Main post picture

Ce culoare se asorteaza cu verdele si cum sa asortezi verdele ca sa creezi tinute cu stil?

Main post picture

Trebuie sa recunoastem ca este destul de dificil sa te imbraci in haine colorate, mai ales daca esti incepatoare in materie de moda. Verdele este o culoare atat de adorata de designeri si de vedete, incat nu poate sa lipseasca dintr-o tinuta normala. Indifierent de ce nuanta de verde porti, instantaneu vei atrage privirile pe strada, pentru ca verdele este o culoare care te scoate cu usurinta in evidenta. Fie ca te focusezi pentru a te imbraca in verde din cap pana in picioare, fie vrei sa combini verdele cu alte culori, trebuie sa stii cum sa faci acest lucru. 

Articolul urmator este ghidul de care ai nevoie pentru a crea tinute moderne de succes asortand culoarea verde. 

Cuprins

  1. Simbolistica culorii verzi- ce reprezinti daca porti orice nuanta de verde?

  2. Cu ce asortam verdele in functie de nuanta acestuia?

2.1. Cu ce culoare se asorteaza verdele inchis

2.2. Cu ce culoare se asorteaza verdele menta

2.3. Cu ce culoare se asorteaza verdele turcoaz

2.4. Cu ce culoare se asorteaza verdele smarald

2.5. Cu ce culoare se asorteaza verdele masliniu

  1. Pantofii verzi - cu ce asortam aceasta incaltaminte speciala?

  2. Sfaturi de luat la drum - cum sa asortezi verdele cu rosul fara sa prezinti un look de Craciun?

1. Simbolistica culorii verzi - ce reprezinti daca porti orice nuanta de verde?

Verdele este nuanta naturii, a armoniei si a stabilitatii cu o istorie extrem de vasta. In Evul Mediu, verdele era considerat nuanta fertiliatii, din acest motiv miresele purtau tinute predominate de culoarea verde. 

Verdele semnifica total altceva in functie de nuanta, de exemplu: verdele smarald simbolizeaza viata vesnica, verdele maslina reprezinta pacea, iar verdele padure este simbolul bogatiei.

Se spune ca persoanele care adora verdele si il poarta cu drag, sunt persoane calme, echilibrate si mereu conectate cu natura. Daca te regasesti in aceste cuvinte, atunci sigur abia astepti sa vezi cum se asorteaza verdele intr-un mod corect. 

2. Cu ce asortam verdele in functie de nuanta acestuia?

Inainte sa deschizi dulapul ca sa-ti alegi hainele pentru ziua de azi, analizeaza ce nuante de verde ai la articolele de imbracaminte, pentru ca exista culori care se potrivesc specific doar cu anumite nuante de verde. 

2.1. Cu ce culoare se asorteaza verdele inchis

Verdele inchis, sau cu alte cuvinte, verdele padure, este nuanta clasica intr-o vestimentatie de genul acesta. Dat fiind faptul ca este un verde mai inchis, pe alocuri contine si nuante de negru, asadar trebuie combinat cu nuante mai deschise, cum ar fi galbenul, rosul, rozul sau portocaliul. Sa le luam pe rand:

  • Roz si un roz pal

Verdele inchis merge extrem de bine cu rozul, pentru ca ii ofera o nota mai jucausa tinutei. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca nu ai voie sa exagerezi foarte mult cu el. Daca porti pantaloni roz, atunci limiteaza-te dor la acest articol vestimentar, in caz contrar tinuta va fi prea exagerata. 

Verde inchis roz-min

Daca doresti sa porti fusta roz, atunci este in regula sa alegi ciorapi verzi si sandale roz, de aceeasi nuanta cu fusta. Pentru a completa tinuta, alege in materie de make-up, un blush sau un iluminator roz pal.  

  • Galben

Galbenul este o culoare care estompeaza un pic verdele si il face mai cald si confortabil. Este o culoare grozava pe care poti s-o combini cu verdele, pentru ca galbenul ofera si o nota de trandete verdelui acela serios. Poti opta pentru pantaloni sau fusta de culoare galbena cu o bluza verde si pantofi maro. 

Verde inchis galben-min

  • Rosu

O tinuta clasica, dar destul de riscanta, este combinatia dintre verde inchis si rosu. Trebuie sa fii atenta la aceasta tinuta, pentru ca daca nu alegi nuantele potrivite, vei arata ca o decoratiune de craciun. Ideea este ca rosul sa fie de o nuanta putin mai deschisa decat verdele, astfel vei crea un constrast puternic, dar placut. 

Verde inchis rosu-min

  • Portocaliu

Ambele nuante, si verdele si portocaliul sunt considerate nuantele naturii, asadar combinate impreuna, sublinieaza frumusetea reciproca. 

Verde inchis portocaliu-min

Verde inchis + portocaliu-min

  • Alb

Toate culorile se potrivesc de minune cu non-culoarea alba, pentru ca aceasta nuanta este una festiva care ofera o nota de eleganta tinutei. Nici verdele nu face exceptie, daca stii sa combini tinuta cu accesoriile potrivite, vei intoarce toate privirile. 

Verde inchis alb-min

  • Mov

Movul, sau nuanta liliac mai exact, poate fi purtat linistit cu verde inchis, pentru ca vei iesi mult mai usor in evidenta. Movul pal este o culoare speciala si estompeaza un pic tonul puternic al verdelui inchis. 

Verde inchis mov-min

  • Gri

Griul deschis combinat cu verdele inchis este o tinuta care tinde spre un outfit formal, tocmai de aceea daca vrei sa mergi la birou sa lucrezi, atunci poti alege linistita aceasta combinatie de culori. Pentru a oferi tinutei un plus de stralucire, poti sa optezi pentru accesorii in culori rosu, portocaliu sau galben pentru a iesi in evidenta cu adevarat.

Verde inchis gri-min

  • Albastru

Albastrul este de fapt vecinul verdelui inchis, dar trebuie combinate cu putin ajutor: opteaza pentru o treia varianta de culoare, cum ar fi un rosu coral. 

2.2. Cu ce culoare se asorteaza verdele menta?

Combinatia dintre albastru si verde rezulta verdele menta, o nuanta care reprezinta prospetime si esenta in tinuta pe care o porti. Menta este o nuanta destul de glumeata, in sensul ca poate fi confundata cu usurinta cu turcoazul si cu verdele fistic. De ce sa optezi pentru verdele menta? Pentru ca iti ofera un aspect plin de viata si o tinuta care cu siguranta iese din tipar, mai ales daca stii cu ce culori sa le asortezi.

  • Galben

Galbenul, datorita faptului ca este o nuanta asa de vibranta, va scoate cu usurinta in evidenta subtonul de albastru din culoarea verde menta si va conferi un aspect indraznet, dar intr-un mod subtil. 

Verde menta galben-min

  • Rosu

Rosul este o culoare care se potriveste cu verdele menta intr-un mod absolut fabulos, pentru ca si rosul este o nuanta plina de viata si indrazneata. Primavara, poti opta pentru o fusta rosie si bluza verde menta sau invers, si pentru balerini albi. 

Verde menta rosu-min

Verde menta rosu (3)-min

Verde menta rosu (2)-min

  • Albastru

Indiferent de ce fel de albastru alegi, aceasta culoare este superba in toate nuantele ei si combinata cu verdele menta, vei crea o tinuta mai mult decat fabuloasa. Albastrul bleumarin este o nuanta bogata care va scoate cu adevarat in evidenta verdele menta. 

O tinuta de genul acesta merge perfect cu accesorii aurii, pentru ca ofera un strop de stralucire tinutei. 

Verde menta albastru-min

Verde menta albastru 2min

Verde menta albastru-min

  • Verde simplu

Daca pana acum ai avut impresia ca nu poti combina doua nuante de acelasi fel, atunci afla ca situatia nu sta chiar asa. Verdele simplu sau verdele sticla poate fi combinat linistit cu verdele menta, chiar daca ambele fac parte din aceeasi familie de culori, sunt nuante diferite. Tocmai din acest motiv combinatia celor doua nuante vor oferi echilibru tinutei. 

Verde menta verde-min

  • Bej sau gri

Bejul si griul sunt nuante cu tonuri reci care se potrivesc perfect cu vitalitatea si caldura verdelui menta. Combinatia dintre aceste nuante ofera o nota moderna tinutei si partea buna este ca poti purta aceasta tinuta oricand doresti tu, indiferent de sezon. 

Verde menta gri-min

2.3. Cu ce culoare se asorteaza verdele turcoaz?

Turcoazul este una dintre cele mai adorate nuante de catre femei, pentru ca este o culoare absolut speciala. Usor misterios, incredibil de frumos si extrem de delicat, turcoazul sigur te va scoate in evidenta din multime. 

  • Negru

Negrul poate adauga putin mai multa rigoare culorii turcoaz, mai ales daca este combinata intr-o rochie de gala. In cazul acesta, alege o rochie in care predomina turcoazul mai mult decat negrul. Negrul sa apara doar in anumite detalii ale rochiei sau in accesorii. 

Rochie eleganta turcoaz-min

  • Bej sau crem

Combinatia dintre alb si maro, rezulta nuanta bej care este o culoare extrem de calda si care merge perfect cu turcoazul. Combinat cu putin alb si maro, vei crea o tinuta de vis. 

Verde turcoaz si pantofi bej

  • Argintiu

Daca ai o sedinta de business la locul de munca, afla ca nu dai gres daca optezi pentru o combinatie dintre argintiu si turcoaz. 

Combinatia argintiu-turcoaz este perfecta si pentru o seara de petrecere daca alegi niste accesorii mai stralucitoare si sclipicoase. 

  • Maro

Perechea de maro si turcoaz creeaza armonie si o nota mai calma. Combina o camasa sau o bluza turcoaz cu pantaloni maro si mocasini de aceasi culoare sau chiar de culoare neagra. 

  • Alb

Combinatia dintre alb si turcoaz este outfit-ul femeii de succes, pentru cele doua nuante puse impreuna creeaza o tinuta uimitoare. Totusi, este recomandat sa combini cele doua culori cu finete: pantaloni albi si o bluza de culoare turcoaz sau o fusta turcoaz si bluza alba este o alagere mai mult decat perfecta. 

Turcoaz alb

  • Rosu coral

Nu exista destule cuvinte care sa descrie cat de uimitoare va fi tinuta ta daca alegi sa combini un rosu coral aprins cu un verde turcoaz rece. Cele doua nuante se subliniaza reciproc, tocmai din acest motiv este extrem de important sa fii atenta ce articole vestimentare alegi sa porti. Pentru nuantele astea o alegere perfecta este o rochie turcoaz cu pantofi corali si cu o geanta de aceeasi culoare. 

  • Galben

Daca vrei sa iti inveselesti ziua, atunci trebuie neaparat sa incerci combinatia dintre turcoaz si galben. Culorile mentionate se completeaza reciproc, creand o armonie de nedescris, o tinuta perfecta pentru o plimbare in oras sau pentru o petrecere intr-un cadru relaxat. 

Turcoaz si galben

  • Mov

Movul este si el o nuanta rece, pentru ca oarecum deriva din albastru, si dat fiind faptul ca sunt culori inrudite intre ele creeaza un contrast puternic si armonios cand sunt combinate cu turcoazul. Daca vrei sa stralucesti cu adevarat, adauga tinutei accesorii aurii, portocalii sau roz. 

  • Roz

Rozul si turcoazul impreuna confera o nota romantica tinutei tale: pentru un turcoaz mai inchis, este perfect un roz fuchsia. 

2.4. Cu ce culoare se asorteaza verdele smarald

O nuanta absolut fabuloasa si luxoasa, verdele smarald este fruntas in cromatica dinamica a modei, pentru ca este o culoare care nu trebuie neglijata la un eveniment special, cum ar fi o nunta, botez sau gala. Combinatia dintre verdele smarald si alta culoare necesita o atentie sporita.

  • Alb

O combinatie absolut definita, albul si verdele smarald confera un outfit absolut senzual, mai ales daca este accesorizat cu elemente negre sau aurii. 

Verde smarald si alb

Verde smarald si alb-min

  • Auriu

Verdele smarald combinat cu auriul este o miscare indrazneata, dar foarte complexa. Auriul este o nuanta calda care va conferi o nota de noblete, eleganta si lux tinutei verde smarald. 

Verde smarald si auriu-min

  • Burgundy

Daca vrei sa oferi tinutei tale o nota mai dinamica, niciodata nu vei da gres cu o combinatie de turcoaz si burgundy. Acest outfit se numara printre cele mai unice tinute din istoria modei. 

  • Negru

Daca vrei sa combini verdele smarald cu negru, trebuie sa fii atenta la contraste, nuante si la accesorizare, pentru ca cele doua culori puse una langa alta pot crea o tinuta sumbra. Daca accesorizezi cu tinuta cu elemente aurii, atunci vei crea un outfit mai mult decat elegant. 

Verde smarald si negru 2

Verde smarald negru

Verde smarald cu alb si negru

2.5. Cu ce culoare se asorteaza verdele masliniu

Verdele masliniu este nuanta destinata tinutelor casual, pentru ca in primul rand, confera o nota mai calma tinutei si in al doilea rand, poate fi combinat usor cu alte culori. Afla care sunt acestea:

  • Visiniu

Visiniul poate fi o culoare formala daca este combinat cu alb sau negru, dar cu verdele masliniu poti sa adopti cu usurinta o tinuta casual. 

  • Bej

O combinatie perfecta, eleganta si pe alocuri tomnatica, este masliniul cu bejul sau crem. 

  • Negru

Pentru un look mai confortabil si casual, negrul si verdele masliniu sunt cea mai buna alegere. Opteaza pentru accesorii maro pentru a conferi o nota de eleganta. 

Verde masliniu accesorii maro

  • Alb

Combinatia dintre alb si verde masliniu este una extrem de sigura, pentru ca acesta este un look echilibrat, elegant si stilat. In plus, aceasta tinuta este perfecta de purtat vara, atunci cand esti bronzata, pentru ca iti scoate in evidenta pielea fina si ciocolatie. 

Verde masliniu si alb (3)

Verde masliniu alb

Verde masliniu si alb (2)-min

3. Pantofii verzi - cu ce asortam aceasta incaltaminte speciala?

Si tu ai cumva o pereche de incaltaminte de culoare verde in dulap si nu ai avut curajul s-o porti? Nicio problema! In continuare vei putea afla cum poti sa asortezi o pereche de pantofi verzi ca sa arati mai mult decat fabuloasa. 

  • Combina pantofii verzi cu o fusta de aceeasi nuanta

Daca vrei ca pantofii tai verzi sa straluceasca, atunci poarta-i cu o fusta sau pantaloni de culoare verde. Cheia este ca pantofii sa fie intr-o alta nuanta de verde fata de imbracaminte. Poti purta o bluza alba sau portocalie pentru o nota mai provocatoare. 

Fusta verde cu tocuri verzi-min

  • Pantofii verzi merg perfect cu o tinuta alba

Pantofi de culoare verde, fie ele ca sunt casual sau nu, completeaza perfect o tinuta complet alba. Asocierea albului cu verdele este o modalitatea buna de a dobandi eleganta suprema, ba mai mult, poti sa adopti acest look si pentru o seara romantica in oras: o salopeta alba sau o rochie alba si pantofi verzi este un look mai mult decat senzual. Si daca tot ai pornit in directia aceasta, poti sa optezi pentru accesorii verzi si poseta verde sau maro. 

Pantofi verzi si rochie alba

  • Opteaza pentru blugi

Daca esti adepta unei tinute street-style sau urban, atunci trebuie neaparat sa iei in considerare un look cu pantofi sport de nuanta verde si blugi. O pereche de blugi albastri, care sunt si rupti pe deasupra, pantofi verzi si accesorizare cu ochelari de soare sunt definitia unui aspect sic. 

Blugi si adidasi verzi

  • Pantofi verzi cu o tinuta complet neagra

O tinuta care mereu va ramane clasica, este combinatia dintre verde si negru. Pentru o tinuta senzuala si eleganta, o rochie neagra mulata, sau "little black dress", cu tocuri verzi si o geaca de piele neagra este o varianta excelenta pentru o seara de petrecere in oras. Poti sa accesorizezi tinuta cu o poseta verde si bijuterii aurii. 

Tocuri verzi si rochie neagra

  • Pantofi verzi si o rochie cu imprimeu floral

La un cocktail party, niciodata nu vei da gres cu o rochie cu imprimeu floral, indiferent de nuanta, si cu pantofi verzi cu toc. Verdele este culoarea naturii, asadar cu ce model ar merge perfect daca nu cu unul floral?  

Rochie impremeu floral si tocuri rosii verzi

4. Sfaturi de luat la drum - cum sa asortezi verdele cu rosul fara sa prezinti un look de Craciun?

Cum ai aflat si mai devreme, combinatia dintre verde si rosu este un pic indrazneata, pentru ca risti sa adopti un stil mai festiv, mai ales ca nu este sezonul. Tocmai din acest motiv, am dedicat un capitol separat pentru a aborda acest subiect si sa iti oferim niste sfaturi esentiale prin care poti sa combini verdele cu rosul fara nicio problema:

Daca una dintre cele doua articole vestimentare are un model anume, fie ca este un impremiu floral, animal print sau chiar carouri, atunci modelul va sparge tonalitatea de craciun din tinuta.

Geaca rosie si fusta verde-min

Rochie verde tocuri rosii

O culoare dintre cele doua trebuie sa domine toata tinuta. Asta inseamna ca poti purta blugi simpli, sau orice fusta doresti tu, pantofi de culoare neutra, o bluza neutra si o geaca sau un palton verde. Ideea principala este ca una dintre cele doua nuante sa iasa mai mult in evidenta si sa nu fie echilibrate.

palton verde fusta carouri

rochie rosie tocuri verzi

Una dintre cele doua nuante sa fie folosita in accesorii. Poti purta linistita o tinuta verde din cap pana in picioare, atata timp cat bijuteriile, geanta sau palaria este rosie.

pulover verde bentita rosie

Opteaza pentru o a treia culoare. Separa cele doua culori in vestimentatie cu ajutorul unei a treia culori. Cu alte cuvinte, daca porti o bluza verde, atunci cel mai bine ar fi sa alegi o fusta sau pantaloni albi/negri si pantofi rosii. Culoarea din mijloc va dezechilibra posibila tinuta festiva. 

tinuta neagra si bluza verde menta si balerini rosii

Incearca sa alegi alte nuante de verde si rosu. Poti combina cu usurinta un rosu visiniu cu verde masliniu. Ideea este ca nuantele mai inchise niciodata nu vor si intr-o tonalitate festiva, chiar daca este vorba de rosu si verde. 

Pantofi rosii, pantaloni negri si bluza verde

Pastreaza acest ghid pentru mai tarziu, atunci cand vine vremea frumoasa si simti ca vrei sa imbraci in culori voioase si pline de viata. Acum ca stii cum sa asortezi verdele intr-un mod corect, vei fi pregatita sa iesi in lume si sa te scoti in evidenta prin multime.

Sursa foto: Freepik.com, Unsplash.com, Pexels.com, Flickr.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele