Main post picture

Casual sport - cum sa arati extraodinar si sa te simti confortabil in orice moment al zilei

Main post picture

Stilul sport casual este preferat de milioane de tineri si de adolescenti din intreaga lume, fiind extrem de permisiv, de versatil, dar si extrem de confortabil. Desi a aparut in urma cu cateva zeci de ani, acest stil vestimentar atat de iubit in orice colt al planetei a devenit cunoscut abia la finele anilor ‘90 si inceputul secolului XXI, cand vedetele din industria muzicii au inceput sa se imbrace atat pe scena, cat si in videoclipuri in haine casual-sport. 

Daca si tu iubesti comoditatea pe care ti-o poate da acest stil vestimentar, dar si faptul ca poti combina numeroase piese vestimentare, materialul urmator iti va explica ce inseamna acest stil, cum sa iti creezi outfituri cu care vei impresiona in orice loc, dar iti va da si cateva idei de tinute absolut fabuloase. 

Cuprins:

  1. Casual sport - Ce inseamna stilul casual sport si ce presupune acesta 

  2. Tinute sport casual pentru femei - cum sa creezi tinute sport casual fabuloase

  3. Idei de tinute sport casual

  4. Sport casual: Ce nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din garderoba

  5. Stilul sport casual - accesorii pentru tinutele sport casual

1. Casual sport - Ce inseamna stilul casual sport si ce presupune acesta

Stilul casual sport este iubit deopotriva de tineri, adolescenti și persoane mature, care adora sa se poata misca in voie, fara sa le fie incomodate miscarile, dar sa arate si bine, in acelasi timp. Atunci cand porti haine casual sport, iti doresti sa te simti bine, sa fii la moda, dar si sa poti combina cu lejeritate tot felul de piese vestimentare.

Spre deosebire de stilul office sau de cel elegant, unde sunt impuse reguli stricte de eticheta, cel sport casual iti lasa libertatea de a te imbraca exact asa cum iti doresti, de a combina piese care par imposibil de asortat, de a experimenta cu texturile si culorile si de a te bucura de imbracaminte, accesorii si pantofi comozi, in care poti sa faci tot ce iti doresti! 

Cu toate acestea, stilul casual-sport nu inseamna ca poti combina orice, oricum, oricand. Exista cateva reguli pentru a putea crea tinute cu adevarat interesante si confortabile. Poti compune outfituri combinand tricouri (orice model iti vine bine si iti place), pantaloni de trening, jeans, pantaloni scurti, camasi sport, hanorace, camasi de jeans, rochii-tricou, rochii clasice, fuste sport si pantofi casual.

O regula importanta a acestui stil versatil este excluderea pantofilor cu toc sau a celor foarte eleganti, fiind de preferat cei sport, ghetele comode sau chiar balerinii. Nici bijuteriile elegante nu au ce sa caute in combinatiile sport casual, pentru ca ar perturba echilibrul intregii tinute. De asemenea, si machiajul trebuie sa fie mai discret: sclipiciul si fardurile prea aprinse nu trebuie sa fie folosite atunci cand alegi sa te imbraci casual sport.

2. Tinute sport casual pentru femei - cum sa creezi tinute sport casual fabuloase

Daca iubesti sa te imbraci comod, dar, in acelasi timp, cu stil, tinutele sport casual ti se vor potrivi ca o manusa. Este momentul sa iti lasi imaginatia sa zboare, sa te joci cu texturile, culorile si sa incerci sa imbini haine care, la prima vedere, par ca nu au nicio legatura una cu cealalta, dar care arata senzational atunci cand sunt imbracate.

Secretul acestui tip de tinuta este aparenta faptului ca nu ai acordat o prea mare atentie compunerii outfitului, alegand pur si simplu haine care sunt potrivite perfect pentru statura, greutatea si personalitatea ta. 

Un mare avantaj al acestor tinute este faptul ca pot ascunde foarte usor imperfectiunile. De exemplu, niste picioare prea groase pot fi mascate de un pantalon de trening lejer, sanii prea mari pot fi ascunsi sub un hanorac sau sub un tricou de inspiratie masculina, in timp ce un abdomen mai voluminos poate fi acoperit de o camasa prinsa in talie sau de ceva usor mai larg. 

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand creezi o tinuta casual sport:

  • Bucura-te de libertate, de lejeritate si creeaza tinute pe care sa le adori. Stilul casual sport este iubit de cei care adora sa faca miscare sau care nu suporta restrictiile impuse de hainele elegante. Atunci cand porti o asemenea tinuta, trebuie doar sa zambesti si sa te bucuri de plimbare. 

De exemplu, atunci cand iesi intr-o dupa-amiaza la plimbare, poti opta pentru un tricou cu inscriptii amuzante, un jeans cu taieturi, un hanorac, o pereche de pantofi sport in aceeasi culoare cu tricoul si o geanta de tip borseta. De asemenea, poti strange parul intr-o coada de cal sau il poti lasa liber, accesorizandu-l cu o bentita colorata din bumbac. Vei arata fabulos! 

  • Joaca-te cat poti de mult! Atunci cand iti alegi un outfit, incearca sa te joci, sa fii creativa, sa realizezi o tinuta unica, pe care nu o vei mai intalni la altcineva atunci cand vei iesi pe strada. Combina culori care par ca nu se pot combina, piese variate si versatile, pune accentul pe machiaj, pantofi sau tricou, dar in niciun caz pe toate in acelasi timp. 

  • Accesoriile pot scoate orice tinuta din anonimat! Desi in aparenta par banale, tinutule sport casual se pot transforma in outfituri extrem de apreciate daca vei sti sa le accesorizezi asa cum trebuie. De exemplu, atunci cand imbraci un trening negru, foloseste o pata de culoare. Poarta pantofi sport de culoare galbena, pe care sa ii asortezi cu bratari de plastic in aceeasi culoare. Totul va arata fenomenal, iar tu vei parea coborata de pe podiumurile de moda, mai ales daca optezi si pentru o coafura afro, accesorizata cu o bentita galbena. 

Locuri si evenimente la care poti purta haine sport casual: 

  • in parc, la plimbare;

  • la cafea cu prietenii;

  • la mall, la shopping;

  • in vizita la prieteni sau la rude;

  • in calatorie;

  • daca jobul nu iti cere o tinuta office, chiar si la birou;

  • oriunde iti doresti, daca nu exista un cod vestimentar, ca atunci cand mergi la o petrecere fancy sau la o nunta. 

3. Idei de tinute sport casual

Daca iubesti comoditatea si adori stilul sport casual, te numeri printre persoanele fericite, care pot combina numeroase piese vestimentare in tinute. Pe langa confortul pe care il simti atunci cand porti tinute lejere, un alt mare atu al acestui stil este faptul ca poti alege sa combini aproape tot ce iti doresti. De la pantaloni scurti, la jeans si rochii tricou, orice iti place sa porti, ai cale libera. 

De exemplu, poti combina o pereche de pantaloni scurti cu un tricou oversized cu imprimeu, o sapca de inspiratie masculina, bratari handmade de piele si pantofi sport colorati, cu talpa inalta. 

O alta tinuta pe care o poti purta chiar si la birou este formata dintr-o rochie de tip tricou, de culoare neagra, ghete de vara, jacheta de jeans, un pandantiv colorat si o geanta sport. Pentru un efect wow, poti opta pentru o coafura cu doua codite si pentru un machiaj de tip cat eye. 

Pantalonii de trening sunt extrem de versatili si perfecti daca iti doresti sa ascunzi micile imperfectiuni. Pentru un outfit comod, dar si interesant, poti alege un pantalon de trening de culoare verde, un tricou sau un maiou galben si pantofi sport deschisi la culoare. Poti accesoriza cu bratari subtiri si colorate, din materiale textile sau din plastic. Daca esti o fire indrazneata, poti purta un ruj intens sau un contur de ochi verde neon. 

Jeansii sunt aliatii tai de nadejde atunci cand iti creezi o tinuta casual sport. Arata bine pe orice silueta, ii poti gasi intr-o multitudine de culori si modele, se pot combina cu succes cu tricouri, maiouri, camasi, bluze. Pentru o seara perfecta, in care vrei sa iesi la plimbare in parc, te poti imbraca cu o pereche de jeans boyfriend, un tricou alb simplu, pantofi sport sau chiar espadrile, un hanorac legat peste umeri (acesta poate fi intr-o culoare tare, pentru a sparge monotonia cromatica a tinutei). Pentru un plus de rafinament, poarta o bentita elastica din bumbac colorata si un pandantiv hand made. 

4. Sport casual: Ce nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din garderoba

Tinutele sport casual sunt printre cele mai simple de conceput si de purtat, se potrivesc oricui, ascund imperfectiunile, sunt comode si te poti juca cum iti doresti cu piesele vestimentare. 

Iata ce ar trebui sa ai in garderoba pentru a reusi sa iti creezi tinute fabuloase: 

  • Tricourile albe sunt un must have al oricarei garderobe, sunt extrem de versatile si le poti purta oricand, in combinatii diverse: cu jeansi, fuste, pantaloni scurti, pantaloni de trening. 

De asemenea, nici tricourile colorate sau cele cu diverse imprimeuri nu trebuie sa iti lipseasca din dressing, caci cu ajutorul acestora poti crea orice fel de tinuta, potrivita pentru orice moment al zilei. 

  • Pantalonii de trening - extrem de comozi, acestia pot fi purtati atat ziua, cat si seara (nu la evenimente mondene sau petreceri) si pot fi combinati cu tot felul de tricouri haioase, pentru a da un plus de originalitate outfitului. 

  • Jachetele de jeans - potrivite pentru primavara, toamna, si vara, acestea pot schimba complet aspectul unei tinute aparent banale. In plus, daca iti achizitionezi cateva jachete colorate de jeans, vei reusi sa iti creezi zeci de tinute in jurul acestora, combinand o multitudine de piese vestimentare. 

  • Rochia tricou nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei doamne care adora sa se imbrace lejer si care nu are prea mult la dispozitie dimineata, cand se pregateste sa plece la birou. Combinata cu pantofi sport sau chiar cu sandale , aceasta se potriveste oricarui context. In plus, acopera orice mica imperfectiune si nu necesita batai de cap atunci cand o porti, fiind larga si confortabila. 

  • Hanoracele sunt perfecte pentru zilele racoroase de toamna sau chiar pentru noptile reci de vara, petrecute la munte sau la malul marii. Le poti combina cu aproape orice: jeansi, pantaloni scurti, chiar si fuste sport din bumbac. 

5. Stilul sport casual - accesorii pentru tinutele sport casual

Tinutele casual sport nu necesita prea multe batai de cap atunci cand este vorba de accesorii, mai ales daca tii cont de cateva reguli simple.

Iata cateva reguli de care ar trebui sa tii cont in ceea ce priveste accesorizarea tinutelor sport casual: 

  • ”less is more” - acesta este principiul dupa care trebuie sa te ghidezi mereu. Supraaccesorizarea sfideaza principiile acestui stil si ar avea efectul contrar fata de cel dorit;

  • evita bijuteriile prea elegante, cu sclipici, strasuri sau pietre pretioase;

  • margelele oversized sunt de evitat;

  • chiar si agrafele de par de tip bijuterie trebuie sa fie evitate;

  • gentile de foarte mici dimensiuni nu sunt recomandate. Opteaza, in schimb, pentru genti voluminoase sau tip rucsac si pentru genti din materiale textile.

In schimb, poti asorta la o tinuta casual sport: 

  • pantofi sport in orice culoare si model;

  • bijuteriile foarte mici si simple, fara pietre;

  • bratarile colorate din piele, materiale textile sau chiar plastic;

  • agrafele de par colorate;

  • bentitele de bumbac in culori vii;

  • sepci de inspiratie masculina;

  • curele din material textil (cele de piele sunt de evitat, se potrivesc mai degraba stilului office sau celui elegant).

Atunci cand vrei sa porti o tinuta sport casual, trebuie sa te bucuri enorm de libertatea pe care ti-o ofera acest stil vestimentar. Iar daca vei tine cont de cateva reguli simple, vei reusi sa creezi outfituri absolut deosebite, pentru care toata lumea te va invidia. 

Sursa foto: Pexels.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele