Main post picture

Incaltaminte cu calapod lat, in functie de sezon. Care sunt cele mai bune optiuni?

Main post picture

Unele femei intampina dificultati majore in ceea ce priveste gasirea unor perechi de incaltaminte care sa fie comode si cool in acelasi timp. Totul se complica si mai mult daca aveti picioare late și este nevoie de un calapod putin diferit, insa nu disperati! Exista rezolvari care sa va multumeasca, indiferent daca afara este cald sau rece.

Drept urmare, cititi in continuare pentru a descoperi ce fel de pantofi va avantajeaza cel mai mult, in functie de sezon, atunci cand aveti piciorul ceva mai lat.

Cuprins

  1. Situatii in care trebuie sa apelezi la incaltaminte cu calapod lat
    1. Femeile insarcinate se confrunta cu picioare mai late
    2. Deformarea picioarelor din cauza monturilor
    3. Varsta, un factor decisiv in alegerea pantofilor de dama
  2. Incaltaminte cu calapod lat in functie de sezon
    1. Incaltaminte pentru femei cu picior lat in sezonul cald
    2. Incaltaminte pentru femei cu picior lat in sezonul rece

1. Situatii in care trebuie sa apelezi la incaltaminte cu calapod lat

Exista si situatii in care doamnele se confrunta cu unele probleme care necesita o incaltaminte cu un calapod mai lat. Cu toate acestea, pentru ca iubesc ceea ce si-au achizitionat deja sau pentru ca nu acorda prea multa atentie acestui subiect, ele ajung sa-si inrautateasca situatia. Iata care sunt situatiile in care trebuie sa treci la incaltaminte cu calapod lat si care ar fi riscurile la care te-ai putea supune.

1.1 Femeile insarcinate se confrunta cu picioare mai late

Latirea piciorului poate sa apara si mai tarziu, nu trebuie sa te nasti neaparat cu o forma care sa necesite un calapod mai lat. O perioada pe care femeile o traverseaza si in care li se modifica foarte mult corpul este perioada in care sunt insarcinate. Chiar daca sarcina nu a venit si cu multe kg in pus, hormonii pot modifica forma picioarelor. Mai multe femei se confrunta in aceasta perioada cu picioare umflate, mai late. O pereche de  incaltaminte nepotrivita duce la bataturi, disconfort si poate chiar agravarea monturilor.

1.2 Deformarea picioarelor din cauza monturilor

Monturile reprezinta o afectiune foarte des intalnita care poate aparea in adolescenta sau odata cu menopauza. Medicii subliniaza faptul ca aceste anomalii nu apar din cauza unor pantofi nepotriviti, stramti sau din cauza tocurilor inalte, insa pot agrava situatia. Din aceasta cauza, dupa aparitia monturilor este bine sa aveti mai mare grija atunci cand va alegeti chiar si o pereche de papuci. Calapodul trebuie sa fie mai lat decat in mod obisnuit pentru a va proteja si pentru a nu simti disconfort sau dureri.

1.3 Varsta, un factor decisiv in alegerea pantofilor de dama

Odata cu inaintarea in varsta, problemele din zona picioarelor devin tot mai frecvente. De cele mai multe ori, monturile aparute in perioada adolescentei, care pana atunci erau doar un surplus in incaltaminte, devin adevarate puncte dureroase. In acelasi timp, dupa o anumita varsta, ligamentele si tendoanele se slabesc, iar laba piciorului incepe sa se lateasca usor. Inaintarea in varsta este un factor care duce la achizitionarea de incaltaminte cu calapod lat.

2. Incaltaminte cu calapod lat in functie de sezon

Ca si in cazul altor tipuri de incaltaminte, exista diferite tipuri de pantofi pe care sa ii porti in functie de sezon si de vremea de afara.

2.1 Incaltaminte pentru femei cu picior lat in sezonul cald

  • Sandale

Probabil  ca sandalele sunt cele mai comode si cool variante pentru sezonul cald. Daca ai un picior lat, nu evita sa cumperi un astfel de tip de incaltaminte. Exista modele care sa nu-ti evidentieze si mai mult aceasta forma a piciorului si in care sa te simti bine pe parcursul intregii zile. Evita tot ce inseamna sandale cu varful ascutit sau care au o bareta mult prea stransa si subtire in zona degetelor. Este de preferat sa apelezi la modele care pot fi foarte usor reglate.

  • Balerini

Persoanelor cu picior lat le este recomandat sa poarte incaltaminte care sa fie acoperita in fata. Balerinii sunt varianta ideala daca nu poti sau nu vrei sa porti sandale pentru ca nu-ti plac din punct de vedere estetic. Opteaza si aici pentru un varf care sa nu fie ascutit. Materialele din care sunt confectionati trebuie sa fie de buna calitate, preferabil piele.

  • Papuci

In zilele noastre, papucii au inceput sa fie vazuti si dincolo de interiorul locuintelor. Daca preferi sa ai piciorul aerisit pe perioada sezonului cald, atunci poti opta pentru niste papuci cu barete groase. Evita-i pe cei care sunt prinsi intre degete, deoarece s-ar putea sa te jeneze in partile laterale.

2.2 Incaltaminte pentru femei cu picior lat in sezonul rece

  • Pantofi casual

Pantofii casual sunt purtati si pe timp de vara, insa ei sunt de cele mai multe ori folositi pentru a face trecerea de la rece la cald. Majoritatea prefera sa poarte astfel de incaltaminte pana la venirea zapezii. Pentru o persoana cu piciorul mai lat, o pereche de pantofi casual poate fi o solutie foarte buna, deoarece exista modele cu un calapod lat care, in acelasi timp, au un sistem de inchidere reglabil. Optati pentru sireturi, capse sau scai.

  • Mocasini

Mocasinii aproape ca sunt intruchiparea idealului pentru un picior lat. Practic, ei pot aduna urmatoarele caracteristici pe care le cautati in acelasi timp: incaltaminte acoperita in fata,  fara barete, cu sistem de inchidere reglabil. Si de aceasta data trebuie sa aveti grija sa nu fie o pereche de mocasini care sa fie ascutiti in fata.

  • Ghete

Si in aceasta situatiie lucrurile de care trebuie sa tineti cont sunt: un varf rotunjit, inchidere reglabila si materiale de calitate (de preferat piele). Trebuie studiata foarte bine captuseala pe care o au. Nu uitati sa masurati foarte bine piciorul si sa probati pantofii si seara, atunci cand picioarele sunt cele mai umflate.

Asadar, unele persoane mostenesc un picior lat, iar altele sufera diferite probleme pe parcursul vietii din cauza carora sunt nevoite sa caute pantofi cu un calapod lat. Indiferent din ce categorie faceti parte, pentru a fi cool si a va simti confortabil in acelasi timp, trebuie sa tineti cont de cateva detalii.

Sursa foto: unsplash.com, shutterstock.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele