Main post picture

Ținute clasice pentru femei - Care este încălțămintea perfectă pentru acestea?

Main post picture

Stilul clasic este, adeseori, greu de definit. În esență, acesta se rezumă la un exemplu remarcabil de îmbrăcăminte, care are o valoare durabilă sau o natură atemporală. Totuși, ținutele clasice nu au în componență doar îmbrăcămintea, ci și încălțămintea. Pentru a avea o ținută clasică, în adevăratul sens al cuvântului, este necesară prezența fiecărui element care poate face parte din imaginea de ansamblu.

Cuprins:

1. Ținute clasice - Ce este stilul clasic?

2. Ținute clasice și caracteristicile lui

3. Ținute clasice și încălțămintea destinată stilului

1. Ținute clasice - Ce este stilul clasic?

Esența stilului clasic este echilibrul dintre masculinitate și feminitate, cunoscut și sub numele de esență formală, tradițională, care echilibrează yin și yang.‍ În consecință, persoanele care abordează stilul clasic tind să creeze o impresie vizuală generală de eleganță și formalitate atemporală. Deși această esență de stil este echilibrată și, astfel, neutră, ea nu este androgină. Androginia este un amestec de caracteristici atât feminine, cât și masculine. 

Clasicul, însă, este un amestec între aceste caracteristici și, prin urmare, o esență neutră. Se poate spune, astfel, că stilul clasic este fără gen. În mod abstract, se poate asocia esența stilului clasic cu temele conservatorismului și aristocrației. Această esență evocă imagini de sculpturi clasice, case de țară luxoase, jocuri de polo și curse de cai.

2. Ținute clasice și caracteristicile lui

Printre caracteristicile stilului clasic se regăsesc următoarele: siluetele curate, croiurile pe măsură, tivurile îngrijite, culorile neutre, dungile simple sau detaliile minime. Adesea, croiala excelentă este detaliul care captează privirea. 

Alte caracteristici importante sunt reprezentate și de bijuteriile combinate, simplitate, țesăturile frumoase, structurate, calitatea rafinată. În plus, pentru a completa toată imaginea de ansamblu a unei ținute clasice, rujul roșu nu trebuie să lipsească aproape niciodată. 

Pentru femeia clasică, valoarea este, de asemenea, incredibil de importantă, deoarece articolele sunt menite să fie păstrate pentru perioade lungi de timp. Stilul clasic este dat de investiția în îmbrăcăminte de cea mai bună formă. O femeie pasionată de ținutele clasice nu se teme să cheltuiască bani în avans pe piese de calitate pentru garderoba ei, știind că acestea vor fi purtate din când în când și vor dura ani de zile. 

Stilul clasic nu este doar despre stil. Femeile emană o încredere liniștită și nu simt nevoia să-și anunțe în mod deschis sosirea cu tendințe de modă strălucitoare. Simplitatea subestimată este atuul lor, care atrage atenția pe care o merită.

3. Ținute clasice și încălțămintea destinată stilului

Pentru femeile care abordează ținutele clasice, alegerea pantofilor potriviți este una crucială, pentru a completa toată imaginea de ansamblu. 

Iată câteva tipuri de încălțăminte care nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei care preferă stilul clasic:

  • tocurile negre sau nude – acestea sunt grozave pentru a completa ținutele clasice, pentru că pot merge cu orice și pentru orice ocazie. Pentru o cină deosebită, acestea pot fi purtate cu o pereche de blugi și o cămașă. Pentru un eveniment mai formal, acestea pot fi purtate cu o rochie elegantă. Sunt potrivite chiar și pentru ieșirile cu prietenii sau pentru ținutele de serviciu. Chiar și tocurile colorate sunt potrivite. Dar tocurile negru sau nude sunt soluția finală pentru orice garderobă clasică;
  • sandalele în culori neutre – atunci când apare primăvara, toată lumea are nevoie de o pereche de sandale. Sandalele neutre sunt cele mai potrivite pentru ținutele clasice, deoarece pot fi purtate pe toată perioada sezonului cald, la diferite ocazii. Culoarea neutră este o culoare de bază, care se potrivește cu orice ținută, fie că este vorba de blugi, pantaloni scurți sau o rochie;

  • tenișii albi – aceștia reprezintă o piesă de rezistență, care nu se demodează niciodată. Tenișii albi sunt esențiali pentru a arăta atât casual, cât și drăguț. În plus, sunt și foarte confortabili. Tenișii din pânză, mai ales, creează – mai presus de orice – efectul de atemporalitate;

  • botinele până la gleznă – în orice garderobă care abordează stilul clasic, ar trebui să existe o pereche de botine (în special, de culoare maro). Pe lângă faptul că acestea sunt la modă chiar și acum, botinele pot fi foarte ușor asortate oricărei ținute, arătând bine atât cu rochii, cât și cu pantaloni.

Așadar, stilul clasic nu este dat doar de îmbrăcăminte, ci și de încălțăminte. Pentru ca ținuta finală să fie cât mai potrivită, din toate punctele de vedere, și să se încadreze într-un mod corect stilului abordat, este important să știi cum să alegi chiar și pantofii potriviți.

Surse foto: Shutterstock.com, Unsplash.com, Pexels.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele