Main post picture

Stiluri vestimentare pentru toate gusturile - Cum sa te imbraci cu stil

Main post picture

Este foarte important sa te simti excelent in hainele pe care le imbraci. Datorita faptului ca gusturile si personalitatile sunt diferite de la un om la altul, fiecare persoana in parte se poate imbraca total diferit. De aceea, exista mai multe tipuri de stiluri vestimentare. 

Citeste in continuare articolul si afla care sunt cele mai ravnite stiluri vestimentare, astfel incat sa constientizezi care este cel pe care tu il favorizezi. 

CUPRINS

  1. Ce este stilul vestimentar?

  2. Stiluri vestimentare feminine iubite de catre majoritatea femeilor adulte

  3. Tipuri de stiluri vestimentare apreciate de catre fetele tinere

1.Ce este stilul vestimentar?

Fiecare persoana in parte poate avea un stil vestimentar diferit de cei din jur. Astfel, stilul meu vestimentar poate fi total opus fata de cel al tau, insa acest lucru nu inseamna ca este urat sau nepotrivit.

Unele femei se simt excelent in haine elegante, chic, foarte feminine, iar alte femei adora sa se imbrace cat mai lejer si comod, astfel incat sa nu simta disconfort pe toata perioada zilei. Cu alte cuvinte, moda poate fi diferita de la o persoana la alta. 

Fiecare stil de imbracaminte in parte este influentat in mod direct de personalitate. Prin urmare, femeile nonconformiste vor alege intotdeauna sa se imbrace extravagant, iesit din comun, iar femeile retinute vor alege mereu sa poarte haine ce nu ies in evidenta, dar care le pun in valoare atuurile. 

Din acest motiv, exista mai multe tipuri de stiluri de vestimentatie, astfel incat fiecare femeie in parte sa aiba ocazia de a purta ceea ce i se potriveste, ce o reprezinta, ce o ajuta sa se simte excelent. 

Prin urmare, stilul vestimentar este dat de majoritatea modelelor de haine pe care adori sa le porti. Astfel, daca alegi sa porti zilnic articole de imbracaminte elegante, extrem de feminine si chic, atunci este foarte posibil sa iti placa stilul vestimentar romantic sau elegant. 

stil vestimentar

2. Stiluri vestimentare feminine iubite de catre majoritatea femeilor adulte

Exista o multime de stiluri vestimentare spre care iti poti indrepta atentia. Este ideal sa te opresti asupra celui cu care simti ca rezonezi cel mai mult. Este elementar sa te simti extraordinar in hainele pe care le porti, astfel incat sa emanezi incredere, optimism si stare de buna dispozitie. 

Femeile adulte se indreapta de regula catre stilurile vestimentare ceva mai elegante, boeme. 

Astfel, femeile adora sa poarte urmatoarele stiluri de imbracaminte:

  • Stil vestimentar office

Majoritatea femeilor lucreaza la birou, motiv pentru care hainele cambrate si extrem de elegante nu trebuie sa lipseasca din tinutele zilnice. Daca te numeri printre femeile care adora sa poarte costum, sacou, camasi albe si fuste creion si pantofi cu toc inalt, atunci trebuie sa stii ca stilul tau vestimentar este cel office. 

Acest til de imbracaminte este extrem de apreciat, deoarece ofera o imagine aparte femeii ce il poarta. 

  • Stil vestimentar elegant

Adori sa porti rochii vaporoase, cu imprimeu floral, bluze cu volane si cu maneci evazate si pantaloni ce emana o feminitate aparte? Atunci stilul vestimentar elegant este pentru tine. Unele femei adora articolele de imbracaminte extrem de rafinate si de sofisticate, motiv pentru care nu rateaza niciun moment de a purta astfel de haine cu pantofi cu toc. 

Stilul vestimentar elegant poate fi purta cu zambetul pe buze atat la birou, cat si in timpul liber ori la diferite intalniri, precum sunt petrecerile onomastice ori petrecerile de tip cocktail. 

  • Stilul vestimentar vintage

Adori stilul vestimentar specific anilor ‘80 sau ‘90? Atunci stilul vestimentar vintage este cel care ti se potriveste si cel pe care il adopti zi de zi. Daca imbraci adesea rochii midi din dantela, rochii cu spatele gol, manusi lungi pana la coate, bijuterii cu perle si cu pietre pretioase, atunci stilul vintage este cel care ti se potriveste. Incaltamintea este reprezentata intotdeauna de pantofi cu toc inalt si sandale cu toc. 

Acest tip de stil vestimentar este unul destul de rar, insa este extrem de apreciat datorita elegantei aparte, absolute pe care o emana. 

stil de imbracaminte

  • Stilul vestimentar boem

Stilul vestimentar boem mai este numit si boho. Acest tip de imbracaminte imprumuta elemente din stilul hippie, fapt pentru care este extrem de colorat. In stilul vestimentar boho chic se regasesc rochiile maxi cu imprimeuri jucause, fuste lungi vaporoase, pantaloni evazati in partea de jos, palarii din paie, ochelari de soare, numerosi franjuri, incaltaminte de calitate superioare  si genti din piele naturala. 

Este un stil vestimentar aparte, care nu poate fi purtat de catre toata lumea. Trebuie sa fii destul de extrovertita si excentrica, pentru a purta acest tip de îmbracaminte. 

  • Stilul vestimentar casual

Stilul casual este ideal pentru zilele de weekend. Acest stil vestimentar cuprinde blugi boyfriend, tricouri largi, oversize, pantofi sport, camasi in carouri si bluze sport. Cu alte cuvinte, stilul casual este extrem de usor de realizat, deoarece cuprinde doar haine comode, lejere, care nu provoaca niciun fel de disconfort si care sunt extrem de usor de asortat si de purtat in zilele libere. 

Stilul casual poate fi luat in considerare atat pentru plimbarile relaxante prin parc, cat si pentru o cafea bauta la o terasa cool din oras. 

  • Stilul casual chic

Stilul casual chic este realizat din haine comode, dar foarte cool, feminine. Acest stil vestimentar reprezinta combinatia ideala dintre un look glamour si unul extrem de relaxat. In cadrul acestui stil vestimentar se regasesc rochii vaporoase, rochii maxi, fuste scurte, tricouri, bluze usor accesorizata si pantofi casual ori sport. 

Este un stil de imbracaminte luat in vedere de catre femeile care vor sa se simta bine, insa care vor sa iasa usor din tipare, sa primeasca complimente si aprecieri. 

  • Stil vestimentar clasic

Stilul vestimentar clasic este reprezentat de articole de imbracaminte de baza, care nu ies cu nimic in evidenta, dar care te ajuta sa obtii un look cool. Astfel, in cadrul stilului clasic se regasesc blazere, blugi skinny, tricouri si bluze uni, fuste midi si mini si pantofi casual. 

Acesta este un tip de imbracaminte care poate fi luat in considerare atat la birou, cat si in timpul liber. Este potrivit pentru persoanele care nu vor sa iasa in evidenta, ci vor sa arate bine si sa se simta extraordinar in orice moment al zilei. 

  • Stil vestimentar de seara

Stilul vestimentar de seara poate fi luat in considerare de catre toate femeile la un moment. Tinutele de seara cuprind rochii extrem de pompoase, rafinate si sofisticate, care nu au cum sa fie trecute cu vederea. 

Majoritatea articolelor de imbracaminte din cadrul acestui stil vestimentar sunt puternic accesorizate si sunt realizate cu paiete, franjuri, sclipici sau alte materiale ce ies in evidenta puternic. Incaltamintea este intotdeauna reprezentata de incaltari cu toc. 

  • Stil vestimentar haute couture

Stilul haute couture reprezinta creatii vestimentare unice, cu aspect inedit,  extravagant, nonconformist. Aceste creatii sunt luate in considerare in marea majoritatea cazurilor de catre celebritati, cantareti sau persoane publice care isi doresc aparitii incendiare. Stilul haute couture cuprinde incaltaminte originala, cu aspect wow.

Ci alte cuvinte, nu oricine poate purta un astfel de stil vestimentar, fiind potrivit doar pentru persoanele care isi doresc cu adevarat sa intoarca capetele si sa se cheltuie adevarate averi pe imbracaminte si tinute de vis. 

  • Stil vestimentar rococo

Stilul rococo era purtat cu foarte mult timp in urma. Acesta este un stil vestimentar cu totul special, deoarece cuprinde rochii cu creolina, du numeroase volane, pliuri si diverse broderii. Acestei rochii sunt prevazute in marea majoritate a cazurilor cu corsete si decolteuri adanci. De asemenea, rochiile au mansete largi realizate din dantela sau din alte materiale de calitate superioara. Acest tip de vestimentatii rococo sunt accesorizate cu evantaie sau esarfe de dimensiuni mici si prinse chic la gat. 

Prin urmare, o astfel de vestimentatie sau de stil vestimentar poate fi luat in considerare doar in cadrul unui bal sau a unei petreceri cu tematica. 

imbracaminte

3. Tipuri de stiluri vestimentare apreciate de catre fetele tinere

Tinerele se pot imbraca ceva mai lejer decat femeile adulte, care merg zilnic la birou. Stilurile vestimentare iubite de catre tinere sunt diverse, dar foarte creative si originale. 

Printre acestea se regasesc:

  • Stil vestimentar rock

De cele mai multe ori tinerele se exprima prin intermediul hainelor. Astfel, o fata care asculta rock, se va imbraca in negru, cu pantaloni din piele, tricouri cu mesaje ori versuri din melodiile preferate si bocanci sau ghete. Acest stil vestimentar este foarte regasit in randul tinerelor cu varsta de pana la 20 de ani. 

Este un stil vestimentar modern, foarte cool si apreciat la nivel mondial. 

  • Stil vestimentar hippie

Stilul vestimentar hippie este extrem de colorat si de jucaus. Acesta cuprinde fuste maxi, topuri si bluze crop top, pantaloni largi cu imprimeuri abstracte si sandale cu talpa joasa ori balerini. De multe ori acest stil vestimentar cuprinde si tenisi in nuante extrem de aprinse. 

Accesoriiile sunt reprezentate de genti din paie, genti crosetate, bentite colorate si accesorii de par cu flori artificiale. 

  • Stil vestimentar artistic

Iubesti arta si vrei sa arati acest lucru prin toti porii? Atunci orienteaza-te catre hainele cu imprimeuri abstracte, extrem de creative si de originale. De regula, artistii poarta haine largi, usor nonconfrormiste si pantofi sport

Acest stil de imbracaminte exte extrem de apreciat in randul tinerilor care iubesc sa se exprime si iubesc tot ceea ce tine de arta, sub orice forma a ei. 

  • Stil vestimentar gotic

Ai auzit vreodata de stilul vestimentar gotic? Acesta cuprinde rochii negre, pantaloni din piele ori rupti, negri, tricouri negre sau camasi negre cu imprimeuri sobre. De regula se iau in vedere ghetele si bocancii, insa acest tip de stil vestimentar poate cuprinde uneori si botine sau balerini. 

Este un stil vestimentar din cadrul caruia nu lipseste rujul negru, lanturile, accesoriile cu tinte si gentile din piele naturala. 

vestimentatie

  • Stil vestimentar sport

Tinerele adora sa se simta lejer in momentul in care ies din casa. Astfel, multe tinere aleg stilul vestimentar sport. Acesta cuprinde treninguri catifelate, pufoase sau subtiri, pantofi sport extrem de comozi si genti de tip rucsac. 

Acest stil vestimentar poate fi purtat atat in oras, in parc sau la cumparaturi, cat si in timpul oreleor petrecute la sala. 

  • Stil vestimentar hip hop

Stilul vestimentar hip hop este unul aparte. Acesta cuprinde blugi tip boyfriend, rupti, hanorace largi si tricouri oversize, ghete sau pantofi sport. De asemenea, cuprinde sepci si o atitudine deosebita. Este un stil vestimentar care nu se potriveste oricui, ci doar persoanelor care cred cu adevarat in acest gen muzical si care nu se sfiesc sa iasa in evidenta cu fiecare aparitie. 

  • Stil vestimentar minimalist

Stilul vestimentar minimalist este reprezentat de tinute realizate din cateva articole vestimentare. Astfel, o tinuta de acest fel este formata dintr-un maiou simplu, un cardigan uni, o pereche de blugi skinny si o pereche de mocasini. Cele mai multe astfel de vestimentatii sunt realizate din 2-3 piese vestimentare simple, dar care reusesc sa creeze un look deosebit in momentul in care sunt puse impreuna. 

  • Stil vestimentar sexy

Stilul vestimentar sexy este luat in vedere cu precadere in cluburi. Acesta cuprinde fuste mjini, topuri, bluze extrem de decoltate si rochii cu spatele gol. Incaltamintea este intotdeauna reprezentrata de incaltari cu toc inalt, precum sunt cizmele, botinele si pantofii stiletto. 

Acest stil vestimentar este adoptat in marea majoritate a cazurilor pentru a intoarce toate privirile reprezentantilor sexului masculin  si pentru a fi in centrul atentiei. 

  • Stil vestimentar glamour

Fetele care isi doresc sa adopte un look extrem de cald, bland si dulce poarta tinute glamour. Acestea sunt extrem de feminine, pun in evidenta orice femeie si sunt ideale pentru orice moment al zilei. O astfel de tinuta poate sa fie formata dintr-o salopeta cu imprimeu floral, o geaca de bluzi roz, o palarie cu boruri largi, o geanta casual colorata si o pereche de saboti chic. 

In cele din urma, citeste cu atentie informatiile de mai sus, astfel incat sa iti dai seama cat mai bine care este stilul vestimentar pe care il adopti de cele mai multe ori si care sunt alte tipuri de vestimentatii care ti se potrivesc in totalitate. 

Sursa foto: Pexels.com.

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele