Main post picture

Depozitare incaltaminte – Sfaturi pentru o intretinere corecta si indelungata

Main post picture

Incaltamintea reprezinta un element vestimentar foarte important pentru orice tinuta. Acestia trebuie alesi cu grija in functie de stilul personal si gradul de calitate. Cu cat pantofii se vor plia pe caracterul tau, cu atat te vei simti mai increzatoare in tine. In ceea ce priveste calitatea, aceasta necesita atentie daca iti doresti articole confortabile, dar si rezistente si durabile. Pentru a contribui la pastrarea indelungata a acestora intr-o stare buna este necesar sa acorzi importanta modului de intretinere si depozitare. Papucii necesita un loc special amenajat unde sa nu existe riscul de a fi deteriorati de alti factori externi precum temperatura, umiditatea sau depunerea de praf.

Descopera in continuare cateva sfaturi de care sa tii cont pentru intretinerea si depozitarea  corespunzatoarea a articolelor de incaltaminte pe care le detii.

Cuprins

1. Cum sa iti intretii incaltamintea in functie de tipul acesteia

2. Care sunt conditiile necesare pentru depozitarea adecvata a incaltamintei

  

1. Cum sa iti intretii incaltamintea in functie de tipul acesteia

Intretinerea incaltamintei poate parea uneori o adevarata provocare cand ai articole care necesita o ingrijire speciala. Materialele din care sunt confectionati pantofii influenteaza intreg procesul de curatare si de mentinere intr-o stare buna a a acestora. Pentru a te putea bucura de papuci o perioada indelungata de timp este important sa te ocupi de procesul de intretinere de la bun inceput, chiar din momentul achizitionarii acestuia. Fiecare tip de incaltaminte necesita o anumita curatare care de cele mai multe ori se efectueaza folosind produse special create pentru elementul respectiv. Astfel, pentru pastrarea impecabila a starii tehnice a pantafilor este necesar sa te informezi in prealabil si sa tii cont de cateva sfaturi.

Pielea neteda

In cazul acestui tip de material trebuie sa ai grija sa cresti gradul de rezistenta al papucilor inainte de orice utilizare. Factorii externi precum apa se infiltreaza cu usurinta prin acest tip de piele contribuind la deteriorarea rapida a incaltamintei. Pentru a proteja acest material cat mai bine este indicata aplicarea unor crème speciale. In cazul in care pantofii se uda, acestia trebuie uscati foarte bine, dupa care se poate aplica o crema adecvata. Pentru un plus de stralucire, pantofii pot fi lustruiti cu o carpa moale.

Pielea lacuita

Incaltamintea din piele lacuita necesita produse care sa pastreze flexibilitatea acesteia. Intretinerea acestui tip de pantofi se recomanda a fi efectuata cu ajutorul unei lavete umede. Impregnarea nu este indicata intrucat poate afecta considerabil aspectul lacului prin diminuarea stralucirii acestuia. Ca si in cazul pielii netede, exista creme special concepute pentru material lacuit care sa te ajute sa ai grija de pantofii tai intr-un mod impecabil.

Pielea tip nubuc

Pentru intretinerea corespunzatoare a acestui material este recomandata achizitionarea si folosirea unei perii speciale pentru piele si a unei sarme moi. Acestea curata in profunzime suprafata pantofilor si previn depunerea prafului si a altor impuritati.

Material sintetic

In majoritatea cazurilor, materialele sintetice imita piele. In cazul acestora insa, cremele care pot fi folosite pentru diverse tipuri de piele nu au efectul mult asteptat. De accea, cea mai recomandata si eficienta metoda de curatare este utilizarea unui burete moale alaturi de o solutie de curatare delicata.

Material textil

Materialele textile se regasesc cel mai des in cazul incaltamintei de vara, dar si a celei de zi cu zi. Cele mai eficiente metode de curatare si intretinere sunt reprezentate de catre perierea pe uscat si aplicarea unor spray-uri speciale pentru aceste tipuri de materiale.

2. Care sunt conditiile necesare pentru depozitarea adecvata a incaltamintei

Pentru depozitarea adecvata a incaltamintei trebuie sa tii cont de spatiul in care alegi sa ii pui. Acesta trebuie sa fie ferit de contactul direct cu razele soarelui, sa fie intr-un spatiu in care se pastreaza o temperatura constanta si in care umiditatea este diminuata cat mai mult posibil. Inainte de depozitare este necesar sa verifici starea tuturor pantofilor. Verifica-i sa nu fie rupti sau sa aiba defectiuni care le afecteaza considerabil aspectul. Dupa trierea papucilor poti trece la curatarea corespunzatoare a acestora, folosind produsele recomandate pentru fiecare tip de material.

Pentru o organizare cat mai eficienta incearca sa depozitezi incaltamintea pe categorii. Aceasta poate fi impartita in functie de fiecare anotimp. Ghetele, cizmele si botinele sa fie grupate pentru iarna, iar sandalele si pantofii pentru vara. Cea mai potrivita solutie de depozitare o reprezinta un pantofar spatios, dar acest aspect deinde foarte mult de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Cu o ingrijire si depozitare corespunzatoare, incaltamintea ta va straluci de la un sezon la altul indiferent de cat timp o detii in gardareba ta.

Sursa foto: Pexels.com.

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele