Main post picture

Sandale sau pantofi la rochie de seara – pentru ce variante poti opta astfel incat sa creezi un outfit elegant care sa te avantajeze?

Main post picture

Alegerea incaltamintei este foarte importanta, deoarece aceasta te poate ajuta sa compui un look armonios sau iti poate chiar strica tinuta. La o ocazie speciala, nu conteaza doar sa alegi o rochie frumoasa, ci si pantofii si accesoriile au un rol esential. Daca urmeaza sa mergi la o nunta, un eveniment important precum o gala sau o petrecere privata, cu siguranta te intrebi cu ce sa asortezi rochia de seara. Pantofii cu toc sau sandalele sunt doua tipuri de incaltaminte foarte des purtate la rochiile elegante, insa atunci cand urmeaza sa iei o decizie trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante. Citeste in continuare acest articol si descopera cateva sfaturi pentru ca look-ul tau sa fie impecabil la orice eveniment!

 

 Cuprins:

  1. Sandale sau pantofi la rochie de seara – care este alegerea potrivita?

  2. Rochie de seara cu pantofi sau sandale – ce sa alegi in functie de lungimea si culoarea rochiei?

  3. Sandale pentru rochie lunga – idei pentru un look elegant si feminin

  4. Cum sa asortezi pantofii sau sandalele la rochia lunga?

 

1. Sandale sau pantofi la rochie de seara – care este alegerea potrivita?

Alegerea tipului de incaltaminte este necesar sa tina cont de evenimentul la care urmeaza sa mergi. Este important sa identifici cat de formal este acesta, daca urmeaza sa mergi la o gala sau o nunta glamour, tinuta va fi cu siguranta extrem de eleganta. In schimb, un eveniment in aer liber implica un outfit mai relaxat. Atat pantofii, cat si sandalele, in functie de model, pot avea un aspect mai elegant sau mai cozy. Modelele de pantofi stiletto se potrivesc de minune cu rochiile lungi elegante. La fel, o pereche de sandale cu bareta si toc foarte subtire, cu varful ascutit, sunt o alegere perfecta la un eveniment formal. Pantofii sau sandalele cu toc mai gros, in nuante pastelate, sunt o buna optiune in cadrul unei nunti in aer liber de exemplu. Se recomanda ca in cazul evenimentelor formale, la tinutele black tie sau white tie, sa nu porti incaltaminte decupata in fata.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - pantofi cu orc pe albastru inchis

Un alt aspect relevant in cazul alegerii unei perechi de sandale sau pantofi cu toc la rochia de seara este vremea. Incaltamintea trebuie sa fie in primul rand confortabila si practica. Daca iti doresti sa te simti bine in ceea ce porti, atat rochia, cat si tinuta trebuia adaptata temperaturilor de afara. Sandalele nu sunt o alegere buna iarna. De asemenea, la un eveniment in aer liber, pe iarba, nu-ti vei dori sa ti se blocheze tocul in pamant, asadar alege in acest caz sandale cu tocul mai gros. In cazul in care nu mergi foarte des pe tocuri si ti se pare dificil acest lucru, adapteaza inaltimea tocului astfel incat sa te simti bine. Din acest motiv de multe ori sandalele sunt o buna optiune pentru un outfit de nunta, fiind foarte confortabile.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - sandale negre cu toc, rochie mov, flori

Nu uita ca modelul de pantofi ales trebuie sa te avantajeze. Toate sfaturile profesionistilor pe care le auzi sau citesti este necesar sa le adaptezi in functie de gusturile personale si particularitatile corpului tau. Evita sandalele cu bareta daca gleznele tale sunt mai groase, acest lucru nu va face decat sa-ti accentueze acest aspect. In schimb te va avantaja un model de pantofi cu varful ascutit care sa creeze efectul de alungire. Te poti folosi de acest efect si in cazul in care esti mai mica de inaltime si iti doresti ca picioarele tale sa para mai lungi, un lucru atat de feminin si elegant.

 

2. Rochie de seara cu pantofi sau sandale – ce sa alegi in functie de lungimea si culoarea rochiei?

Rochia si pantofii se completeaza astfel incat sa creeze o perfecta armonie. Modelul de rochie pe care il alegi impune uneori un anumit tip de incaltaminte, conform specialistilor. Rochiile de seara se gasesc in diverse variante: rochii scurte, midi sau lungi si cu diverse croieli.  Rochia mini care vine mulata pe corp este foarte sexy si se potriveste cu o pereche de sandale cu bretele, cu toc inalt, sau o pereche de pantofi pentru femei din piele naturala, clasici si eleganti. O rochie midi cu un croi cat mai clasic, simpla, se va potrivit cu pantofi cu toc normal, nu foarte inalt, cu varful rotunjit. In ceea ce priveste rochiile midi sau lungi foarte elegante, care iti pun silueta in evidenta, sandalele sau pantofii cu toc inalt si subtire in nuanta potrivita sunt perfecte. De asemenea, cand vine vorba de ce sa alegi dintre pantofi sau sandale la o rochie de seara, lunga, pentru un plus de glamour poti alege incaltaminte cu decoratiuni pretioase, cum ar fi perlele sau cristalele.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - pantofi cu toc mov

Printre regulile de asociere ale pantofilor cu restul tinutei se numara, bineinteles, cromatica. Un sfat al expertilor in fashion design este ca pantofii sa fie alesi intr-o nuanta mai inchisa decat rochia. Foarte important este ca accentul sa cada fie pe rochia de seara, fie pe pantofi. Asadar, in cazul in care ai o rochie mai extravaganta sau pur si simplu iti doresti ca aceasta sa fie in centrul atentiei, alege pantofi intr-o nuanta neutra, precum: bej, alb sau negru. 

Sandale sau pantofi la rochie de seara - pantofi albi, portiuni colorate

De asemenea, daca esti o mare iubitoare de pantofi si ai in colectie un model deosebit pe care vrei sa il remarce toti cei din jurul tau, alege o rochie mai simpla sau intr-o nuanta neutra. Vizual, nu arata foarte bine ca ambele piese sa fie in centrul atentiei. Evita sa alegi pantofi cu un imprimeu daca si rochia are un anumit model sau este destul de incarcata cu paiete, pene sau alte aplicatii.

3. Sandale pentru rochie lunga – idei pentru un look elegant si feminin

Sandale sau pantofi la rochie de seara - femeie, fotoliu, rochie lunga nude

La rochia lunga, pantofii sau sandalele sunt de cele mai multe ori mult mai confortabile decat alte tipuri de incaltaminte si se gasesc intr-o mare varietate de modele care sa se potriveasca gusturilor oricarei femei. Un mare avantaj al sandalelor este ca pot fi purtate la foarte multe tinute, spre deosebire de pantofii cu toc eleganti pe care nu toate femeile se simt confortabil sa ii poarte intr-un outfit de zi. La o tinuta compusa dintr-o rochie lunga, eleganta, cea mai buna alegere este o pereche de sandale de dama din piele naturala, care sunt de foarte buna calitate si vor rezista timp indelungat. Daca esti in cautarea unor sfaturi despre cum sa asortezi sandalele cu rochia de seara, atunci vezi in continuare ce sa alegi in functie de culoarea acestora.

  • Sandale bej

Cea mai sigura alegere atunci cand nu stii ce pantofi sa alegi la o rochie de seara este cu siguranta o pereche de sandale intr-o nuanta neutra. Fiind vorba despre un eveniment elegant, alege sandale cu bretele finute si un toc subtire. In cazul evenimentelor de exterior poti opta si pentru un toc mai mic si mai gros. Bejul merge la orice culoare si cu ajutorul sandalelor nude vei scoate in evidenta rochia.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - sandale elegante, rochie satin deschisaSandale sau pantofi la rochie de seara - sandale bej, cu bareta transparenta

  • Sandale pastel

Nuantele pastelate contureaza in general un look feminin, delicat si romantic. In mod normal daca alegi o rochie mai colorata, cum ar fi mov, albastru sau roz intens, poti alege o pereche de sandale pentru rochia lunga in aceeasi culoare, doar ca pastelata. Astfel, vei obtine un look inedit care emana energie pozitiva. Bineinteles, ca sandalele in nuante pale, precum baby blue, menta, roz deschis sau lavanda, se vor potrivi de minune si cu o rochie, asortata cu sandale, intr-o culoare neutra.

  • Sandale aurii

Sandalele metalice sunt in mare trend, in special cele aurii. Acestea sunt extrem de versatile si ofera tinutei un aer sofisticat. Sandalele aurii merg de minune cu o rochie neagra, alba sau rosie. Pentru un plus de eleganta, asigura-te ca si accesoriile alese de tine in completarea tinutei sunt tot aurii.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - sandale elegante, rochie rosie lunga

  • Sandale clasice albe/negre

Cu siguranta orice femeie ar trebui sa aiba in colectia de incaltaminte o pereche de sandale negre. Acestea se potrivesc la toate rochiile de seara si se pot integra cu succes si in outfit-urile de zi. Atunci cand achizitionezi o pereche de sandale negre, asigura-te ca alegi un model cat mai clasic si elegant, care sa ti se potriveasca si sa fie confortabil de purtat.

4. Cum sa asortezi pantofii sau sandalele la rochia lunga?

Sandale sau pantofi la rochie de seara - rochie neagra lunga, pantofi cu toc pe negru

Pantofii cu toc intotdeauna au fost asociati cu eleganta, asadar sunt conceputi special pentru a fi purtati in cadrul unei ocazii deosebite. O rochie de seara eleganta, dintr-un material delicat, se va asorta de minune cu pantofi cu toc subtire. In cazul in care mergi la un eveniment dansant, alege o pereche de pantofi in care sa te simti bine. Renunta la pantofii foarte inalti daca nu ai antrenament in a merge pe tocuri. Nu uita ca atunci cand te simti bine in ceea ce porti emani incredere in sine, iar cei din jurul tau te percep mult mai frumos. Iata cateva idei pentru asortarea rochiei cu pantofii potriviti:

  • Rochie neagra eleganta

Daca esti o femeie care iubeste clasicul si eleganta, atunci trebuie sa cunosti ca la o rochie lunga se poarta sandalele eleganta, iar piesa vestimentara principala poate fi pe negru atunci cand vine vorba de un eveniment special. Vestea buna este ca nu ai cum sa dai gres in alegerea pantofilor. Poti opta pentru aceeasi nuanta de pantofi sau o alta culoare clasica cum ar fi bej sau rosu, pentru un look glamour demn de Hollywood. O alta optiune este sa realizezi un contrast intre rochie si pantofi, astfel incat sa evidentiezi incaltamintea. In acest caz orice culoare vibranta te va scoate din anonimat. 

Sandale sau pantofi la rochie de seara - pantofi eleganti pe negru

Sandale sau pantofi la rochie de seara - rochie alba, sandale cu cristale

  • Rochie bej

Rochia bej este o alta alegere clasica. Aceasta iti permite sa te joci cu pantofii, alegand un model inedit. Poti purta orice model elegant, cu diverse perle sau cristale, cu imprimeuri indraznete sau in culori vibrante. Exprima-ti personalitatea cu ajutorul pantofilor! Pantofii cu toc negri, bej sau albi raman in continuare o alegere sigura. Inclusiv in ceea ce priveste texturile poti varia. Daca rochia este una dintr-un material mai lucios, cum este satinul, poti alege o pereche de pantofi din piele intoarsa sau intr-o nuanta mata.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - rochie stralucitoare, pantofi bej

Sandale sau pantofi la rochie de seara - pantofi cu toc bej, fundal alb

  • Rochie albastra

Albastrul inchis denota eleganta si este ideal pentru rochiile de seara ce pot fi purtate la o nunta sau o gala. Aceasta culoare atrage atentia intr-un mod pozitiv, conturand un aspect sofisticat. In acest caz poti opta pentru o pereche de pantofi in contrast, cum sunt cei rosii sau portocalii, mai ales daca vrei sa iesi in evidenta. Pentru un eveniment formal, alege pantofi si accesorii in nuante de argintiu. Atunci cand vrei sa fii mai discreta alege o nuanta neutra de pantofi cum ar fi negru sau alb.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - rochie albastra lunga, pantofi pe rosu

  • Rochie rosie

Daca tot am mentionat nuantele clasice, demne de covorul rosu, nu puteam sa trecem peste acest tip de rochie. La un eveniment elegant, o rochie rosie va atrage atentia si va spune despre cea care o poarta ca are incredere in sine. Pantofii ideali pentru o rochie rosie sunt cei negri cu talpa rosie. De asemenea, o pereche de pantofi cu toc nude vor fi in perfecta armonie cu rochia. Nu te feri nici de nuantele metalice, precum auriu, argintiu sau cupru. Acestea sunt foarte potrivite, atat timp cat se asorteaza si cu restul accesoriilor purtate.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - femeie blonda, rochie visinie, sandale pe argintiu

Sandale sau pantofi la rochie de seara - sandale pe argintiu, fundal intunecat

  • Rochie in culori vibrante

Daca ai ales pentru un eveniment o rochie colorata care va atrage foarte mult atentia, nu exagera alegand un model de pantofi la fel de colorat. Este bine sa existe un echilibru. Asadar, atunci cand porti o rochie in culori aprinse cum ar fi fucsia, portocaliu, galben sau albastru intens, alege o pereche de pantofi nude, albi sau negri. Acestia vor lasa ca toata atentia sa cada pe modelul de rochie care este cea mai importanta piesa.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - rochie albastra, pantofi galbeni

Sandale sau pantofi la rochie de seara - rochie albastra, pantofi negri

  • Pantofi si rochie in culori complementare

O alta optiune de a asorta pantofii cu rochia este sa alegi culori complementare de pe cercul cromatic. In acest fel vei forma un contrast interesant, greu de trecut cu vederea. Culorile complementare sunt: albastru-portocaliu, verde-rosu si mov-galben. Aceasta tehnica este foarte des utilizata, atat in industria fashion, cat si cea de make-up. Nu este obligatoriu ca aceste culori sa fie aprinse.

Sandale sau pantofi la rochie de seara - pantofi cu toc pe galben

In concluzie, atat pantofii, cat si sandalele pot fi o alegere buna pentru un eveniment elegant. Insa, e important sa alegi incaltamintea in functie de sfaturile de mai sus, astfel incat totul sa fie in perfecta armonie. Intotdeauna opteaza pentru varianta in care te simti cel mai bine si care te face sa te simti frumoasa.

Surse foto: unsplash.com, pexels.com, freepik.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele