Main post picture

Adidași fără șosete - adidași cu șosete. Cine respectă moda?

Main post picture

Una dintre dezbaterile lumii este aceea de a purta sau nu adidași cu șosete. Până la urmă ce șosete se poartă la adidași? Sunt persoane care preferă  să-și simtă picioarele libere, mai ales dacă pantoful sport este făcut din pânză, un material ce lasă pielea să respire. Sunt alte persoane, însă, care nu și-ar putea imagina niciodată cum ar fi să porți adidașii fără șosete. Exista puncte pro și contra pentru ambele idei și la fel ca în multe cazuri părerile vor rămâne întotdeauna împărțite. Cel mai probabil totul ține de confort, obișnuință, dar și de ce fel de organism ai: transpi mult? Atunci probabil vei purta șosete pentru a-ți menține picioarele uscate. Dacă nu transpiri, atunci te vom simți confortabil să porți adidași fără șosete.

Cuprins

1. Se poartă șosete la adidași? 

2. Ce sosete de poartă la adidași?

 

1. Se poartă șosete la adidași?

Nu există vreo modă care să ofere un răspuns categoric la această întrebare. Dar ceea ce se poate spune sunt câteva motive pentru care să porți sau nu adidași cu șosete. Aceasta decizie depinde de felul în care se simte fiecare.

 De ce să nu porți șosete cu adidași?

În cazul în care ești sportiv și îți place să mergi la alergat, sau chiar să concurezi la competiții, trebuie să știi că unii sportivi de pistă și sprinteri aleg să renunțe la șosete pentru că nu doresc un material suplimentar care îi îngreunează. Cu toate acestea, nu există cercetări clare care să confirme sau să infirme această credință, dar poți oricând să o încerci singur. Ești mai rapid cu șosete sau fără?

De asemenea, știm cu toții că vara este un anotimp foarte călduros. Însă uneori avem plăcuta surpriză de a prinde adieri de vânt când suntem la plimbare. Pentru a le simți din cap până în picioare, la propriu, recomandarea este să nu porți șosete, mai ales dacă ai niște adidași din pânză prin care trece ușor aerul. Astfel, îți vei simți picioarele mai răcoroase. În același timp, s-ar părea că adidașii se mulează mai bine pe picior fără șosete. Acest lucru îi face să fie mai confortabili. Însă, din nou, este vorba doar despre preferințe.

În cazul în care știi că obișnuiești să transpiri mai mult, dar nu-ți place ideea de a purta adidași cu șosete, atunci recomandarea este să achiziționezi o pereche de adidași din piele naturală. Pielea este un material foarte moale care face ca acel pantof sport să se muleze perfect pe picior. De acemenea, pielea naturală lasă piciorul să respire, ferindu-l de eventualele mirosuri neplăcute care pot apărea în urma transpirației.

De ce să porți șosete cu adidași?

În primul rând ca să eviți transpiratul picioarelor. Mai ales dacă obișnuiești să mai ieși la alergat. Când alergi, îți transpiră picioarele. Fără șosete este mult mai probabil să ai bătături, deoarece picioarele umede se vor freca de materialul adidașilor. În schimb, dacă porți șosete absorbante, cel mai probabil picioarele vor rămână uscate și astfel vei evita acele neplăceri. De menționat și faptul că purtând șosete și evitând transpirația, vei evita și dezvoltarea unor bacterii. Ele se dezvoltă în medii calde și umede și exact asta va fi în pantofii tăi sport după o alergare frumoasă, lungă și transpirată.

Totodată, deși vara fără șosete poate fi cu adevărat răcoritor, acesta este ultimul lucru pe care îl dorești iarna sau când afară plouă. Purtarea adidașilor cu șosete pe timp de ploaie te va ajuta să rămâi mai uscat și îți va fi mai cald la picioare.

Aducem și aici vorba despre încălțămintea din piele. O pereche de adidași din piele în completarea cu șosetele potrivite vor avea o grijă extraordinară de picioarele tale. Dar cum se poartă adidașii cu șosete?

2. Ce șosete se poartă la adidași?

Răspunsul simplu este șosete scurte. Răspunsul detaliat este depinde:

·         Dacă ești femeie, atunci categoric nu ar trebui să porți adidași cu șosete lungi. De preferat este ca acestea să fie mai scurte decât pantoful sport. Cel mult până sub gleznă. Dacă totuși își dorești să se vadă puțin șosetele sau încă nu ai o pereche potrivită pentru noii adidași din piele, atunci trebuie să ai grijă la culori. Dacă adidașii sunt negri, poți purta orice culoare sau model de șosete. Dacă sunt albi, atunci de preferat ar fi să porți adidașii cu șosete scurte albe. Dar dacă adidașii tăi sunt colorați, atunci trebuie să asortezi culoarea lor și cea a șosetelor.

·       Dacă ești bărbat, poți să porți adidași cu șosete lungi. Câțiva centimetri deasupra gleznei nu vor fi deranjanți. Cu toate acestea, tot la preferințe ne întoarcem. Sunt bărbați care preferă acest fel de a purta adidașii, dar sunt bărbați care preferă să nu se vadă șosetele deloc. Regula culorilor se aplică indiferent de gen și de lungimea șosetelor.

În concluzie, factorul decizional în a purta sau nu adidași cu șosete lungi sau scurte este preferința. Gusturile tale, felul în care privești moda și ce simți că ți se potrivește. Dar acum că ai o viziune puțin mai clară despre ce și dacă să porți șosete cu adidași, depinde numai de tine să dai tot ce ai mai bun pentru a te simți confortabil oricând. 

 Sursă foto: freepik.com 

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele