Main post picture

Cu ce pantofi se poarta pantalonii evazati – moda anilor 70’ este din nou in tendinte! - ePieleNaturala.ro

Main post picture

Confortabili, eleganti si feminini, pantalonii evazati sunt o piesa vestimentara foarte versatila, potrivita atat pentru evenimentele elegante, cat si pentru un look de zi. Moda din anii 1970 pana in anii 2000 a revenit in topul preferintelor, iar pantalonii evazati nu fac exceptie. Acestia au fost purtati de-a lungul timpului in diverse forme, iar astazi mai mult ca niciodata se gasesc intr-o mare varietate de stiluri. Asadar, vei gasi cu siguranta modelul care sa-ti placa, iar daca stii cu ce pantofi sa il asortezi iti va scoate silueta in evidenta. Ti-am pregatit in acest articol cele mai bune sfaturi cu privire la asortarea incaltamintei cu pantalonii evazati, asadar citeste in continuare pentru a le descoperi.

Cuprins:

  1. Pantalonii evazati – de ce sunt atat de populari?

  2. Pantofi pentru pantaloni evazati - cum sa obtii un look modern?

  3. Cu ce incaltaminte se poarta pantalonii evazati pentru o ocazie speciala?

1. Pantalonii evazati – de ce sunt atat de populari?

Pantalonii evazati isi fac pentru prima data simtita prezenta in istorie la marinarii secolului al XIX-lea. Acestia purtau pantaloni foarte largi, lejeri, care sa le permita sa-si desfasoare activitatile la bordul navei. Pantalonii din acea perioada erau cunoscuti ca fiind pantaloni clopot, datorita formei lor. In anii 60’ acestia au devenit simbolul hipiotilor, respectiv a miscarii contra-cultura. Bineinteles, atunci erau foarte des purtati cu sandale si camasi sau tricouri cu modele colorate. La 10 ani dupa, pantalonii evazati au cunoscut moda disco. Acestia erau purtati cu pantofi cu toc, mai exact cu platforme. Imprimeurile stralucitoare erau nelipsite si toata lumea purta acest tip de pantalon.

Cu ce pantofi se poarta pantalonii evazati - pantaloni evazati, moda anilor 70, pantaloni, blugi, blugi evazati

In anii 1990-2000 pantalonii evazati apareau iar in topul preferintelor, dupa o perioada de pauza. De data aceasta, aspectul lor era mai elegant, apareau pantalonii mulati in partea de sus si usor evazati. Vedetele alegeau outfituri cu pantaloni evazati in modele indraznete sau culori puternice si completati de platforme inalte. Pantalonii clopot au beneficiat de mare popularitate in cultura pop si mai apoi in cea hip-hop la inceputul anilor 2000.

Pentru ca moda se intoarce, in prezent acest tip de pantaloni este in trend. Marile lanturi de magazine au introdus in colectiile lor pantaloni evazati in diverse forme, astfel incat sa se adapteze la gusturile tuturor oamenilor. Chiar daca talia joasa a revenit in trend, nu foarte multi oameni o pot introduce in stilul lor de zi cu zi. De aceea, acesti pantaloni se gasesc in mai multe variante, cu talie inalta, medie sau joasa, mai simpli sau mai dramatici.

In magazine ii vei gasi sub denumirea de flare. Acestia sunt cei mai apropiati de pantalonii anilor 70’-80’ cu o evazare mai dramatica. Varianta mini-flare face referire la o lungime mai mica, tip trei sferturi. Pantalonii bootcut sunt foarte putin evazati si au o croiala mai modera. Daca iti doresti sa porti pantaloni casual, foarte lejeri, cei wide-leg sau palazzo se potrivesc de minune. Vei gasi in magazine numeroase modele potrivite pentru orice ocazie, din materiale diverse precum: denim, piele, catifea, lycra, bumbac, in etc. 

2. Pantofi pentru pantaloni evazati - cum sa obtii un look modern?

Un prim lucru de care sa tii cont este ca pantalonii evazati arata cel mai bine pe femeile inalte. Din fericire, in prezent exista foarte multe modele imbunatatite ale clasicilor pantaloni clopot, potrivite pentru orice silueta si inaltime. In general, pantalonilor evazati li se potrivesc o pereche de tocuri. Mai ales daca esti miniona ar trebui ca pantofii alesi sa fie cat mai inalti. 

O varianta mai casual ar fi sa alegi adidasi cu platforma, atat de populari in ultimul timp, dar pentru un look modern asigura-te ca pantofii sunt acoperiti in intregime de pantaloni, iar acest lucru va oferi inclusiv un efect optic de alungire si subtiere al picioarelor.

Cu ce pantofi se poarta pantalonii evazati - blugi, blugi evazati, pantofi pentru blugi evazati, ghete dama

In special pentru look-urile de zi, pantalonii evazati tip palazzo sunt cei mai potriviti. Acestia amintesc cel mai bine de tinutele din anii 70, fiind foarte largi. Materialul din care sunt confectionati este de cele mai multe ori unul foarte lejer, precum inul si scot frumos in evidenta formele corpului.

Pantalonii de tip mini flare, care sunt trei sferturi si usor evazati in partea de jos, se potrivesc de minune pentru un outfit casual alaturi de o pereche de ghete de vara de dama din piele naturala cu imprimeuri indraznete. In acest caz poti alege chiar si o pereche de adidasi sau sandale. 

Cu ce pantofi se poarta pantalonii evazati - blugi, blugi evazati, sandale, sandale dama

3. Cu ce incaltaminte se poarta pantalonii evazati pentru o ocazie speciala?

Pantalonii evazati merg de minune cu pantofii stiletto sau platformele in cazul unui eveniment special. Alege pantaloni din  tesaturi mai elegante, precum: lycra, bumbac, catifea, damasc, stofa si asorteaza-i cu perechea de pantofi aleasa, tinand cont de preferinte, stil si paleta cromatica. De exemplu, pantalonii evazati cu talie inalta, mulati in partea de sus, se vor potrivi cu pantofi eleganti de dama din piele naturala, impreuna cu o camasa cambrata sau un top mulat. 

Orice tip de platforme sunt si ele o alegere buna, cum ar fi cele cu bareta in jurul gleznei, cu toc subtire sau gros. Tocurile cu varf ascutit se potrivesc perfect cu pantalonii evazati, mai ales in cazul unei perechi de pantofi stiletto. Este bine ca pantalonul sa acopere destul de mult din pantofi, insa mare grija ca lungimea acestora sa nu fie prea mare astfel incat sa nu te incurce la mers sau dans.

Cu ce pantofi se poarta pantalonii evazati - pantaloni evazati, pantaloni, pantofi pentru pantaloni evazati, tocuri

Cu ce pantofi se poarta pantalonii evazati - pantaloni evazati, pantofi pentru pantaloni evazati, look elegant, outfit pantaloni evazati

Asadar, pantalonii evazati sunt acum la mare cautare si cu siguranta ar trebui sa ai si tu o pereche in garderoba ta. Nu uita sa alegi pantalonii in functie de sfaturile de mai sus, asortati cu incaltamintea potrivita, caci in mod cert acestia au devenit o piesa statement.

Sursa foto: unsplash.com, pexels.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele