Main post picture

Forma corpului: spune-ne care este silueta ta si noi iti aratam cum sa o evidentiezi prin tinute unice!

Main post picture

Forma corpului reprezinta faptul ca femeile sunt atat de diferite, incat se evidentiaza prin unicitatea de care dau dovada. Femeile nu sunt responsabile pentru corpul cu care se nasc, dar sunt responsabile pentru cum il etaleaza si cum il pun in valoare. Evident, prin vestimentatie poti face acest lucru, dar este extrem de important sa tii cont de primul pas: sa stii care este forma exacta a corpului tau.

Din acest motiv a luat nastere acest articol care cuprinde toate informatiile necesare pentru a-ti da seama mai usor care este forma corpului tau si cum sa o pui in evidenta cu stil. 

Cuprins

  1. Forma corpului - cum determini ce forma a corpului ai?

  2. Ce forme ale corpului exista?

2.1. Silueta tip para

2.2. Forma corpului tip lingura

2.3. Forma corpului tip mar

2.4. Silueta clepsidra

2.5. Forma corpului tip rectangular

2.6. Forma corpului tip triunghi inversat

2.7. Forma corpului tip acadea

2.8. Forma corpului tip diamant

2.9. Forma corpului tip oval

  1. Ce tinute ar trebui sa porti pentru a-ti scoate in evidenta forma corpului?

1. Forma corpului - cum determini ce forma a corpului ai?

A-ti cunoaste forma corpului este esential pentru alegerea oricarui tip de tinuta, nu doar pentru rochii si fuste pentru nunti sau alte ocazii speciale. Este important sa te simti confortabila in pielea ta si sa iti alegi hainele potrivite pentru a putea evidentia mai usor silueta. Tocmai de aceea, iti vom prezenta cum sa-ti masori perfect corpul ca sa stii in ce tip de forma te incadrezi. 

  • Dezbraca-te, dar in limita decentei 

Masurarea exacta a corpului se poate realiza doar daca ai cat mai putine haine pe tine. Poti sa porti doar o camasa mai lunga si lenjerie intima sau o rochie de noapte de matase. Indiferent ce alegi, trebuie sa fii atenta ca materialul sa fie cat mai subtire.

Daca ai o oglinda mare in casa care iti reflecta tot corpul, atunci este perfect, pentru ca acest lucru te va ajuta sa pozitionezi masuratorul intr-un mod corect. 

  • Masoara-ti umerii intr-un mod relaxat

Unele persoane isi masoara si umerii, dar acest lucru nu este obligatoriu. Dar daca umerii tai sunt mult mai largi decat talia, soldurile si bustul, atunci cel mai probabil forma corpului tau este de triunghi inversat. 

Cheia este sa stai dreapta si relaxata atunci cand iti masori umerii si sa plasezi banda de masurat pe varfurile umerilor. 

  • Masoara cea mai mare parte a bustului

Asaza banda de masurat pe cea mai mare parte a bustului si, incet, continua pe o linie dreapta pana prinzi tot pieptul. Este foarte important sa lasi mainile si banda moale, pentru ca daca iti strangi pieptul, vor iesi alte metrice la masurat, ceea ce va sabota toate calculele. 

Corp masurator-min

  • Masoara cea mai mica parte a taliei

De obicei, cea mica parte a taliei se afla la aproximativ 5,1 - 7,6 cm deasupra buricului, chiar sub coaste. Asigura-te ca nu strangi prea tare banda de masurat, si incearca sa pui un deget intre banda si piele. Daca vrei ca acest proces sa fie si mai usor, incearca sa te indoi putin pe lateral si masoara in felul acesta. 

  • Masoara cea mai larga parte a soldurilor

De obicei, cea mai larga parte a soldurilor este la nivelul picioarelor. Secretul este sa treci cu banda de masurat pe cea mai mare parte a feselor. 

Dupa ce ai terminat de masurat toate aceste puncte cheie ale corpului si dupa ce ai notat pe o foaie care sunt metricele exacte pe care le-ai obtinut, este timpul sa afli in ce forma se incadreaza corpul tau din urmatoarea lista. 

2. Ce forme ale corpului exista?

Unele forme ale corpului le cunosti cu siguranta din auzite, cum ar fi tip para sau clepsidra, dar trebuie sa stii ca exista mult mai multe tipuri de corpuri decat ti-ai fi imaginat. Poate pana acum erai convinsa ca te incadrezi la o forma anume, dar exista posibilitatea sa te fi inselat. 

2.1. Silueta tip para

Unele persoane recunosc aceasta forma dupa numele de triunghi, consta in bust si umeri mai inguste decat soldurile. Avantajul acestui tip de corp este faptul ca iti poti scoate in evidenta formele mult mai usor, mai ales talia. Talia este mult mai definita si mai ingusta decat soldurile, tocmai din acest motiv trebuie sa fii mereu atenta la alimentatie, pentru ca acele zone au tendinta de a fi primele locuri unde se depune grasimea. 

2.2. Forma corpului tip lingura

Forma corpului tip lingura este asemanatoare si usor confundabila cu forma tip para sau triunghi. Este definita prin solduri late si mai mari decat bustul si restul corpului. Acest tip de corp se poate evidentia foarte usor cu rochii baby doll sau alte articole de imbracaminte care se pliaza pe o talie lata.

Diferenta mica dintre corpul tip para si lingura este doar un detaliu de nuanta: daca te uiti mai bine, o femeie cu un corp tip lingura arata adesea ca numarul 8, iar punerea in greutate vizeaza soldurile si bratele. 

2.3. Forma corpului tip mar

Daca ai bustul si umerii mai mari, dar soldurile inguste, atunci 100% forma corpului tau este de tip mar. Umeri rotunzi, o talie nedefinita, brate subtiri si solduri mai mici sunt descrierea explicita a acestui tip de corp. Pentru un astfel de corp, stilistii recomanda rochii si fuste tip A, cizme si jachete lungi pentru a-ti scoate in evidenta atuurile. 

2.4. Silueta clepsidra

Femeile care au corpul tip clepsidra sunt considerate extrem de norocoase, pentru ca aceasta este cea mai echilibrata forma dintre toate. Corpul clepsidra consta in bust si solduri egale, o talie bine definita, dar totusi mai ingusta fata de celelalte doua, iar picioarele si partea superioara a corpului sunt proportionate intr-un mod perfect. Umerii sunt bine definiti si se aliniaza bine cu fesele, care sunt la fel de rotunjite. Femeile cu acest tip de corp sunt invidiate, pentru ca forma clepsidra este una perfecta si te ajuta sa porti absolut orice articol vestimentar vrei tu. 

2.5. Forma corpului tip rectangular

Daca talia ta are aceeasi marime cu soldul si bustul, iar umerii si soldurile au aproximativ aceeasi latime, atunci cel mai probabil ai un corp tip dreptunghi sau banana. Femeile cu aceasta forma a corpului arata perfect in rochii tub, cu centura pe talie si cu topuri fara umeri. Se spune ca acest tip de corp este corpul supermodelelor, pentru ca este unul absolut drept, asa cum trebuie sa aiba femeile care defileaza pe podium. 

Tipuri de forme ale corpului-min

2.6. Forma corpului tip triunghi inversat

Aceasta forma a corpului este extrem de asemanatoare cu corpul tip mar, pentru ca se caracterizeaza prin umeri largi, picioare subtiri si solduri mici. Dezavantajul este ca talia nu este definita la fel de bine ca partea superioara a corpului, tocmai de aceea trebuie sa porti imbracaminte care sa distraga atentia de la talie. Aici nu este important doar tipul de imbracaminte, ci si tipul de model pe care il are: opteaza pentru haine cu imprimeu floral, cu dungi, carouri sau din satin. 

2.7. Forma corpului tip acadea

Acesta este o forma a corpului despre care multe femei nu stiu. Se defineste printr-un bust rotund si proeminent, solduri si talie subtiri, umeri lati si picioare subtiri. Pentru acest tip de corp s-au inventat pantalonii cu talie inalta, pentru ca ofera un echilibru aspectului tau. In plus, si rochiile maxi sunt perfecte pentru acest tip de corp. 

2.8. Forma corpului tip diamant

Corpul tip diamant poate fi recunoscut foarte usor, pentru ca nu poti trece neobservata in multime. Un bust ingust, o talie mai plinuta si solduri mai largi decat umerii sunt principalele caracteristici ale corpului in forma de diamant. Dat fiind faptul ca talia nu este bine definita la acest tip de corp, trebuie sa scoti in evidenta partea superioara cu ajutorul rochiilor si bluzelor in decolteu V, iar pentru partea inferioara, poti opta linistita pentru fuste. 

2.9. Forma corpului tip oval

Un corp oval sau rotund nu este foarte departe de tipul diamant, marea diferenta este ca la forma ovala, bustul este mai mare decat restul corpului si soldurile sunt mai inguste. Picioarele sunt subtiri, iar talia nu este foarte bine definita si este si cea mai larga sectiune din partea inferioara a corpului. Forma ovala este recunoscuta la femeile de varsta mijlocie mai mult, din cauza faptului ca au pus greutate in timpul sarcinii, iar unora le este foarte greu sa scape de ea. Dar chiar si asa, poti experimenta linistita tot felul de tinute, poti sa porti si fuste si decolteu in tip V sau U, chiar si topuri. 

3. Ce tinute ar trebui sa porti pentru a-ti scoate in evidenta forma corpului?

Acum ca ti-ai definit forma corpului, este timpul sa stii ce tipuri de tinute ar fi potrivite pentru a-ti scoate in evidenta formele si sa alegi hainele care te definesc cel mai bine. Asadar, ce tinute sunt potrivite pentru fiecare tip de corp? 

  • Para

Daca ai o forma tip para, este recomandat sa porti bluze sau rochii tip barca, pentru ca iti vei scoate in evidenta umerii. Femeile cu un astfel de corp trebuie sa straluceasca pentru a iesi mai bine in evidenta, asadar accesorizarea este extrem de importanta: bratarile si colierele trebuie sa fie in prim plan. In plus, poti opta si pentru un sutien push-up pentru ca topul tau sa fie mai ajustat. 

Daca doresti sa porti fuste, afla ca cele in linia A, la fel si rochiile, sunt cele mai potrivite pentru acest tip de corp, iar combinate cu o pereche de balerini pe timp de vara, vei crea tinuta perfecta pentru a-ti evidentia corpul. 

 Forma para_fata in fusta carouri-min

Evita sa porti: rochii foarte largi, tip balon, pantaloni foarte skinny din stofa si fuste mulate. 

  • Lingura

Dat fiind faptul ca forma tip lingura este extrem de similara cu cea para, poti sa tii cont de sfaturile de mai sus, la care sa adaugi urmatoarele: opteaza pentru nuante mai deschise la haine si pentru accesoriile potrivite. 

Corp tip lingura femeie in rochie neagra-min

Evita sa porti: tricouri cu decolteu tip barca, pantaloni scurti si fuste prea stramte, pantofi cu varful rotund si pantofi cu tocuri extrem de mici. 

  • Mar

Cele mai potrivite haine pentru acest tip de corp sunt rochiile tip A, decolteurile in V, tricourile si topurile cu volane, accesorizate cu coliere lungi pana la bust. Primavara, poti opta pentru blugi cu talie joasa pentru a nu iti scoate soldurile in evidenta, rochii evazate combinate cu mocasini sau sandale cu bretele. In ceea ce priveste blugii, mereu sa te asiguri ca ai buzunare in spate, pentru a-ti defini mai bine partea inferioara a corpului. 

Forma mar_femeie in rochie cu floral-min 

Evita sa porti: pantaloni si blugi mulati, pulovere si bluze cu gat rotund, decolteurile tip barca, curelele late, rochiile mulate si fara umeri.  

  • Clepsidra

Cum ai aflat si anterior, femeile cu un corp clepsidra sunt cele mai norocoase, pentru ca teoretic au corpul perfect si il pot evidentia extrem de usor. Poti purta orice fel de fuste, de la tip creion, pana la cele plisate, iar pantalonii cu talie inalta sunt cei mai buni prieteni ai tai. Toamna, tinuta perfecta pentru un corp tip clepsidra este definita de blugi cu talie inalta, un palton cu talie stransa si botine de sezon. Ai toata libertatea de a te imbraca asa cum doresti tu si sa iti alegi orice fel de accesorii, pentru ca acest tip de corp este unul echilibrat. 

Forma clepsidra_fata in pantaloni rosii-min

forma clepsidra_fusta maro mulata-min

In cazul acesta, ce ai putea sa eviti sa porti? Ei bine, evita sa porti imbracaminte care nu iti poate scoate in evidenta forma corpului, adica haine prea largi si bijuterii foarte stridente. Femeile cu un corp clepsidra trebuie sa fie mereu finute. 

  • Rectangular

Femeile cu un corp dreptunghiular au avantajul ca pot purta orice fel de rochie si accesorii, pentru ca sunt destul de slabute. Data viitoare cand optezi pentru o rochie, incearca s-o porti impreuna cu o centura draguta, mai ales daca rochia este de tip tub. Cu aceasta tinuta si cu bijuterii stralucitoare, vei putea pacali privitorii si sa-i faci sa creada ca ai un corp tip clepsidra. Secretul sta in nuante. 

Fusta carouri si centura_forma rectangulara-min

Fata in fusta carouri-botine negre_forma rectangulara-min

Exact ca la corpul clepsidra, evita sa porti haine care nu te ajuta sa-ti evidentiezi talia. 

  • Triunghi inversat

Prioritatea femeilor cu un corp tip triunghi inversat ar trebui sa fie definirea umerilor si accentuarea soldurilor. Nu te feri de curelele care sa iti defineasca talia, pentru ca vor echilibra latimea umerilor. 

Pentru acest tip de corp sunt potrivite hainele in dungi si carouri, decolteuri in V, rochii din satin, preferabil de tip A, fuste cu paiete. Incaltamintea trebuie sa fie una de calitate, ca incaltamintea casual din piele, iar per total, tinuta ar trebui sa fie accesorizata cu bijuterii mari si groase. 

Fata pe camp_forma triunghi inversat-min

Evita sa porti: fuste tip creion, blugi si pantaloni foarte subtiri. 

  • Acadea

Forma corpului tip acadea cere anumite tinute care iti pot largi soldurile si umerii, cum ar fi un decolteu in V, bluze cu decolteu tip barca, rochii evazate, paltoane cu anumite curele, tocuri inalte si pantofi casual. 

Fata in fusta lunga_forma acadea-min

Evita sa porti: fuste lungi, pantaloni cu talie inalta, coliere lungi, bolerouri si pulovere foarte largi. 

  • Diamant

Fetele cu un corp tip diamant ar trebui sa se focuseze pe crearea unui echilibru intre bust si restul corpului. Femeile cu acest tip de corp au picioare extrem de senzuale, motiv pentru care ar trebui sa le evidentieze cat de mult se poate. Poarta tocuri inalte sau medii, fuste in linie A, cizme, iar blugii si pantalonii sa fie de culoare inchisa. La capitolul accesorii, este indicat sa porti coliere groase, la fel si cercei grosi.  

Evita sa porti: pantaloni si blugi super skinny, fustele tip creion, rochiile extrem de mulate, topurile cu paiete, esarfe groase si cizme din catifea. 

  • Oval

Femeile cu un corp tip oval trebuie sa fie foarte atente la ce articole vestimentare aleg, pentru ca ele pot cadea usor in extrema cealalta, o extrema la care nicio femeie nu viseaza sa ajunga. Cu toate acestea, exista o sumedenie de moduri prin care iti poti scoate in evidenta silueta asa cum ti-ai dori. Opteaza pentru decolteuri in U si V cu rochii si fuste evazate, dar cu putine imprimeuri. Din punctul de vedere al accesoriilor, alege cercei lungi, dar subtiri, si coliere lungi care ajung pana la decolteu. 

Femeie plinuta_forma oval-min

Evita sa porti: fuste plisate, fuste si rochii mulate, cardigane, jachete foarte largi, bluze mulate, cercei si coliere groase. 

Intrebarea pe care sigur foarte multe femei si-o pun: putem schimba forma corpului? Raspunsul este, da, dar depinde de foarte multi factori. Corpul este intr-o continua schimbare in functie de varsta, de hormoni, de stilul de viata si de perioada unei eventuale sarcini. Un stil de viata sanatos si sportul te pot ajuta sa ajungi la forma corpului dorita, dar nu iti pune toate sperantele in acest concept. Cel mai important lucru este sa te simti tu bine in pielea ta, sa fii mandra de corpul tau sa nu iti fie rusine sa il evidentiezi prin cele mai potrivite moduri posibile. Urmeaza sfaturile prezentate in articol si vei vedea ca te vei simti extrem de bine in pielea ta. 

Sursa foto: Freepik.com, Pexels.com, Unsplash.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele