Main post picture

Cu ce anume se asorteaza culoarea turcoaz si ce combinatii de culori si accesorii poti face?

Main post picture

Incredibil de frumoasa, usor misterioasa si neobisnuita, nuanta turcoaz poate avantaja orice femeie. Aceasta culoare te va ajuta sa iesi in evidenta din multime si sa devii mai vizibila, pentru a atrage atentia. Culoarea turcoaz are multe nuante, de la azur inchis pana la acvamarin delicat si este magnifica in fiecare manifestare. Dar cum o poti combina corect cu alte culori, astfel incat tinuta ta sa fie cat mai stilata? Vei afla despre asta in acest articol.

Cuprins:

1. Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta?

2. Cu ce se asorteaza culoarea turcoaz?

1. Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta?

Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta peisaj maritim

Turcoazul este o culoare unica si atractiva, care aduce in minte imagini cu plaje exotice si bijuterii unice, cu pietre pretioase. Combinatia unica de albastru si verde face din turcoaz o culoare care iese in evidenta si atrage atentia. In afara de piatra turcoaz semipretioasa, aceasta este o culoare care nu apare des in natura, dar, atunci cand se intampla, frumusetea ei este uluitoare. Asadar, ce simbolizeaza aceasta culoare? 

Turcoazul este o culoare albastru-verde, numita dupa piatra pretioasa. Cuvantul „turcoaz” a fost derivat din cuvantul francez pentru „turc”, deoarece piatra a fost adusa, initial, in Europa, din Turcia. Cuvantul fost folosit, pentru prima data, ca denumire a unei culori, in anul 1573. Turcoazul este o culoare calmanta si racoritoare, care este asociata cu rafinamentul, energia, intelepciunea, seninatatea, prietenia, dragostea si bucuria, asa ca poate fi purtata in aproape orice ocazie. Este potrivita atat pentru iesirile in oras cu prietenii, un pranz la restaurant, cat si pentru o intalnire de afaceri. Diversele sale nuante dau o senzatie gingasa si feminina, motiv pentru care este adesea considerata o culoare a fetelor. Anumite variatii ale culorii sunt folosite pentru a reprezenta apa si sunt denumite acvamarin si aqua.

Turcoazul este un simbol al norocului. Atat culoarea, cat si piatra sunt simboluri ale prieteniei si se crede ca aduc pace in casa cuiva si in toata lumea din ea. Acesta este motivul pentru care piatra este, adesea, folosita pentru farmece de noroc. Turcoazul simbolizeaza protectia. Culoarea turcoaz simbolizeaza protectia impotriva energiei negative si a vatamarii. Piatra a fost folosita de zeci de ani ca amuleta de protectie. De asemenea, se crede ca te protejeaza atat pe tine, cat si pe bunurile tale, de pierdere, atac, furt sau accident. Prin urmare, multi oameni tind sa-l poarte cu ei atunci cand calatoresc. Turcoazul are proprietati vindecatoare. Se spune ca are proprietati vindecatoare, care afecteaza corpul si mintea. Multi cred ca ajuta la neutralizarea aciditatii, amelioreaza problemele de stomac, reumatismul si infectiile virale, actionand si ca un antiinflamator, ceea ce ajuta la imbunatatirea abilitatilor de comunicare si la calmarea mintii. Turcoazul reprezinta apa. Datorita energiei sale calme, se spune ca aceasta culoare are o legatura clara si puternica cu puritatea elementelor naturale, precum apa sau aerul.

Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta nuanta turcoaz

Culoarea turcoaz are multe semnificatii in diverse culturi, dar un lucru intalnit in mod obisnuit in toate culturile este credinta ca are puteri de protectie. In Egipt, culoarea turcoaz, la fel ca piatra, era sacra si venerata. Se credea ca ofera o protectie puternica si a fost asociata cu Hathor, cunoscuta drept zeita dansului, muzicii si maternitatii. Turcoazul a fost gasit in mod obisnuit in obiectele funerare si in morminte, despre care se spune ca ii protejeaza pe cei decedati in calatoria lor catre viata de apoi. Persii antici purtau pietre turcoaz in jurul gatului sau incheieturii mainii pentru a se proteja de morti nenaturale. Daca pietrele isi schimbau culoarea, se credea ca se apropie sorocul. Cu toate acestea, culoarea se schimba doar din cauza prafului, a aciditatii pielii sau a anumitor reactii chimice, dar acest lucru nu a fost inteles la momentul respectiv. Chiar si astazi, pentru persi, culoarea turcoaz reprezinta protectie impotriva mortii. Este, de asemenea, asociat cu arhitectura iraniana. In Rusia si Asia Centrala, turcoazul este puternic asociat cu interioarele marilor moschei si cupole, similare cu Iranul. Turcoazul este o culoare extrem de semnificativa in cultura nativilor americani, reprezentand viata si nuantele pamantului. Piatra este foarte venerata datorita proprietatilor sale unice de schimbare a culorii. In cultura indiana, turcoazul reprezinta protectie si putere, in timp ce se crede ca ii confera purtatorului sensibilitate psihica. Este, de asemenea, un simbol al sperantei, bogatiei si curajului. Indienii considera ca aceasta culoare este de bun augur, semnificand fericirea, prosperitatea si calmul.

1. Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta turcoaz monocrom deschisa, palton lung, fusta, bluza si stilletto

Unul dintre cele mai simple moduri de a purta turcoaz este sa faci combinatii monocrome. Nuantele similare arata intotdeauna grozav intr-un singur set, iar turcoazul are multe nuante distincte, asa ca poti sa fii cat mai creativita atunci cand proiectezi costume cu fuste si pantaloni. Ținutele in tonuri de albastru-verde, cu tranzitii moi de la turcoaz sofisticat la albastru se vor potrivi fetelor si femeilor de orice varsta si cu orice culoare de par. Pentru blonde, acest lucru va oferi si mai mult romantism, iar pentru cele cu piele inchisa, va ajuta la sublinierea favorabila a nuantei pielii si la adaugarea de mister. La astfel de tinute, poti purta o pereche de sandale albe, negre sau tot turcoaz.

1. Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta turcoaz monocrom  haina de blana

1. Ce simbolizeaza culoarea turcoaz si cu ce se poate asorta turcoaz monocrom cizme lungi, sacou fara maneci si haina

2. Cu ce se asorteaza culoarea turcoaz?

Asortarea turcoazului este la indemana oricui, fiind o culoare versatila. Se poate combina atat cu nuante clasice de alb, gri si negru, cat si cu alte culori indraznete, precum rosu sau galben.

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz și alb

Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu alb

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu alb 2

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu alb 3

Turcoaz si alb - Albul se potriveste bine cu orice culoare, iar combinat cu turcoaz (de exemplu, azur inchis) creeaza un efect uimitor. Alb plus albastru inchis inseamna o combinatie de culori a unei persoane de succes si intreprinzatoare, nuantand ideea de comunicare deschisa. Intr-un singur set, albul si turcoazul nu vor parea niciodata plictisitoare. Principalul lucru este sa nu exagerezi cu albul. Optiune: o bluza alba cu fusta sau pantaloni, de culoare turcoaz sau pantaloni albi ca zapada si top turcoaz. La aceasta tinuta, poti opta pentru o pereche de pantofi casual, alb sau turcoaz.

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz și negru

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 1

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 2

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 3

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 4

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 5

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 6

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 7

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu negru 8

Turcoaz si negru - Combinatia cu negrul este considerata un clasic pentru orice nuanta. In cazul de fata, nici aceasta nu este o exceptie. Negrul si turcoazul, impreuna, formeaza o pereche excelenta, unde culoarea stralucitoare reimprospateaza negrul, iar acesta adauga putin mai multa rigoare turcoazului, ceea ce face din aceasta combinatie o optiune excelenta pentru birou. Pentru o rochie de seara, combinatia de turcoaz si negru este o optiune indispensabila, in care vei arata mereu grozav. Totusi, cel mai bine ar fi ca turcoazul din rochie sa fie mai proeminent decat negrul. Desigur, incaltamintea poate fi atat neagra, turcoaz sau chiar argintie.

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu gri

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu gri 1

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu gri 2

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu gri 3

Turcoaz si gri sau argintiu - Combinatia cu gri este, de asemenea, un clasic. Aceasta optiune este potrivita pentru o intalnire de afaceri, iar pentru o petrecere, incearca turcoazul intr-o pereche cu o tenta argintie, plus o pereche de sandale cu toc, argintii, ceea ce va adauga eleganta si va accentua o nuanta rece albastru-verde.

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz și galben

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu galben

Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu galben 1

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu galben 2

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz cu galben 3

Turcoaz si galben - Combinatia luminoasa, de vara, care te poate inveseli atat pe tine, cat si pe cei din jur. Aminteste de odihna, soare si mare. Aceste culori se armonizeaza perfect si se completeaza reciproc, turcoazul subliniaza caldura, iar galben sporeste prospetimea si lejeritatea turcoazului. Cea mai buna optiune pentru o plimbare in aer curat sau pentru o petrecere informala. Pentru tinute de acest fel, poti incalta o pereche de pantofi sau sandale aurii.

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz - turcoaz și roșu

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz  bluza rosie si rochie turcoaz

2. Cu ce se asortează culoarea turcoaz sacou rosu si fusta

Turcoaz si rosu - Rosu aprins si turcoaz rece arata foarte interesant si dinamic. Aceasta combinatie este una contrastanta, in care o nuanta o subliniaza pe alta, o face si mai stralucitoare si mai saturata. Cea mai buna optiune, daca una dintre aceste culori va fi mai proeminenta decat cealalta: sub o rochie turcoaz poti purta pantofi rosii sau coral si sa iei cu tine o geanta de aceeasi culoare.

Asadar, daca doresti sa iti achizitionezi o piesa de imbracaminte sau incaltaminte turcoaz, dar iti faci griji ca nu vei avea cu ce sa o asortezi, poti sa stai linistita! Optiunile tale sunt infinite, atat timp cat stii sa echilibrezi culorile si sa le accesorizezi in mod corespunzator.

Sursa foto: shutterstock.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele