Main post picture

Tinute de vara - cum sa arati senzational la temperaturi ridicate. Idei de tinute fabuloase

Main post picture

Vara este anotimpul cel mai permisibil din punct de vedere vestimentar, te poti imbraca cu absolut orice iti doresti, de la topuri scurte si transparente, pana la pantaloni sau rochii vaporoase. Orice este permis, atat timp cat respecti codul vestimentar al evenimentului sau al locatiei in care te afli. Mai mult decat atat, tinutele de vara iti pun in evidenta corpul si bronzul perfect si te ajuta sa ai incredere in tine.

Din articolul urmator vei afla cum poti sa arati bine in numai cateva minute, ce poti purta pentru a te simti comod atunci cand temperaturile cresc vertiginos, dar si cum sa accesorizezi o tinuta de vara.

Cuprins:

  1. Tinute lejere de vara pentru femei - cum sa arati bine in doar cateva minute
  2. Tinute casual de vara - alegerea potrivita pentru o zi torida
  3. Tinute sport de vara - modalitatea perfecta de a imbina utilul cu placutul
  4. Idei de tinute sic de vara 
  5. Cum sa accesorizezi o tinuta de vara

1.Tinute lejere de vara pentru femei - cum sa arati bine in doar cateva minute

Caldura, aerul umed al verii, senzatia ca hainele se lipesc de corp in numai cateva minute atunci cand iesi afara, toate acestea te fac sa te gandesti ce poti purta pentru a te simti bine, chiar si atunci cand aerul este irespirabil.

Tinutele de dama lejere sunt cheia pentru a face fata cu brio unei zile calduroase. Atunci cand nu stii cu ce sa te imbraci si nu trebuie sa participi la un eveniment unde exista un cod vestimentar obligatoriu, poti opta pentru un outfit confortabil si racoros.

Pentru a construi rapid o tinuta lejera de vara, ai nevoie de o rochie vaporoasa din matase sau bumbac, un elastic pentru a prinde parul rapid intr-un coc sic, o pereche de sandale sau mocasini comozi si o pereche de ochelari de soare. In numai cinci minute poti arata extraordinar si poti fi gata pentru o noua aventura!

Iata cateva ”reguli” pe care trebuie sa le respecti pentru a construi o tinuta de vara:

  • Poarta haine din tesaturi naturale precum bumbacul, inul sau matasea. Acestea vor lasa pielea sa respire si te vei simti foarte bine in piese vestimentare confectionate din asemenea materiale.
  • Incearca sa folosesti cat mai putine bijuterii, mai ales atunci cand vine vorba de inele si bratari. Pe langa faptul ca arata inestetic sa accesorizezi o tinuta lejera cu numeroase bijuterii, atunci cand este foarte cald, degetele ti se pot umfla si te vei trezi ca in loc de o tinuta accesorizata frumos te vei lupta sa iti scoti inelele de pe degete.
  • Hainele nu trebuie sa fie niciodata prea stranse sau prea mulate pe corp. La temperaturi ridicate, vasele de sange se dilata astfel ca ai nevoie de piese vestimentare lejere, in care sa te poti misca in voie.
  • Tot din cauza caldurii, este de preferat sa eviti tocurile si incaltarile incomode. Acestea chiar iti pot face rani, mai ales ca picioarele au tendinta sa se umfle atunci cand temperaturile cresc. Incearca, in schimb, sa porti incaltaminte lejera, precum sandalele sau tenisii din panza, pentru ca piciorul sa poata respira in voie.
  • Daca ai parul lung, evita sa il lasi desfacut atunci cand este foarte cald. Poti opta pentru o impletitura lejera, o coada de cal sau, de ce nu, chiar doua cozi.
  • Daca nu poti renunta la machiaj, incearca sa folosesti unul waterproof.
  • Incearca, pe cat posibil, sa renunti la sutienele cu sustinere cu burete in aceasta perioada. Alege unele simple din bumbac sau bustiere cat mai subtiri si cu cat mai putine cusaturi si intarituri pentru ca pielea sa poata respira si sa nu existe cusaturi care te-ar putea incomoda.

2. Tinute casual de vara - alegerea potrivita pentru o zi torida

Desi este uneori mult prea cald, lunile de vara iti ofera, poate, cea mai variata ”oferta” de tinute pe care le poti purta in orice situatie si la orice eveniment. Tinutele casual sunt la mare cautare in orice anotimp, mai ales ca arata impecabil si poti combina piese vestimentare extrem de variate pentru a te simti comod in ele.

Ce piese vestimentare poti combina intr-o tinuta casual?

  • Tricouri - acestea sunt un must-have al sezonului cald. Le poti combina cu o multitudine de alte piese, de la jeans, fuste sport, pantaloni scurti si salopete, tricourile sunt indispensabile. Ele sunt comode, arata wow si pot ascunde micile imperfectiuni. Mai mult decat atat, pot fi extrem de versatile si te pot ajuta sa improvizezi tot felul de outfituri. Le poti lega, innoda, colora, poti face tot ce iti doresti daca la final vei crea o tinuta unica, care te va scoate in evidenta.  
  • Topurile - indiferent de culoare sau croi, topurile sunt alegerea potrivita pentru o zi calduroasa de vara, mai ales daca ai de mers prin soare (nu te bronzezi cu dungi pe umeri). In plus, un top poate fi combinat cu absolut orice iti doresti, poate fi purtat si pentru mers la plaja, dar si pentru o iesire in oras cu prietenii.
  • Pantalonii scurti - comozi, practici, pot crea orice fel de tinuta de vara, in functie de combinatia de haine. Alaturi de un top cu paiete si o pereche de sandale cu toc sau chiar o pereche de ghete, un machiaj impecabil si o coafura lejera, poti obtine cu succes un outfit senzational de club sau de iesit la terasa seara. In schimb, daca vei combina o pereche de pantaloni scurti cu o pereche de pantofi sport, un tricou larg si o coada de cal, poti obtine o tinuta perfecta pentru o zi calduroasa. Pantalonii scurti pot fi combinati si cu topurile de tip bustiera, pe care le poti purta daca ai incredere in tine si iti place corpul tau.
  • Rochiile de tip tricou pot fi alegerea perfecta pentru o zi calduroasa in care ai multe treburi de rezolvat. Pe langa faptul ca sunt comode, le poti purta cu tenisii preferati sau cu sandalele pe care le iubesti. In plus, nu te stanjenesc absolut deloc in miscare, ceea ce aduce un mare plus.
  • Maiourile colorate cu bretele de tip ”spaghetti” sunt perfecte pentru vara, mai ales atunci cand este foarte cald. Intr-adevar, sunt de evitat daca ai o intalnire importanta sau te duci la birou, dar pentru o iesire in parc, la terasa sau la restaurant, acesta poate fi mai mult decat perfect. Daca este combinat cu o fusta sau chiar cu pantaloni scurti, plus o pereche de pantofi sport, ai reusit sa creezi o tinuta perfecta pentru o zi torida din sezonul cald.
  • Rochiile vaporoase din matase sunt alegerea pe care o poti face in orice moment al zilei, fie ca ai o intalnire de afaceri la micul dejun sau o cina cu prietenii la restaurantul preferat. Rochiile de matase sunt potrivite pentru orice ocazie, conteaza foarte mult cu ce le accesorizezi pentru a crea tinuta potrivita evenimentului.

3. Tinute sport de vara - modalitatea perfecta de a imbina utilul cu placutul

Tinutele sport sunt preferate, in detrimentul celor elegante, pentru comoditatea si lejeritatea pe care o ofera, dar si pentru faptul ca poti fi gata in cateva minute atunci cand te grabesti si trebuie sa iesi rapid din casa.

Iata ce nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba pentru a crea tinute sport senzationale, dar si comode:

  • Pantalonii scurti de trening sunt un must-have al tinutelor sport de vara. Ii poti combina cu maiouri, topuri, tricouri, chiar si bustiere, daca esti detinatoarea unui abdomen frumos.
  • Tricourile extra large pot fi salvarea intr-o zi in care nu ai dispozitia necesara pentru a compune un outfit complex sau atunci cand te grabesti sa iesi pe usa pentru ca esti in intarziere.
  • Pantalonii scurti din jeans sunt alegerea perfecta pentru orice zi de vara. Comozi, versatili, poti fi purtati atat cu sandale, cat si cu tenisi sau pantofi sport.  
  • Maiourile sunt absolut indispensabile in sezonul cald. Le poti combina cu orice iti doresti, in orice outfit.
  • Pantofii sport nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta, mai ales daca adori sa te imbraci in tinute sport sau sport casual. In plus, acestia pot fi purtati in trei anotimpuri, din primavara pana la final de toamna, astfel ca poti investi in incaltaminte sport de calitate, din materiale care lasa piciorul sa respire si sa se simta comod, cum este pielea naturala.
  • Rochiile de tip tricou au aparut in ultimii ani, dar au castigat mult teren, pentru ca sunt versatile, le poti purta mereu si sunt foarte comode. In plus, nu este nevoie sa ai o silueta de fotomodel ca sa poti purta o rochie tricou, aceasta acoperind perfect micile imperfectiuni, mai ales cele din zona abdomenului, a feselor si a coapselor.
  • Fustele sport - de preferat sunt cele inspirate din tinutele purtate in timpul meciurilor de tenis, dar poti alege orice model de fusta sport iti doresti.
  • Gentile de tip rucsac - poti alege una din material textil, din piele colorata sau chiar din fas, e important ca ea sa fie asortata cu tinuta pe care ti-o compui.

Un atu al tinutelor sport e ca iti ofera ocazia de a combina aproape tot ce iti doresti, asa cum vrei, fara reguli stricte. Daca ai o imaginatie bogata, poti crea tinute absolut superbe.

4. Idei de tinute sic de vara

Sezonul cald este cel in care poti sa jonglezi cu numeroase piese vestimentare, sa te joci cu propriile creatii, sa te bucuri de razele soarelui si de valuri inspumate in cele mai frumoase outfituri, care iti pun in evidenta calitatile si frumusetea.

Daca ai ramas in pana de idei, iata cateva tinute de vara pe care le poti purta in oras, in vacanta sau in vizite acasa la prietenii tai:

O tinuta lejera de vara, care te va scoate din anonimat este formata dintr-o pereche de pantaloni scurti de jeans, un top colorat, o palarie mare, margele colorate si o geanta supradimensionata, cu model inflorat. Poti purta atat pantofi sport, cat si sandale sau chiar balerini. Pentru un efect wow, poti sa optezi pentru o coafura beach waves, un ruj roz si blush natural, dar cu efect de stralucire.

O alta tinuta de vara poate fi formata dintr-o rochie de matase colorata, pe care o asortezi cu o poseta mica, sandale, o bentita in culoarea posetei sau a incaltamintei si o bratara de argint. In locul bratarii de argint poti purta orice alt metal pretios sau chiar margele sau pietre semipretioase.

Tricourile sunt o piesa nelipsita din garderoba pentru sezonul cald. Astfel ca, un outfit lejer si comod poate fi format dintr-un tricou XXL, pe care il legi in talie, o salopeta de jeans, o poseta de tip rucsac din material textil colorat, pantofi sport, o sapca pe care o poti intoarce in stil rap, si cateva bratari colorate.

5. Cum sa accesorizezi o tinuta de vara

Sa accesorizezi o tinuta de vara poate parea o adevarata joaca, mai ales ca sezonul cald iti permite o explozie de culoare si de texturi. Spre exemplu, o colectie de palarii te poate scoate din anonimat. Pe langa faptul ca arata extrem de bine, te apara de razele soarelui si te fac sa te simti mai feminina. Le poti combina cu rochii de matase, cu tinute compuse din camasi colorate si pantaloni scurti. Pot fi purtate si pe plaja, atunci cand esti in costum de baie.

In perioada verii, bijuteriile masive, inelele, lanturile prea groase sunt de evitat. Insa, poti purta bratari colorate, lantisoare subtiri, agrafe de tip bijuterie sau chiar brose.

Frumusetea sezonului cald sta tocmai in faptul ca poti combina toate piesele vestimentare pe care ti le doresti. Daca iti folosesti imaginatia, poti crea tinute fabuloase, cu care vei intoarce toate privire. Nu uita ca este important sa alegi articole obtinute din fibre naturale, precum inul, bumbacul si matasea, pentru a avea parte de un confort sporit zilnic si incaltaminte din piele naturala.

Sursa foto: Pexels.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele