Main post picture

Blugi cu pantofi: cum poti alcatui tinute armonioase indiferent de ocazie!

Main post picture

Stiai ca blugii reprezinta cel mai cautat obiect de imbracaminte? Fiind o piesa atat de versatila, care poate fi purtata indiferent de sezon, silueta sau context social, nu este de mirare faptul ca majoritatea persoanelor opteaza pentru o pereche de jeans atat in ceea ce priveste vestimentatia de birou, cat si atunci cand se intalnesc cu prietenii in oras sau petrec timp in parc alaturi de familie.

Te intrebi cu ce pantofi se pot asorta? Gaseste-ti inspiratia in acest articol si afla cum poti asorta diversele stiluri de jeans cu diferitele tipuri de pantofi! 

Cuprins:

  1. Blugi cu pantofi: de ce sunt o combinatie atat de populara?
  2. Asortarea pantofilor la blugi: ce incaltaminte poti purta la blugi, in functie de tipul acestora
    1. Pantofi pentru blugi boyfriend
    2. Pantofi de purtat la blugi skinny
    3. Pantofi pentru blugi mom fit

1. Blugi cu pantofi: de ce sunt o combinatie atat de populara?

Denimul este considerat a fi cel mai utilizat material din lume si a devenit extrem de popular in ultimii zeci de ani. Combinarea blugilor cu diverse tipuri de pantofi este o provocare pentru multe doamne.Cel mai important este sa stii sa alegi pantofii potriviti in functie de restul tinutei. Tot mai multe femei adopta stiluri combinate de casual cu elegant sau office, astfel ca purtarea blugilor cu pantofi de orice fel este prezenta in tinutele zilnice ale acestora.


Blugii pot fi purtati indiferent de anotimp, reprezentand piesa de rezistenta in orice tinuta si pliindu-se pe aproape toate situatiile. Daca vrei sa porti denim de fiecare data cand iesi din casa, posibilitatile sunt multiple. In anotimpurile calde, precum primavara si vara, poti combina blugii dintr-un material subtire, cu pantofi lejeri precum balerinii. Daca porti insa pantaloni scurti din denim, poti sa ii asortezi cu o pereche de sandale, iar daca mergi la mare sau la piscina, poti opta si pentru o pereche comoda de papuci. Daca vrei sa te simti mai lejer, poti opta si pentru o pereche de pantofi casual, meniti sa iti ofere o mobilitate mai mare. Important este sa nu porti ceva incomod si dintr-un material prea gros, intrucat va fi o discrepanta prea mare intre materiale.

In ceea ce priveste sezonul rece, alegerile sunt si aici diverse. La inceput de toamna sau sfarsit de iarna, poti asorta o pereche de blugi, cu o pereche de mocasini. Cand sezonul devine mai rece, poti asorta blugii cu o pereche de ghete sau de cizme, care sa iti tina de cald.

2. Asortarea pantofilor la blugi: ce incaltaminte poti purta la blugi, in functie de tipul acestora

Cand vine vorba despre asortarea hainelor, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Daca alegi sa porti o pereche de blugi cu pantofi, este necesar sa acorzi o atentie sporita asupra tipului de jeans care se potriveste cu forma corpului tau si cu restul tinutei. 

2.1. Pantofi pentru blugi boyfriend

Denumirea le este data de faptul ca sunt, la origine, blugi barbatesti, ce au inceput sa fie purtati de femei, care faceau o manseta la baza lor pentru a li se potrivi. Acum, acest tip de jeans este unul dintre cele mai utilizate de catre doamne, punand in evidenta orice forma a corpului. Acestia sunt mai largi si lejeri pe corp, insa nu trebuie sa fie exagerat de mari.

Se pot utiliza atat la tinute de zi, cat si la cele de seara, fiind practic usor de purtat cu orice pereche de incaltaminte. Pot fi o alegere extraordinara cu pantofi cu toc subtire, pentru a crea efectul de picioare lungi. Se pot purta, de asemenea, si cu ghete sau pantofi sport.

2.2. Pantofi de purtat la blugii skinny

Blugii skinny sunt recomandati in special femeilor inalte si slabe, insa datorita versatilitatii lor, pot fi purtati si de doamnele cu forme sau mai scunde, daca sunt combinati cu pantofii potriviti. 

Cel mai des, acestia se asorteaza cu pantofi cu toc sau cu pantofi casual, in contexte in care vestimentatia nu trebuie sa fie foarte eleganta. De asemenea, poti sa ii asortezi si cu o pereche de balerini sau chiar cu cizme sau ghete.

2.3. Pantofi pentru blugi mom fit

Blugii mom fit sunt foarte asemanatori cu cei boyfriend, fiind usor largi pe picior si extrem de comozi. Diferenta principala consta, insa, in talia mult mai inalta a acestui model.

La acest tip de jeans, cea mai potrivita pereche de pantofi este cea cu toc, insa se pot purta si cu sandale sau balerini. In sezonul rece, atunci cand temperaturile incep sa scada, ii poti asorta cu o pereche de ghete din piele, pana la glezna, cu talpa subtire. 

De cele mai multe ori, simplu inseamna elegant. Trebuie doar sa tii cont de mici amanunte daca iti doresti sa construiesti tinuta perfecta. Asortarea blugilor cu pantofii nu este atat de dificila, iar aceasta combinatie este potrivita pentru orice imprejurare!


Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele