Main post picture

Culoarea gri - Cum sa o porti + palete de culori complementare cu gri si 50 de ansambluri de idei vestimentare din care sa alegi

Main post picture

Griul este o culoare neutra comuna, care nu trebuie sa fie plictisitoare. Culoarea ofera o alternativa mai usoara la negru si este, de fapt, mai usor de purtat pentru multe femei, indiferent de varsta.

Este o culoare incredibil de versatila care poate fi purtata in multe moduri diferite atat vara, cat si iarna, pentru ca se poate combina cu absolut toate culorile.

Cuprins:

1. Culoarea gri - Crearea ansamblurilor vestimentare

2. Gri cu ce culoare se potriveste?

2.1 Culoarea gri - Griul poate fi foarte sofisticat

2.2 Gri este o culoare perfecta pentru un dulap capsula

2.3 Culoarea gri este mai putin dura decat negru

2.4 Gri se asorteaza cu totul

2.5 Ce culori se potrivesc cu gri?

1. Culoarea gri - Crearea ansamblurilor vestimentare

Culoarea gri este una care comunica senzatii intermediare intre alb si negru, mai mult sau mai putin accentuate. Este o culoare cu contrast redus si, prin urmare, permite sa te joci cu ea.

Culorile neutre sunt intotdeauna de incredere. Piesele vestimentare albe, negre si gri sunt esentiale in fiecare garderoba, indiferent daca abordezi stilul minimalist sau nu. Cu toate acestea, este intotdeauna placut sa iesi in afara casetei de culori neutre si sa explorezi mai multe combinatii de culori interesante. 

Sigur, atunci cand nu stii cu ce sa te imbraci, calea mai usoara este abordarea unei tinute alb-negru. Dar ce zici cand vine vorba de hainele tale si pantofii tai casual cu nuante de gri? Griul este o culoare atat de intriganta, asa ca poti fi sigura ca va iesi o tinuta grozava atunci cand te decizi sa o asociezi cu alte culori decat alb sau negru.

In unele natiuni, culoarea gri simbolizeaza intelepciunea si modestia. Psihologii spun ca griul are un efect calmant si relaxant. Totodata, persoanele care prefera nuantele de gri sunt, in general, rezervate si secretoase.

In lumea modei, aceasta culoare a ocupat intotdeauna una dintre pozitiile de top. Un astfel de succes poate fi atribuit calitatilor sale universale si compatibilitatii excelente cu aproape orice culoare.

Astazi, culoarea gri este culoarea intermediara a excelentei si este, asadar, potrivita pentru multe ocazii. 

Regula generala pentru a raspunde la intrebarea ce culoare se potriveste cu gri? sau ce culoare merge cu gri? nu exista!

Culoarea gri are un numar mare de nuante diferite, care se obtin prin adaugarea de alte cateva culori la cea principala. In functie de tonul adaugat, care se amesteca cu griul, se obtin trei grupe mari de gri: neutru, cald si rece.

  • Gri neutru este nuanta clasica. Este cea mai versatila nuanta de gri si se potriveste bine cu toate culorile. Pentru persoanele blonde este mai bine sa aleaga nuante medii sau inchise de gri, iar brunetele ar putea sa aleaga culori de gri deschise si medii.

  • Gri cald - nuantele din acest grup sunt obtinute prin adaugarea unei cantitati foarte mici de culori calde (rosu, galben). Mai exact, cu cat mai multa culoare calda este adaugata in culoarea gri, cu atat nuanta de gri devine mai „calda”. Nuantele calde cu succes sunt potrivite pentru fetele / femeile cu pielea usor inchisa la culoare.

  • Gri rece - se formeaza prin amestecarea cu o cantitate mica de albastru. 

In plus, exista multe nuante cu diferite „subtonuri”, de exemplu, albastru, roz, maro, galben. Uneori, acest ton este destul de pronuntat si uneori abia sesizabil.

De aceea, cand incerci sa asortez o culoare cu gri, priveste cu atentie materialul, poate langa un fundal alb. De asemenea, incerca sa-l examinezi in lumina naturala (lumina soarelui) pentru a vedea ce nuante sunt prezente in gri.

Acesta analiza va oferi un bun punct de pornire pentru cand incerci sa potrivesti griul cu alte culori. Daca tesatura gri contine tonuri de galben, evita combinarea albastrului, mai degraba alege verde sau rosu.

In mod similar, daca contine mai mult un subton albastru, poti utiliza in siguranta culorile spectrului de albastru: bleumarin, albastru regal, turcoaz, violet, etc.

Daca este cu adevarat un gri neutru, pot asorta aproape orice culoare cu el, dar poti produce un impact de culoare mai bun combinand culoarea gri deschis cu culori mai inchise si culoarea gri inchis cu culori mai deschise. Practic, contrastul atrage atentia.

2. Gri cu ce culoare se potriveste

Inainte de a arunca o privire la culorile care se potrivesc cu gri, poate ca nu esti deloc convinsa sa porti gri. Griul este, pana la urma, adesea considerat a fi o optiune plictisitoare, conservatoare. Dar, chiar nu trebuie sa fie. 

Daca tu crezi ca orice culoare gri este cu adevarat plictisitoare, iata de ce ai putea dori sa iti reconsideri parerea.

2.1 Culoarea gri - Griul poate fi foarte sofisticat

Adesea vazut ca o alegere matura, griul poate fi, de asemenea, sexy si sofisticat. Desi este asociat cu hainele de lucru sau cu costumele gri pentru barbati, purtarea de culori gri intr-un mod neasteptat sau cu ajutorul unor materiale neasteptate poate oferi tinutei tale un adevarat factor wow.

De exemplu, cu o pereche de ghete negre tinuta ta poate contine culoarea gri oriunde in partea de sus. 

Daca iti doresti sa creezi un dulap capsula pentru a te asigura ca tot ceea ce ai se potriveste cu o multime de alte articole din dulap, griul poate fi o zona neutra perfecta pentru a alege aticole vestimentare si incaltaminte de baza, adica de zi cu zi.

2.2 Gri este culoarea perfecta pentru un dulap capsula

Daca iti doresti sa creezi un dulap capsula pentru a te asigura ca tot ceea ce ai se potriveste cu o multime de alte articole din dulap, griul poate fi o zona neutra perfecta pentru a alege aticole vestimentare si incaltaminte de baza, adica de zi cu zi.

2.3 Culoarea gri este mai putin dura decat negru

Negrul este adesea considerat a fi o optiune magulitoare si poate fi folosit pentru femeile care cauta sa arate mai slabe. Cu toate acestea, negrul in zona de sus a vestimentatiei poate crea un efect de imbatranire. 

Griul ofera o optiune mai soft si poti alege griul care maguleste cel mai bine nuanta pielii.

2.4 Gri se asorteaza cu totul!

Dupa cum poti vedea mai jos, griul se potriveste cu aproape toate culorile la care te poti gandi. Bineinteles, nu uita regula de mai sus prin care studiezi nuanta culorii gri in lumina naturala. In felul acesta, vei putea observa daca exista alte nuante in componenta griului.

2.5 Ce culori se potrivesc cu gri?

Ce cuvinte iti vin in minte cand te gandesti la stilul tau vestimentar? Daca iti descriu vestimentatia ca sofisticata sau atemporala, griul este culoarea ta! 

Similar cu albul, griul este o culoare neutra care ofera echilibru. Totodata, nuantele deschise de argintiu si griul cadet evoca o atmosfera feminina, in timp ce nuantele mai inchise, cum ar fi culoarea gri petrol si gunmetal, emana o senzatie mai masculina.

Pentru a gasi inspiratie, selecteaza o schema de culori de mai jos care merge bine cu gri.

  • Gri inchis + albastru electric

Griul inchis este printre cele mai versatile culori, potrivite pentru toate anotimpurile, chiar daca este folosit in primul rand pentru iarna. Este potrivit pentru ocazii de zi si de noapte.

Albastrul este o culoare electrica care da viata unei tinute. Asociandu-l cu un gri mai inchis, rezulta o vestimentatie echilibrata, care nu este coplesita de albastru. 

De asemenea, poti reduce masculinitatea dintre gri si albastru prin adaugarea de nuante bronz si verde in schema de culori, facand din aceasta o paleta vibranta.

  • Gri + albastru deschis

Un alt aspect uimitor este combinarea albastrului deschis cu culoarea gri. Griul este modalitatea perfecta de a lasa albastrul mai stralucitor sa fie in centrul atetiei pentru tinuta ta.

  • Gri + auriu

Creaza o senzatie moderna si contemporana cu o schema de culori gri cu auriu. Similar cu negrul, griul nu este capricios si se imbina bine cu toate culorile. 

Pentru a face o declaratie prin tinuta, poti sa introduci o culoare de accent care atrage atentia si la care nimeni nu se asteapta, precum auriul. 

De asemenea, accentul poate sa vina chiar prin culoarea pantofilor sport sau prin mixul de culori pe care acestia poate sa il aiba.

  • Gri Carbune + Verde inchis

Cand vrei sa iesi in evidenta, adaugarea culorii verde inchis este o modalitate excelenta de a face asta! 

Si daca nu ai multe articole verzi in dulap, nu uita niciodata ca accesoriile pot fi la fel de dinamice in adaugarea de vitalitate tinutelor tale. 

  • Gri deschis + Verde deschis

Pentru ca verdele sa nu se piarda in aceasta pereche, trebuie sa fie suficient de stralucitor si saturat. 

Imbinarea griurilor feminine cu note luminoase de culoare, precum verdele neon, creeaza o atmosfera sofisticata, dar funky.

Cu toate acestea, iubitorii de combinatii complexe de culori pot obtine o combinatie destul de potrivita cu masliniu (kaki) si verde inchis.

  • Gri + Lime

Simplitatea este cheia atunci cand alegi sa te imbraci intr-un stil atemporal care va rezista testului timpului. Desi acest lucru poate fi adevarat, nu trebuie sa te bazezi pe culori neutre. 

Cel mai bine se combina o tinuta de combinatii dintre culorile gri si verde-galben, cum sunt nuantele de lime. 

  • Gri deschis + Galben

Pentru o tinuta plina de entuziasm si voie buna, ai nevoie de o paleta care sa iti aminteasca de zilele pline de soare. 

Alegerea unei nuante calmante de gri, care se imbina cu un galben puternic si tonuri pamantii te va transporta in aer liber.

De exemplu, poti combina un pulover galben stralucitor cu pantaloni gri sau cu o fusta, sau  pantofii sport galbeni cu o pereche de pantaloni de culoare gri.

  • Gri + Portocaliu

In timp ce nuantele precum negru carbune ofera un element practic, este intotdeauna distractiv sa amesteci culori mai aventuroase. 

Culorile piersicii si portocalei sunt doua tonuri atragatoare care aduc un fler creativ unei palete altfel pline de viata.

  • Gri + Roz deschis

Combinatia de gri si roz te ajuta sa-ti subliniezi aspectul, sa pui accent pe feminitate si pe romantism. Rozul este capabil sa dea o nuanta neutra de noblete, sa faca culoarea gri mai calda si mai placuta pentru ochi.

De aceea, este mai bine sa combini nuantele de roz deschis cu nuantele deschise ale culorii gri sau un roz mai saturat si stralucitor cu gri inchis si mediu.

  • Gri + Rosu

Nuanta rosie domina orice tinuta si aceasta optiune nu face exceptie. Cine poate rezista unui pic de romantism? 

Chiar si un mic detaliu intr-o imagine dominata de culoarea gri este suficient si atrage instantaneu toata atentia asupra sa. Indiferent daca alegi o rochie rosie sau doar rujul, rosu alaturi de culoarea gri reprezinta o combinatie de culori incantatoare. 

  • Visiniu + Gri

Subtonurile albastre din visiniu iti permit sa treci si in verde pentru o atmosfera racoritoare si naturala.

  • Gri + Crem / Maro

Maro si gri pot arata plictisitor impreuna si lipsit de expresie, asa ca pentru a evita acest lucru, incearca sa alegi culori care difera unele de altele in luminozitate (culori inchise cu culori deschise si invers) si in ton (gri ar trebui sa fie rece si maro cu un subton galben sau portocaliu).

Insa, combinatia gri cu bej este si una dintre cele mai reusite. Este un mix universal si se potriveste absolut tuturor tonurilor de culoare gri. Bejul adauga caldura si confort griului. De asemenea, poti combina mai multe nuante de gri cu bej in acelasi timp.

  • Gri + alb / Gri + Negru

Atunci cand incerci sa combini culoarea gri cu alb/ negru, incearca sa asortezi un costum/ geaca/ cardigan, etc de un gri deschis cu o camasa sau o bluza alba sau neagra - adica cu cele doua culori care creeaza gri. Combinatia va fi superioara, mai ales la terminarea tinutei cu pantofi casual negri.

De asemenea, gri si alb reprezinta paleta de culori perfecta pentru vara.

  • Gri + Gri

Este interesanta si extrem de diversa combinatia de nuante de gri intre ele. Astfel de imagini sunt aristocratice, dar pot fi si exagerate. Spre exemplu, minimalismul culorilor poate arata plictisitor, asa ca poti adauga in aceasta combinatie un mic accesoriu luminos, precum un colier sau o geanta de mana.

In concluzie, imbracamintea gri poate obtine uneori o reputatie proasta pentru ca este plictisitoare si relaxata, dar este intr-adevar una dintre cele mai versatile optiuni din dulapul tau.

Aceasta nuanta neutra poate fi imbracata cu usurinta in partea de sus sau de jos, servind in acelasi timp ca o alternativa binevenita la negru sau alb. 

Indiferent daca preferi un aspect elegant, modern sau o tinuta indrazneata in garderoba ta, exista o multime de culori care merg cu gri, astfel incat aceste combinatii sa para orice altceva decat monotone.

Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com, Ro.pinterest.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele