Main post picture

Tinute office - cum sa arati perfect in fiecare zi? Trucuri și sfaturi pentru a crea outfituri senzationale!

Main post picture

Tinutele office se remarca prin eleganta, taieturi drepte si materiale fine, dar mai ales prin felul in care pot schimba complet aspectul unei persoane. Astfel, acestea reusesc sa iti influenteze intr-o mare masura increderea de sine si starea de spirit, mai ales atunci cand tinuta este asortata cu incaltamintea si accesoriile potrivite.

Din materialul urmator vei afla ce inseamna cu exactitate stilul office, cum sa te imbraci in tinute elegante si cum sa le asortezi cu accesoriile potrivite, dar vei gasi si cateva idei de outfituri office pentru fiecare sezon. 

Cuprins: 

  1. Tinute office - ce inseamna stilul office
  2. Tinutele office - cum sa arati perfect in orice moment al zilei  
  3. Idei de tinute office
  4. Cum sa accesorizezi o tinuta office: incaltaminte si alte detalii esentiale

1. Tinute office - ce inseamna stilul office

Stilul office este diferit de tendintele din sfera casual si sport, acesta remarcandu-se prin sobrietate, eleganta si rafinament. Tinutele office se pot purta la birou, la o intalnire de afaceri, la restaurant, la un interviu pentru angajare, chiar si in avion, atunci cand stii ca nu mai ai timp sa ajungi la hotel inainte de o intalnire importanta. 

Daca esti adepta stilului office sau pur si simplu esti nevoita sa te imbraci asa la locul de munca, trebuie sa ai grija la cateva detalii, pentru a obtine un look exact ca in revistele de specialitate. 

In primul rand, atunci cand este vorba de un outfit office, trebuie sa fie avut in vedere faptul ca acest stil are cateva reguli relativ stricte pe care trebuie sa le respecti: 

  •  parul trebuie sa fie mereu aranjat, iar daca il ai lung, este de preferat sa il strangi intr-un coc sau intr-o impletitura eleganta;
  • taieturile hainelor trebuie sa fie sobre, chiar usor rigide;
  • culorile nu pot fi foarte puternice;
  • in contexte care necesita un dress-code strict, pantofii trebuie să fie eleganti, iar in situatiile sociale care iti ofera mai multa lejeritate, poti apela si la o pereche de pantofi sport, daca vrei sa abordezi un stil business-casual;
  • bijuteriile pot fi foarte elegante;
  • machiajul discret completeaza perfect o tinuta office;
  • manichiura unghiilor trebuie sa fie clasica: sunt de evitat culorile intense sau foarte tipatoare (de exemplu: rosu, negru, albastru, violet, galben);
  • nu este indicat sa porti o camasa foarte decoltata sau o fusta mult prea scurta sau mulata. 

2. Tinutele office - cum sa arati perfect in orice moment al zilei

Pentru a reusi sa iti compui destul de usor o tinuta potrivita de purtat la birou, ai nevoie de putina imaginatie si cateva piese de baza, pe care le poti combina intre ele. Probabil cea mai usoara modalitate de a te imbraca pentru birou este sa porti o rochie cu o croiala cat mai simpla, un sacou sau un blazer, pantofi sau balerini eleganti si o poseta asortata tinutei. Daca iti doresti sa arati si sa te simti bine in hainele tale, chiar daca te duci la job, poti incerca sa porti o piesa statement sau sa adaugi un detaliu deosebit: pantofi, geanta, bijuterii, ceas, machiaj etc. Totul sta in micile detalii, depinde doar de tine si de imaginatia ta sa le pui in evidenta. 

Sfatul dat de specialisti pentru a arata mereu impecabil intr-o tinuta office este sa porti pantofi simpli, un top foarte feminin (o bluză din matase, o camasa intr-o nuanta pastelata), un blazer si o geanta care sa reflecte profesia ta. De exemplu, daca esti avocat, vei avea nevoie de o poseta mai mare. In schimb, daca lucrezi intr-o banca, poti alege si o geanta mai mica. Nu uita de bijuterii si de accesoriile care te fac sa te simti bine! 

Iata cateva sfaturi pentru a reusi sa creezi outfituri office impecabile:

  • Pantaloni / fuste:

Atunci cand se imbraca elegant, pentru a merge la birou sau la o intalnire de afaceri, femeile pot purta pantaloni sau fuste. Acestea nu ar trebui sa fie prea stranse pe corp, ci sa ofere putina lejeritate in miscari. Culorile ar trebui sa fie, in general, sobre sau minimaliste: nuante precum bleumarin, negru, gri, maro si kaki sunt mereu sigure.

  • Lungimea fustei

Niciodata fusta unei tinute office nu ar trebui sa fie mai scurta de genunchi, in timp ce stai in picioare. Atunci cand esti asezata, coapsele ar trebui sa fie acoperite. Dacă fusta ta ajunge chiar sub genunchi, o crapatura deasupra genunchiului este in regula. In general, crapaturile în spatele fustei - pentru a facilita mersul si urcarea pe scari - sunt acceptabile.

  • Camasa / pulovere

Pe langa camasi sau bluze din matase, puloverele tricotate pot fi si ele imbracamintea optima pentru a completa o tinuta office. Bumbacul, matasea, stofa sunt materiale potrivite. Catifeaua, tesaturile stralucitoare sunt mult mai potrivite pentru petreceri, nefiind adecvate pentru un outfit de mers la job. In plus, nici un decolteu prea adanc nu este potrivit pentru afaceri sau pentru mersul zilnic la birou.

  • Bijuterii / accesorii

Incearca sa porti, atunci cand te imbraci pentru a merge la birou, bijuterii simple: evita extremele de stil si de culoare. 

  • Produse cosmetice

Pastreaza machiajul conservator si natural. Unghiile trebuie sa fie curate si bine ingrijite. Incearca sa eviti o lungime foarte mare a unghiilor. In plus, este de evitat si lacul in culori puternice. 

  • Pantofii

Pantofii ar trebui sa fie din piele sau din microfibra. Culorile potrivite pentru incaltaminte sunt negru, alb, bleumarin, maro, cafeniu sau bej. De asemenea, pentru a avea un look potrivit pentru contexte profesionale, degetele de la picioare ar trebui sa fie acoperite, chiar si in sezonul cald. Incaltamintea cu varf extrem de ascutit nu este adecvata. Nici tocurile si platformele groase nu sunt potrivite pentru acest gen de tinuta. 

  • Geanta

Poseta trebuie sa fie cat mai simpla sau, daca ai de carat numeroase documente, poti opta pentru o servieta mica sau pentru o geanta de tip business. Culoarea gentii ar trebui sa se asorteze cu pantofii, daca este posibil.

Desi, in prezent, stilul office iti poate oferi si un pic de libertate in alegerile vestimentare, iata ce trebuie sa eviti cu orice pret atunci cand te imbraci pentru a merge la birou: 

  • Pantaloni scurti si bermude;
  • Blugi rupti, uzați, prespalati, cu paiete, strasuri etc.;
  • Tricouri cu inscriptii;
  • Topuri cu bretele foarte subtiri;
  • Decolteuri adanci;
  • Fuste si rochii prea scurte sau prea lungi;
  • Modele in culori mult prea vii;
  • Culori prea stralucitoare;
  • Accesorii stralucitoare;
  • Machiaj incarcat;
  • Unghii foarte lungi;
  • Parfumuri prea intense;
  • Tocuri prea inalte (nu depasi 10 cm);
  • Cizme peste genunchi;
  • Sandale sau flip flops;

 Iata, de asemenea, ce nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba pentru a reusi sa creezi tinute office impecabile!

  • Costum - negru, albastru sau gri;
  • Pantaloni costum - negru, albastru sau gri;
  • Rochie neagra;
  • Camasa alba;
  • Tricouri simple, din bumbac, alb si negru;
  • Bluza pe gat neagra;
  • Incaltaminte de piele sau din material textil;
  • Geanta de lucru medie spre mare;
  • Trench negru sau bej;
  • Haina neagra.

3. Idei de tinute office

Daca iti place sa te imbraci elegant sau jobul tau impune astfel de tinute, trebuie sa stii sa imbini piesele, pentru a crea outfituri deosebite in care sa arati impecabil, dar in care sa te simti si bine. 

Cel mai simplu mod de a te imbraca office este sa iti achizitionezi cateva costume clasice, formate din fusta si sacou sau din pantalon si blazer, pe care sa le poti schimba si accesoriza pentru a obtine tinute diferite si foarte frumoase. 

De exemplu, un costum deux-pieces de culoare neagra poate fi perfect asortat cu o bluza de matase intr-o nuanta pastel, cu o pereche de pantofi de piele eleganti, cu un toc nu foarte inalt, o poseta de dimensiune medie si un colier elegant. 

Parul poate fi lasat liber daca il porti intr-o tunsoare de lungime medie, insa daca il ai lung, este recomandat sa il tii strans intr-un coc sau intr-o coada impletita. 

3.1. Idei de tinute office de dama pentru vara

Sezonul cald este unul extrem de ofertant atunci cand vine vorba despre imbracaminte, mai ales avand in vedere faptul ca se pot asorta numeroase piese vestimentare. 

Vara poti opta pentru rochii din materiale uni, cu croieli clasice, care sa iti puna in evidenta silueta si care te vor face sa te simti foarte comod. Pentru un plus de originalitate, joaca-te cu cateva accesorii permise de stilul office, pentru a crea un look cu un efect wow. De exemplu, poti alege sa porti o bentita statement, din matase bej, pe care sa o asortezi cu pantofi in aceeasi culoare si cu o poseta mica. 

De asemenea, in sezonul cald poti opta pentru bluze de matase pe care le poti combina cu pantaloni negri sau cu fuste bej sau gri. Pe acestea le poti accesoriza cu o curea fina in talie, in aceeasi culoare precum pantofii si cercei eleganti. 

Iata ce nu trebuie sa uiti niciodata atunci cand te imbraci office: pantofii deschisi in fata sau sandalele nu se potrivesc la acest tip de outfituri. Alege, pe cat posibil, sa porti pantofi inchisi, chiar daca este foarte cald. Poti alege sa achizitionezi pantofi din material textil sau din piele naturala, care vor fi mai racorosi si mai usor de purtat atunci cand temperatura urca in termometre.

3.2. Idei de tinute office de dama pentru toamna si iarna

Daca vara este anotimpul in care iti poti permite nenumarate combinatii, sezonul rece vine, insa, cu usoare restrictii, dar si cu piese noi din garderoba, pe care le poti combina exact asa cum iti doresti! 

Sezonul rece aduce cu el si calduroasele pulovere, pe care le poti combina cu pantaloni de stofa si cu ghete elegante. De preferat sunt puloverele pe gat sau modelele cu decolteu in V din texturi fine, precum casmirul sau bumbacul. 

De asemenea, poti alege sa asortezi un pulover bej cu o fusta kaki pana la genunchi, pantofi sau ghete bej si un trench sau un palton crem. Vei arata senzational si vei fi extrem de apreciata pentru tinuta ta office. 

Chiar daca este frig, rochiile clasice din stofa sunt un must-have al tinutelor office de toamna/iarna si nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba, mai ales pentru ca te pot salva din incurcatura atunci cand ai o intalnire de afaceri si nu stii ce sa porti. O poti combina cu un pardesiu negru, o esarfa din casmir crem si cizme negre elegante, din piele.  

4. Cum sa accesorizezi o tinuta office: incaltaminte si alte detalii esentiale

Tinutele office sunt destul de usor de asortat si de accesorizat, daca tii cont de cateva lucruri simple si de regulile elegantei in ceea ce priveste acest tip de outfituri. In primul rand, evita orice bijuterie sclipitoare sau de mari dimensiuni. Evita pandantivele mari, bratarile late, cerceii lungi sau rotunzi. In schimb, poti purta cercei de mici dimensiuni, eleganti, din aur alb sau galben, coliere la baza gatului, inele mici, bratari fine. 

Evita posetele foarte mari sau extrem de mici. Pantofii trebuie sa fie mereu eleganti, cu un toc de maxim 10 centimetri si inchisi in fata. Incearca sa nu accesorizezi o tinuta office cu pantofi cu toc gros sau extrem de inalt. 

Machiajul trebuie sa fie discret si cat mai natural. Foloseste texturile si nuantele nude sau de piersica. Manichiura este de preferat sa fie clasica, cu lac transparent sau de tip french. 

Pentru a putea crea tinute office fabuloase, lasa-ti imaginatia libera si incearca sa te imbraci asa cum simti, insa respectand regulile acestui stil. Astfel, vei reusi sa arati impecabil in orice moment al zilei si vei fi pregatita de orice intalnire de afaceri!

Surse foto: Pexels.com, Pixabay.com, Unsplash.com.

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele