Main post picture

Incaltaminte pentru picior cu platfus? 30+ POZE si idei pentru a te simti MEREU bine in pielea ta!

Main post picture

Platfusul este o deformatie a piciorului, reprezentata de lipsa curburii talpii. Se caracterizeaza printr-un “picior plat”, unde intreaga suprafata a talpii ia contact cu solul. Aceasta afectiune poate afecta un singur picior sau pe ambele.  Si tu ai aceasta conditie medicala? Iata ce solutii ai pentru a te simti confortabil!

Cuprins:

  1. Incaltaminte pentru platfus in functie de sezon

    1.1 Incaltaminte pentru platfus in sezonul cald

    1.2 Incaltaminte pentru platfus in sezonul rece

  2. Incaltaminte pentru platfus in functie de varsta

    2.1 Platfusul la adulti

    2.1 Platfusul la copii

1. Incaltaminte pentru platfus in functie de sezon

Piciorul lat poate sa iti afecteze si sanatatea prin lispa unei pozitii corecte. Din aceasta cauza, nici restul corpului nu este aliniat corespunzator. In timp, acest lucru iti poate cauza dureri de spate, de genunchi, talpi sau gambe. Este extrem de important ca, in aceasta situatie, sa detii incaltamintea potrivita, menita sa te ajute sa mergi sau sa alergi cat se poate de normal.

1.1 Incaltaminte pentru platfus in sezonul cald

Primavara si vara trebuie sa te simti cat mai lejer si, de aceea, este necesar sa ai si incaltaminte pe masura. Chiar daca ai o astfel de deformatie, nu inseamna ca nu poti purta incaltaminte de sezon. Trebuie doar sa ai grija ce alegi. Ai nevoie de o talpa groasa, sustinuta, care sa iti protejeze piciorul si sa nu ii permita sa se deformeze in timpul mersului. Cea mai buna alegere ar reprezenta-o balerinii, intrucat au varful lat si degetele stau asezate in mod corect, fara a se suprapune sau inghesui. Poti purta si sandale sau papuci, atata timp cat respecti sfaturile de mai sus si optezi pentru incaltaminte mai comoda. Daca alegi sa porti pantofi sport, acestia trebuie sa reduca hiperpronatia pentru a avea un control mult mai mare al miscarii.

Daca optezi pentru pantofi cu toc, ideal ar fi ca acesta sa fie un toc mai gros, pentru un sprijin mai mare. Daca preferi pantofii acoperiti, ai grija la varful lor. Acesta trebuie sa fie cat mai lat cu putinta. Recomandat este sa eviti pe cat posibil astfel de incaltaminte, intrucat, purtata pe termen lung, iti poate inrautatii starea.

1.2 Incaltaminte pentru platfus in sezonul rece

Cel mai important este sa te simti extraordinar in pielea ta. Pentru a putea face acest lucru, este necesar sa porti ceva care sa te puna in valoare si, mai ales, in care sa te simti comod in orice moment. In ceea ce priveste sezonul rece, poti purta fara probleme ghete, insa acestea trebuie sa aiba un calapod lat, care sa iti ofere o mobilitate foarte buna. Poti opta si pentru cizme sau mocasini, insa tinand cont de aceleasi aspecte.

2. Incaltaminte pentru platfus in functie de varsta

Platfusul este o afectiune ce poate sa fie ereditara, insa se poate dezvolta si pe parcursul vietii.

2.1 Platfusul la adulti

Adultii care sufera de aceasta conditie medicala pot avea, pe langa simptomele estetice (picior plat, glezna umflata), si alte simptome care sa le afecteze sanatatea:

  • probleme respiratorii

  • probleme cardiovasculare(acestea fiind mai rare)

  • scolioza

  • cifoza

  • lordoza

Adultii care au platfus pot face kinetoterapie pentru tonifierea musculaturii in zona afectata. Se recomanda purtarea pantofilor ortopedici sau a unor pantofi casual care sa permita piciorului sa se refaca.  Daca platfusul a rezultat din alta boala, mai intai trebuie tratata afectiunea respectiva si apoi, daca este cazul, si platfusul. 

2.2 Platfusul la copii

In primele luni sau chiar in primii ani de viata, piciorul plat este normal pentru copii. De regula, de la doi ani, acesta se formeaza si devine arcuit. De la 2 pana la aproape 6 ani, exista posibilitatea sa persiste platfusul, insa sa dispara la un moment dat. Acest lucru se intampla la peste 40% din cazuri.  Specialistii recomanda vizita medicala pentru orice copil ce depaseste varsta de 2 ani, daca inca are vizibil piciorul plat.  

Indiferent daca te-ai nascut cu o astfel de afectiune sau ai dezvoltat-o pe parcursul vietii, important este sa stii sa identifici situatia din timp, pentru a putea sa o tratezi. In cazul in care, din pacate, nu poate sa fie vindecata, macar sa inveti ce tip de incaltaminte trebuie sa porti pentru a putea sa te simti bine in pielea ta, fara a te gandi la ce spun cei din jurul tau. 

sursa foto: flickr.com shutterstock.com unsplash.com



icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele