Main post picture

Tinute de majorat - cum te poti imbraca in una dintre cele mai speciale zile din viata ta - ePieleNaturala.ro

Main post picture

Majoratul este un moment extrem de important in viata oricarei tinere, intrucat marcheaza trecerea de la adolescenta catre maturitate, motiv pentru care acest eveniment necesita o petrecere pe masura. Sunt foarte multe de pregatiri de pus la punct, de la meniul pentru invitati, lista petrecaretilor, locatia, dar, cel mai important, gasirea unei tinute de majorat perfecte. Fiecare domnisoara vrea sa straluceasca in aceasta seara extrem de importanta, astfel incat tinuta ar trebui sa fie aleasa cu ceva timp inainte de marea petrecere. 

Chiar daca optiunile vestimentare par a fi extrem de multe, gasirea unei tinute de majorat de fete perfecte poate fi o reala provocare, mai ales atunci cand esti foarte indecisa si nu stii exact pentru ce sa optezi. Este insa important ca varianta aleasa sa-ti reflecte cat mai mult gustul personal, dar si sa se potriveasca temei si locatiei unde urmeaza sa se desfasoare petrecerea.

Asadar, extrem de important este sa iei in calcul, prima data, modelul pentru care iti doresti sa optezi. Vrei un stil clasic si elegant, ceva mai sofisticat sau poate iti doresti sa te indrepti catre ceva mai indraznet si foarte modern. Abia dupa ce ti-ai raspuns la aceasta intrebare, vei putea incepe cautarile propriu-zise. Tot din etapa initiala trebuie sa te decizi si asupra culorii si a materialului din care tinuta ta va fi creata. Exista atat de multe optiuni din care poti alege aici, intrucat trebuie sa iei in calcul mai multe criterii, despre care vom vorbi insa in cele ce urmeaza.

In acest articol, vom discuta pe larg despre tinutele pentru majorat. Te vom ajuta sa gasesti varianta perfecta pentru tine, iti vom spune care sunt greselile de care trebuie sa te feresti, in tot acest proces, dar iti vom dezvalui si cum trebuie sa alegi perfect perechea de incaltaminte, elementul cheie al look-ului tau, in functie de mai multe criterii.

Cuprins:

1. Tinute de majorat - cum alegi tinuta perfecta pentru majorat si de ce criterii trebuie sa tii cont

2. Tinute de majorat pentru fete - idei de tinute pentru majorat care sa te inspire

3. Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei

4. Tinute de majorat - greseli pe care sa le eviti cand iti cauti o tinuta pentru majorat



1. Tinute de majorat - cum alegi tinuta perfecta pentru majorat si de ce criterii trebuie sa tii cont

Alegerea tinutei de majorat este o provocare pentru multe fete, dupa cum spuneam deja, deoarece fiecare isi doreste sa straluceasca la acest eveniment. Outfitul ales trebuie sa transmita un mesaj, sa-ti reflecte personalitatea, dar si sa se potriveasca cu tema si locatia unde urmeaza sa se organizeze petrecerea. Asadar, pentru a gasi tinuta perfecta, trebuie sa tii cont de cateva criterii importante.

In primul rand, dupa cum spuneam, identificarea propriului stil este esentiala. Fie ca preferi un look clasic si elegant sau unul care sa te scoata putin din tipare, este important sa alegi o tinuta care sa-ti ofere incredere si sa te faca sa te simti confortabil pe tot parcursul serii. Fiecare persoana are un stil unic, iar majoratul este momentul potrivit pentru a-l pune in evidenta prin intermediul rochiei, machiajului si pantofilor pentru care optezi.

Un alt aspect la fel de important este sa iei in considerare si tema sau dress code-ul evenimentului, daca acest amanunt exista. Vei dori sa respecti aceste indicatii, intrucat, in caz contrar, te poti simti inconfortabil, daca ceilalti sunt imbracati dupa un anumit tipar, iar tu nu.

Materialul si croiala tinutei sunt, de asemenea, factori esentiali de luat in considerare. Alege un outfit pentru majorat de calitate, care sa fie foarte confortabil pe parcursul intregii petreceri, dar care sa te si puna intr-o lumina buna, in fata celorlalti participanti. Tesaturile fine, precum matasea sau dantela, adauga o nota de rafinament, astfel incat ai putea sa le iei in considerare, daca se potrivesc siluetei tale si gusturilor personale.

Culoarea este, de asemenea, un aspect important in alegerea tinutei. Poti opta pentru o nuanta care sa-ti puna in evidenta trasaturile si care sa se potriveasca perfect cu subtonul pielii tale sau cu parul. Totusi, culorile vibrante si stralucitoare pot adauga un plus de personalitate si te pot scoate din anonimat, in timp ce tonurile mai neutre si pastelate pot conferi o nota de eleganta si subtilitate, cu ajutorul carora nu poti da niciodata gres.

Nu uita ca un alt detaliu foarte important este sa alegi cu atentie accesoriile. Ele pot completa perfect tinuta ta si-ti pot aduce un plus de rafinament. O pereche de cercei sclipitori, un colier delicat sau o bratara eleganta pot fi ideale. De asemenea, perechea de pantofi trebuie sa fie si ea una extrem de potrivita, aleasa cu mare atentie dupa tipul locatiei, din nou, dar si dupa modelul de rochie pentru care ai optat.

Nu in ultimul rand, nu uita niciodata ca tinuta perfecta pentru majorat trebuie sa-ti reprezinte identitatea si sa te faca sa te simti unica in aceasta seara atat de importanta. Fii creativa si autentica si alege ceva care sa-ti puna foarte bine silueta si formele in evidenta.

Tinute majorat - cum alegi tinuta perfecta pentru majorat si de ce criterii trebuie sa tii cont- doua rochii negre scurte, o rochie albastra-min

Tinute majorat - cum alegi tinuta perfecta pentru majorat si de ce criterii trebuie sa tii cont- doua rochii roz cu negru, o rochie neagra-min

Tinute majorat - cum alegi tinuta perfecta pentru majorat si de ce criterii trebuie sa tii cont- patru fete imbracate colorat, pentru petrecere-min

2. Tinute de majorat pentru fete - idei de tinute pentru majorat care sa te inspire

Pentru a fi siguri ca te inspiram cat mai mult cu alegerea facuta si pentru a te ajuta sa gasesti cat mai rapid o optiune vestimentara, in acest capitol iti vom oferi cateva idei de tinute pentru majorat de fete, dintre care poti alege pentru acest eveniment important.

In primul rand, nu poti da niciodata gres cu o rochie lunga si eleganta, intr-o culoare neutra sau neagra, care poate fi o alegere excelenta atat pentru un look simplu, cat si pentru unul sofisticat, in functie de accesoriile pentru care optezi.

Daca majoratul nu are loc intr-o locatie prea fancy si se desfasoara intr-un cadru ceva mai relaxat, atunci poti lua in considerare o combinatie de fusta si bluza sau camasa. Aici, incaltamintea poate face diferenta, dar si machiajul, care nu vor face deloc ca outfitul sa fie unul simplu.

Tot pentru o tinuta mai relaxata si confortabila, dar care poate fi, in acelasi timp, si foarte eleganta, mai poti opta si pentru o pereche de pantaloni eleganti, pe care sa-i asortezi cu un top mai sofisticat, care sa aiba diferite detalii interesante, cum ar fi volane sau aplicatii de dantela.

O alta alegere foarte la moda, destul de indrazneata, dar si foarte usor de purtat, poate fi si o salopeta eleganta. Opteaza pentru una bine croita, care sa-ti evidentieze cat mai mult silueta, intr-o culoare care te avantajeaza, si adauga accesorii potrivite, cum ar fi o curea subtire in talie, daca se potriveste, si o pereche de cercei lungi.

Totusi, daca vrei sa te simti cu adevarat stralucitoare in ziua majoratului, atunci poti alege o rochie scurta, cu detalii stralucitoare sau facuta chiar din paiete. Asigura-te ca alegi o rochie care iti pune in evidenta formele si adauga accesorii pe masura. De asemenea, daca vrei sa mergi si mai departe si iti doresti sa indraznesti si mai mult, opteaza pentru o rochie cu spatele gol. Ideile nu se termina aici, intrucat poti opta oricand si pentru o rochie midi, un tip de sacou sau chiar pentru un costum oversize, care este foarte in trend, in ultima vreme.

Important este sa tii cont de gusturile si preferintele personale si sa nu incerci sa te transformi in altcineva, doar de dragul modei si al tendintelor. Fie ca optezi pentru un look clasic si elegant sau pentru unul mai indraznet si nonconformist, important este sa te simti increzatoare si sa-ti exprimi personalitatea cat mai bine. In acest fel, le vei arata si celor din jurul tau incredere, ceea ce este cea mai importanta caracteristica pentru o viitoare femeie.

Tinute de majorat fete - idei de tinute pentru majorat- patru rochii elegante de petrecere-min

Tinute de majorat fete - idei de tinute pentru majorat- rochie roz-min

Tinute de majorat fete - idei de tinute pentru majorat- rochii negre, cu paiete-min

Tinute de majorat fete - idei de tinute pentru majorat- trei rochii albatre, una alba-min

Tinute de majorat fete - idei de tinute pentru majorat- trei rochii sexy crem,s curte-min

3. Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei

Daca mai sus ti-am oferit cateva idei de tinute pentru majorat pe care le poti lua oricand in calcul, acum vom discuta de perechea de pantofi ideala pentru care ar trebui sa optezi, pentru a se asorta cat mai bine cu outfitul, acest detaliu fiind unul esential.

Asadar, daca ai ales o rochie eleganta si clasica, poate doar cu putine detalii rafinate, opteaza pentru pantofi eleganti de dama din piele naturala cu toc subtire si inalt. Acestia vor adauga o nota de eleganta si vor completa perfect stilul rochiei tale. Poti alege dintr-o gama variata de culori, insa nu uita faptul ca incaltamintea iti poate oferi pata de culoare de care ai nevoie pentru a iesi din anonimat.

Daca, in schimb, ai optat pentru o rochie ceva mai finuta, din dantela sau chiar volane, trebuie sa alegi o pereche de incaltaminte la fel de delicata si feminina. Opteaza, asadar, pentru pantofi cu toc mediu sau, daca este vara, pentru o pereche de sandale de dama din piele naturala, la fel de elegante. 

In cazul in care ai ales o rochie mai moderna, cum ar fi una scurta, poti opta pentru pantofi cu un design indraznet sau chiar pentru cei cu barete ce se leaga pana peste glezna piciorului. Daca insa este vorba de o rochie stralucitoare, cu paiete, atunci poti lua in considerare pantofii cu toc mai inalt si cu detalii stralucitoare, care sa se potriveasca cu nuanta sau tonurile generale ale paietelor. 

Daca vorbim insa de rochia tip sacou, poti opta atat pentru pantofii clasici, cat si pentru o pereche de botine de dama din piele naturala, iar daca ai decis sa te imbraci cu pantaloni sau un costum, atunci n-ai putea da gres cu o pereche de mocasini eleganti. Acesti pantofi vor completa perfect aspectul tau si te vor scoate complet din anonimat.

Indiferent de stilul rochiei tale, asigura-te insa ca pantofii pe care ii alegi sunt confortabili. Majoratul este o ocazie speciala in care vei petrece mult timp in picioare si vei dori sa te bucuri la maximum de fiecare moment. In acest sens, ar trebui neaparat sa ai la tine de rezerva si o pereche de balerini de dama din piele naturala, care iti pot salva seara.

De asemenea, asigura-te ca alegi pantofi care se potrivesc perfect marimii piciorului tau si nu-ti „sacrifica” confortul doar de dragul trendurilor. Mai mult, daca nu esti obisnuita sa porti tocuri inalte, nu merge atunci catre aceasta varianta. Poti opta pentru pantofi cu un toc mediu sau cu platforma, pentru a-ti asigura stabilitatea si confortul, sau pentru balerini, dupa cum spuneam mai sus. Asigura-te, totodata, ca incaltamintea pentru care optezi este facuta dintr-un material foarte calitativ, cum sunt cei de pe site-ul nostru, din piele, si ca se potrivesc stilului si culorii rochiei tale.

Asadar, alegerea pantofilor potriviti este un pas foarte important, cand iti cauti tinuta de majorat, intrucat ei nu doar ca-ti pot schimba intregul aspect, dar iti pot influenta foarte mult si starea de spirit.

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- botine gri cu toc-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- mocasini crem-minTinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- pantodi cu toc-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- pantofi cu toc-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- pantofi negri cu toc din catifea-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- pantofi rosii cu toc-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- pantofi roz cu toc-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- pantoni negri cu toc-min

Tinute pentru majorat - cum alegi pantofii perfecti pentru majorat, in functie de stilul rochiei- sandale negre cu tinte si toc-minTinute de majorat - cum te poti imbraca in una dintre cele mai speciale zile din viata ta-min

4. Tinute de majorat - greseli pe care sa le eviti cand iti cauti o tinuta pentru majorat

Cand vine vorba de gasirea unei tinute pentru un majorat, este important sa eviti anumite greseli care pot afecta modul in care arati si te simti in acea zi speciala, iar despre asta vom vorbi in acest capitol.

In primul rand, este esential sa gasesti o rochie care se potriveste perfect marimii tale. Evita sa optezi pentru ceva prea stramt sau prea larg, deoarece aceste amanunte pot afecta aspectul tau destul de mult, chiar daca e vorba de o diferenta mica de marime. Asigura-te ca incerci mai multe variante si ca alegi una care sa-ti puna in evidenta formele tale intr-un mod cat mai elegant.

De asemenea, culorile pot juca un rol important in look-ul tau. Evita combinatiile care nu se potrivesc unele cu celelalte sau care sunt prea stridente. Incearca sa creezi o armonie intre culorile rochiei tale, accesoriilor, pantofilor si machiajului. 

Dupa cum spuneam mai sus, poate fi tentant sa alegi pantofi cu tocuri inalte, pentru a obtine un aspect elegant, insa trebuie sa ai grija la acest detaliu, mai ales daca nu esti obisnuita cu acest tip de incaltaminte. Balerinii sau pantofii cu toc mediu pot fi la fel de eleganti, daca ii pui in contextul potrivit.

Atunci cand iti cauti o tinuta pentru majorat, este important sa te asiguri ca aceasta reflecta propriul tau stil si personalitate. Am spus asta in repetate randuri, insa este important sa eviti sa te lasi influentata prea mult de tendintele actuale sau de preferintele altora. Alege un outfit care iti place si care te face pe tine sa te simti increzatoare.

Totodata, accesoriile pot adauga un plus de eleganta unei tinute, dar trebuie sa eviti sa le folosesti in exces. Opteaza doar pentru cateva piese de baza, care sa completeze si sa sublinieze frumusetea si stilul rochiei tale, iar daca tinuta e prea incarcata, atunci nu mai adauga nimic in plus.

Nu in ultimul rand, nu uita ca parul si machiajul sunt elemente importante ale unei tinute reusite pentru majorat, motiv pentru care nu ar trebui sa le neglijezi. Daca nu te pricepi sa-ti faci singura look-ul, poti apela la un profesionist in domeniu, care sa te ajute sa stralucesti.

In concluzie, chiar daca pare dificil sa-ti alegi tinuta pentru majorat perfecta, atunci cand respecti cateva sfaturi si recomandari simple, nu ai cum sa dai gres. Indiferent de alegerea facuta, tine cont intotdeauna de gusturile personale si de tipul siluetei tale, aceste detalii fiind esentiale, atunci cand esti in cautarea unei rochii de majorat.

Sursa foto: freepik.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele