Main post picture

Casual Elegant - tot ce trebuie să știi despre acest stil vestimentar

Main post picture

Stilul Casual Elegant este stilul vestimentar, al cărui nume sugerează deja care sunt elementele pe care se bazează. Astfel că este realizat dintr-o îmbinare a stilului clasic cu stilul elegant, fiind des întâlnit și solicitat ca dress code în cadrul care unei petreceri la care ești invitat. Pe de altă parte, poate fi o alegere bună când vine vorba de o întâlnire de afaceri, o ieșire la restaurant sau la o zi aniversară și îți dorești o ținută echilibrată care să nu fie nici plictisitoare dar nici exagerat de elegantă. Pentru ținuta casual elegant trebuie doar să combini într-un mod creativ elemente din zone fashion diferite și să obții un look corect și sofisticat.

Iată ce reprezintă mai exact acesta stil și în ce fel să-l abordezi, astfel încât să nu dai greș

Cuprins:

  1. Ce este stilul casual elegant și care este diferența dintre acesta și stilul casual?

  2. Unde și când poate fi purtat stilul casual elegant?

  3. Cum creezi ținute casual elegant? 

  4. Pot fi blugii încadrați în stilul casual elegant? 

  5. Ce greșeli poți face în realizarea stilului casual elegant?

  6. Cum să adopți un look casual elegant cu un buget redus?

1. Ce este stilul casual elegant și care este diferența dintre acesta și stilul casual?

Îmbrăcămintea casual-elegant este îmbrăcămintea care îmbină elementele elegante cu cele casual. Ia în considerare bluzele, tricourile polo, blugii închisi la culoare dar și pantalonii tip fustă sau fustele creion. Astfel că o modalitate simplă de a obține un look casual elegant este de a îmbina acest tip de articole vestimentare într-un mod în care să se potrivească. De exemplu poți opta pentru fusta creion la care vei asorta un pulover de o culoare vibrantă sau un blazer/ sacou elegant peste o bluză simplă, cochetă.

Așa că acest cod vestimentar poate fi alegerea ideală dacă vrei să te simți relaxată dar și să inspiri rafinament și bun gust, în același timp. 

Stilul casual este stilul pe care-l integrezi în viața ta de zi cu zi. Acesta este confortabil, ușor de realizat, accesibil și permite o multitudine de diverse combinații. Îl adopți de regulă atunci când mergi la cumpărături, la o plimbare în parc, într-o excursie, când călătorești, când ai nevoie să te simți cât mai relaxat. Acest tip de articole vestimentare nu sunt alegerea potrivită când vine vorba de petreceri, nunți, evenimente formale sau chiar serviciu. Tricourile, blugii, jachetele, hanoracele, blugii rupți, decolorați, rochiile de vară, mocasinii, adidașii, sunt integrate în ținuta casual și sunt realizate din  materiale ca bumbacul, denimul sau poliesterul. 

Ținuta elegant casual pe de altă parte este mai sofisticată decât cea casual și mai relaxată decât cea elegantă. O porți de obicei la întâlnirile formale, evenimente elaborate unde îți dorești să-ți demonstrezi respectul și bunul gust. Pantalonii, cămășile, fustele, rochiile de lungime mijlocie, puloverele croite, cravatele, vestele, blazerele, pantofii cu toc sunt de obicei purtate pentru îmbrăcăminte smart casual. În acest tip de ținută e nevoie să integrezi și articole din materiale mai scumpe sau rafinate cu ar fi satinul, mătasea sau catifeaua. Totodată te poți folosi de accesorii, bijuterii și poșete asortate. Trebuie doar să transmiți un aer șic, elegant dar și relaxat în același timp.

2. Unde și când poate fi purtat stilul casual elegant

La prima vedere ai zice ca stilul elegant casual este utilizat în cea mai mare măsură la birou. Însă, acesta poate fi o alegere ideală și în cadrul evenimentelor care nu țin de birou sau locul de muncă. De exemplu, când vine vorba de un interviu de angajare, poți aborda acest cod vestimentar, astfel încât să transmiți seriozitate, maturitate, stăpânire de sine și siguranță. Totodată vei face o impresie bună prin prima faptului că ai ținut cont de respectul pe care îl poți sugera și transmite prin intermediul ținutei pe care o porți. Aici trebuie să te axezi pe elemente care nu vor atrage atenția, permițându-i intervievatorului să se concentreze pe ceea ce spui și nu pe ceea ce porți. 

Pe de altă parte poți alege acest tip de ținută și pentru un eveniment sau o întâlnire nu atât de formală cum ar fi o ieșire la cocktail cu colegii de birou, o cină de afaceri sau una romantică. Totodată când ai programat un prânz cu o persoană importantă poți opta pentru același stil vestimentar. 

Dacă ești o persoană ocupată, cu abilități de multitasking, care e tot timpul în mișcare, atunci o ținută casual elegantă îți va permite să te deplasezi cu ușurință în toate locurile necesare dar și să arăți stylish în tot acest timp. Poți alege o pereche de pantaloni cu croială dreaptă, o cămașă, un blazer deasupra și o pereche de botine sau pantofi casual

3. Cum creezi ținute casual elegant

Când vine vorba de achiziționarea pieselor vestimentare potrivite sau combinarea celor pe care deja le ai în dressing, s-ar putea să fie o adevărată provocare, mai ales dacă îți dorești să impresionezi la evenimentul la care urmează să mergi. Atât de multe haine, nu te poți hotărî asupra culorilor, nu știi cum să obții aspectul corect îmbinând două stiluri vestimentare diferite. Ei bine, trebuie să ai în vedere anumite aspecte esențiale când vine vorba de fiecare articol vestimentar în parte, iar apoi vei avea o imagine cu mult mai clară asupra modului în care ar trebui să arate întreaga ținută.

Exemple de ținute casual elegant pentru femei

Femeile au la dispoziție o varietate de piese vestimentare din care pot alege pentru a-și crea ținuta dorită. Cu o idee clară în minte privind stilul pe care vor să-l abordeze, pot găsi cu rapiditate combinațiile potrivite. Iată mai jos câteva articole de îmbrăcăminte pe care le poți folosi în outfitul tău casual elegant.

  • Topuri - Pentru un look casual-elegant optează pentru topuri din materiale rafinate, din țesături fine, cu detalii interesante cum ar fi cămășile cu guler, cu nasturi, cu mâneci scurte sau lungi. Pentru mai multă eleganță, alege să porți un sacou cambrat sau masculin deasupra topului. Când vine vorba de culori, deși și cele deschise sunt acceptate ebine să mizezi pe cele închise, deoarece așa vei ști sigur că nu vei face anumite combinații nedorite și nu vei risca să ai o ținută casual în totalitate. Evită bluzele și tricourile cu modele grafice sau sloganuri mari, imprimate. 

  • Pantaloni - Pantalonii de mătase, chino sau tip fustp sunt o alegeră excelentă dacă vrei să creezi un look casual elegant. Fustele fluide sau creion sunt în același tip potrivite, dar evită-le pe cele care au modele de tipul dungilor, deoarece posibil să trimită către zona casual.

  • Pantofi - Pantofii oxford, balerinii,  mocasinii și pantofii casual funcționează de minune când vine vorba de un look casual elegant. În același tip, poți opta și pentru botine, cizme până la genunchi iar în ceea ce privește pantofii cu toc trebuie să-i echilibrezi cu un element casual. Evită pantofii mult prea casual cum sunt cei sport, de alergat.

  • O singură piesă - Rochiile tip cămasă te pot ajuta să obții un look rafinat. Salopetele în același timp, accesorizate cu o curea în mijloc sunt ideale pentru a transmite eleganță și rafinament. Evită rochiile lungi, până în pământ cum sunt cele de plajă, dar și pe cele mult prea formale sau festive, cum sunt cele de nuntă.

  • Accesoriile - Alege accesorii simple, rafinate și delicate care nu ies în evidență prin mărimi impunătoare și culori intense, accentuate. Mizează pe simplitate. Cerceii, colierele și ceasul sunt cele pe care le poți folosi fără probleme. 

Exemple de ținute casual pentru bărbați

Când vine vorba de ținutele masculine, acestea pot fi compuse cu ușurință doar din câtea piese vestimentare simple, de bază realizate din materiale calitative. Iată mai jos câteva exemple de articole vestimentare bărbătești cu care poți crea un styling casual elegant. 

  • Topuri - Cămășile cu nasturi, atât cu mâneci lungi cât și cu mâneci scurte 

sunt ideale pentru o ținută casual elegantă. Important este să acorzi atenție culorilor și imprimeurilor pe care le alegi. Evita-le pe cele țipătoare, strălucitoare, cu modele și imprimeuri încărcate. Poți adăuga o jachetă sport sau un blazer pentru a completa look-ul, dar evită cravata. Pe de alt parte, și tricoul polo este o alegere excelentă, însă acesta nu trebuie să fie combinat cu pantaloni casual, ci cu cei eleganți pe care-i ai în dressing.

  • Pantaloni - o pereche de blugi, pantaloni chino, sau cei dintr-un material elegant, de costum sunt ceea ce ai nevoie. Optează pentru pantaloni închiși la culoare, bine croiți, care nu au semne de uzură sau sunt rupți.

  • Pantofi - pentru a realiza look-ul dorit, mocasinii și pantofii oxford sunt variante excelente de luat în considerare. Este indicat să fie realizați din materiale calitative, cum ar fi pielea. Evită pantofii sport, de alergat, iar cei pe care-i porți trebuie să fie curați și fără zgârieturi. 

  • Accesorii - Adăugarea unui accesoriu poate transmite o notă de eleganță și bun gust. Poți alege un ceas sau o brățară masculină, care să e potrivească cu elementele ținutei.

4. Pot fi blugii încadrați în stilul casual elegant?

Blugii sunt de obicei considerați smart-casual atunci când sunt îmbinate cu elemente elegante cum ar fi un blazer, o bluză din dantela sau o cămașă din satin. Aceștia pot fi integrați într-o ținută smart-casual doar dacă evenimentul la care urmează să participi este unul mai relaxat. Din această categorie fac parte petrecerile, ieșirile în club, o zi la birou sau o masă luată în oraș. 

În acest sens trebuie să ai în vedere variantele de modele de blugi pe care ar trebui să le eviți, mai exact cei tăiați, de trei sferturi, rupți, cei mult prea largi, brodați, pictați sau imprimați. În schimb alege tipurile mom jeans, denim jeans, skinny jeans și blugii negri pentru ținuta ta elegant-casual, la care asortează o pereche de pantofi cu toc sau o pereche de botine. Astfel vei reuși să îndrepți ținuta către o zona mai sofisticată decât cea casual și să creezi un look elegant și profesional. Ține minte doar să arăți imaculat, fără combinații nereușite sau exagerări. 

5. Ce greșeli poți face în realizarea stilului casual elegant?

Cu siguranță există o serie de greșeli pe care le poți face când cumperi piese casual elegante. De multe ori nu reușești să găsești un echilibru sau nu reușești

să faci combinațiile potrivite deoarece îți cumperi mult prea multe haine ce aparțin unui singur spectru vestimentar- casual sau elegant. Atunci ținuta va fi creată predominant din piese ce aparțin unui singur dress code. Trebuie să înveți că stilul casual elegant le îmbină armonios pe cele două, așa că încearcă să găsești calea de mijloc.

Pe de altă parte ai grijă să nu cazi în extreme - mizează pe culori care se potrivesc și nu exagera cu modelele sau imprimeurile complexe. Totodată, nu e nevoie să te lași influențat de trendurile în modă, deoarece ceea ce e nou nu înseamnă că ți se și potrivește. Optează pentru un stil simplu, curat, clasic, compus din piese basic pentru a fi sigur că nu dai greș. Doar lasă de înțeles că ținuta ta a fost gândită și nu este o improvizație rapidă, realizată din elemente luate la întâmplare, care nu se potrivesc între ele și oferă senzația de haos. 

6. Cum să adopți un look casual elegant cu un buget redus

Pentru a adopta stilul casual elegant și a arăta bine nu trebuie să cheltuiești o mulțime de bani. Poți, cu un buget redus, acordând atenție anumitor aspecte esențiale să emani mult rafinament și bun gust. Iată care sunt acestea:

  1. Păstrează ținuta simplă - Amintește-ți întotdeauna sintagma care zice “mai puțin înseamnă mai mult”. Ținutele minimaliste, simple, echilibrate, în tonuri naturale, cu accesoriile potrivite te vor face, fără îndoială să arăți șic și stylish. Indiferent dacă dispui de un buget mic sau însemnat, vei putea oricum să optezi pentru negru ( rochie, cămașă, fustă) la care să asortezi bijuterii de clasă.
  2. Poartă haine potrivite formelor tale - Chiar dacă elementele sunt corect alese, e posibil ca acestea să nu se potrivească formei corpului tău, iar astfel să creezi un look pe care nu ți-l dorești și cu care poți da greș în cadrul evenimentului la care urmează să mergi. Totodată, hainele tale nu trebuie să fie prea strâmte sau prea largi. Dacă un articol, nu ți se potrivește modifică-l și poartă-l într-un mod corespunzător.
  3. Arată întotdeauna impecabil - Dacă vrei să adopți un aspect rafinat atunci ai în vedere ca hainele tale să fie tot timpul curate, călcate, fără defecte, descusături sau nasturi lipsă. Spală hainele cu detergenți care să nu le decoloreze și investește în truse de lustruit pantofii.
  4. Investește în materiale de calitate - Optează pentru țesături calitative și naturale cum ar fi matasea sau bumbacul, lâna, cașmirul, in și piele pentru un aer de rafinament. Evită materialele sintetice necalitative cu ar fi PVC, nylon, rayon și poliester ieftin care nu vor arăta bine în nicio ținută casual elegant pe care ai vrea să o creezi.
  5. Alege culori care arată scump - Când vine vorba de culori, unele funcționează mai bine decât altele. Cele naturale precum crem, bej, gri, tonuri pământii, kaki transmit eleganță și te vor ajuta să creezi o ținută care va arăta scump. Culorile alb și negru sunt de asemenea o alegere inspirată oricând, în orice context. Totodată vișiniul, roșul și albastrul arată excelent, dacă sunt integrate corect într-o ținută.
  6. Poartă monocrom - O ținută în aceeași culoare cu siguranță va arăta scump și sofisticat. O ținută în totalitate albă, reprezintă absolutul și va crea impresia pe care ți-o dorești.

În concluzie dacă îți dorești să adopți un stil casual elegant trebuie să acorzi atenție contextelor în care o poți purta - la petreceri, serviciu, restaurant sau interviu de angajare. Încearcă să faci combinațiile potrivite fără exagerări sau elemente care transmit ideea de prost gust sau neglijență. Mizează pe piese basic, simple, realizate din materiale calitative și fii sigur că acestea se potrivesc formei corpului tău. Odată ce realizezi stilul smart casual în mod corespunzător vei transmite un look rafinat, sofisticat, dar în care te vei simți confortabil și relaxat. 

Sursa: shutterstock.com, pexels.com, unsplash.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele