- Verifică mai întâi ce lucruri ai în garderobă!
Cu siguranță ai multe articole vestimentare pe care le porți în mod constant, însă uneori este util să îți faci curățenie în garderobă. Cu siguranță vei da de lucruri pe care nu le mai porți, fie că s-au demodat, fie că nu mai sunt potrivite. Încearcă să iei fiecare haină sau pereche de încălțăminte în parte și să îți pui 3 întrebări: Mi se potrivește? Îmi place? Îl/o voi mai purta? Dacă toate aceste răspunsuri sunt da, le puteți păstra; dacă nu, poate fi timpul să vă luați la revedere de la ele.
-
Cumpără conștient!
Eleganța poate fi costisitoare, așa că înainte de a merge la cumpărături, este indicat să stabilești un buget și să îl respecți. Când ai o limită (pentru un articol sau pentru toată sesiunea de shopping), aceasta te împiedică să cumperii impulsiv și te încurajează să gândești critic în ceea ce privește achizițiile. O altă sugestie ar fi aceea de a te gândi la garderoba existentă: Este ceva ce deja ai în dulap? Vei purta acel articol și după ce nu va mai fi în tendințe? Gândește-te și la ce presupune îngrijirea hainelor și a încălțămintei! Nu în ultimul rând, nu îți fie teamă să experimentezi adăugând la articole de vestimentație clasice, elegante, un articol surprinzător - tocmai așa s-au născut unele mode celebre!
Ține minte cele 4 reguli de aur ale eleganței!
-
Nu accesoriza în exces.
-
Combină maximum trei culori.
-
Mai puțin poate fi mai mult.
-
Cheia pentru a arăta elegant este echilibrul.
În concluzie, eleganța în moda feminină poate fi atinsă cunoscând câteva dintre regulile de stil menționate în acest articol. Indiferent de anotimp, ocazie sau stil de viață, poți alege întotdeauna piese vestimentare elegante și la prețuri accesibile. Însă nu uita: o atitudine potrivită, echilibrată și grațioasă sunt elementele care înnobileaza orice ținută!
Surse foto: freepik.com, shutterstock.com