Main post picture

Tinute pentru mare – Ce outfituri deosebite poti purta in vacanta?

Main post picture

Vacanta este un moment perfect pentru a scoate la inaintare toate tinutele speciale pe care le tii in sifonier. Insa, poate fi dificil sa decizi care piese vestimentare merita introduse in bagajul pentru calatorie. De aceea, este important sa tii cont de cateva criterii care te pot ajuta sa bifezi toate categoriile de articole care iti vor fi utile, cu siguranta, pe tot parcursul sejurului. Asadar, opteaza pentru o abordare echilibrata, care sa contina putina organizare si putina creativitate, cu scopul de a reusi sa creezi outfituri iesite din comun, care sa te puna in evidenta.

Cuprins:

  1. Cum alegi o tinuta de vacanta?
  2. Idei de tinute de vacanta – TIPS & TRICKS
  3. Tinuta de vacanta si accesoriile

1. Cum alegi o tinuta de vacanta?

Daca ai hotarat sa pleci la mare, trebuie sa-ti echipezi bagajul astfel incat sa fii pregatita pentru orice situatie. Vacanta este o perioada propice atat pentru relaxare pe plaja, la soare sau in apa, cat si pentru plimbari pe faleza, petreceri de seara, mici excursii sau alte activitati inedite. Din acest motiv, este recomandat sa tii cont de toate aceste aspecte atunci cand iti pregatesti valiza. Bineinteles, nu trebuie sa o aglomerezi inutil, ci sa gasesti reteta perfecta, pentru a avea tot ce iti trebuie, in cat mai putin spatiu. Pentru a reusi asta, este important sa optezi pentru piese vestimentare cu care sa poti jongla in mai multe feluri si combinatii, in fiecare zi. Insa, inainte de a afla cateva secrete despre maniera in care poti alcatui tinute inedite folosind o serie de elemente basic, este obligatoriu sa treci cu brio testul geamantanului, facand o lista cu factorii pe care trebuie sa-i iei in calcul atunci cand iti faci geanta pentru concediu. Iata la ce este bine sa te gandesti:

  • Confort

Confortul este esential in orice outfit – indiferent de locul in care mergi, trebuie sa te simti comod in pielea ta. Alege piese care sa vina in intampinarea ta, ajutandu-te sa fii relaxata si lipsita de griji. Nu alege imbracamintea doar pentru ca este cool sau pentru ca se poarta – selecteaza doar articole care, pe langa faptul ca iti ofera un look aparte, iti pun la dispozitie si un nivel ridicat de confort. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vine vorba de incaltaminte. Fie ca te orientezi catre pantofi casual sau pantofi sport, fie ca vrei sa fii eleganta purtand o pereche de pantofi cu toc, trebuie sa faci in asa fel incat tinuta finala sa nu fie un chin, ci o bucurie.

  • Volumul pe care il ocupa in bagaj

Volumul bagajului reprezinta un factor pe care nu trebuie sa-l ignori. In functie de tipul de transport ales, poate fi necesara respectarea anumitor conditii. De exemplu, daca vei calatori cu avionul, trebuie sa te incadrezi in dimensiunile pe care le impune compania de zbor, iar in cazul in care mergi cu trenul, este bine sa te gandesti daca poti cara geamantanul cu usurinta, fara sa depui prea mult efort. In situatia in care vei merge cu masina personala, lucrurile sunt ceva mai simple, insa tot ai o limita data de volumul portbagajului si de numarul persoanelor care mai calatoresc impreuna cu tine. Asadar, este recomandat sa ai un bagaj echilibrat, care sa contina strictul necesar, plus cateva elemente suplimentare, pe care sa le poti folosi in momente mai speciale. De aceea, este obligatoriu sa elaborezi o lista cu obiectele de care ai nevoie, dar si cu outfiturile pe care vrei sa le porti – astfel, vei evita o supraaglomerare inutila a valizei si vei putea fi eficienta in procesul de selectie si de impachetare a tuturor lucrurilor pe care le vei lua cu tine in concediu.

  • Material

Materialul reprezinta un detaliu semnificativ atunci cand vine vorba de imbracaminte, dar si atunci cand vine vorba de incaltaminte. Mai ales in sezonul cald, acest amanunt este foarte important, deoarece iti poate influenta gradul de confort. De regula, fiind temperaturi crescute si un grad mai mare de umiditate, este recomandat sa optezi pentru fibre cat mai naturale, placute la atingere, subtiri, care sa fie prietenoase cu pielea. Inul, bumbacul, vascoza, matasea sau satinul sunt doar cateva dintre materialele cu care te poti juca pentru a alcatui tinute deosebite, fara sa te ingrijorezi ca iti va fi prea cald sau ca te vei simti incomod. De altfel, in ceea ce priveste incaltamintea, materialul este esential si din alte puncte de vedere. Fie ca vrei sa faci plimbari si sa explorezi locul, fie ca vei calatori intr-o zona cu stanci sau pietre, ori cu pietricele pe plaja, trebuie neaparat sa te echipezi cu incaltamintea potrivita. Daca planuiesti sa mergi la petreceri sau sa iesi la o terasa rafinata, seara, pe faleza, iti poti lua cu tine o pereche de sandale elegante sau pantofi cu toc, pe care sa o poti combina cu o rochie vaporoasa de vara. Insa, daca vrei sa porti ceva mai confortabil, poti alege balerini sau sandale comode, fiind usor de accesorizat si de integrat in diverse outfituri casual si elegante.

  • Destinatia aleasa

De asemenea, nu uita sa tii cont de destinatia aleasa, intrucat ea te poate ghida in directia potrivita atunci cand vine vorba de garderoba ta. O vacanta la mare poate fi intr-o multitudine de locuri inedite si originale – unii isi doresc un concediu de lux, intr-o statiune renumita, la un hotel rafinat si elegant, iar altii prefera plajele mai retrase, casutele localnicilor, campingul sau alte variante similare. Ia in calcul acest lucru si adapteaza-ti lista in functie de asta. Evita sa iei cu tine lucruri care nu se vor potrivi in niciunul dintre contextele in care te vei afla – astfel, vei face economie de spatiu.

  • Activitatile pe care le vei face

Pe langa piesele de baza, de care vei avea nevoie cu siguranta (precum costumul de baie, imbracaminte de plaja, etc.), trebuie sa mai adaugi si alte elemente, mai ales daca planuiesti sa te implici in activitati specifice. De pilda, in cazul in care vei merge la un adventure park, rochitele si fustele nu-ti vor fi de folos – in asemenea situatii, este recomandat sa iti pui in bagaj o pereche de colanti sau de pantaloni sport, pe care sa-i poti purta in caz ca vei incerca ceva ce presupune mai multa miscare. Bineinteles, daca ai in program un eveniment de gala sau un concert fastuos, ia cu tine si o rochie eleganta, special aleasa pentru seara respectiva. In ceea ce priveste pantofii, sfaturile sunt aceleasi – totusi, pentru a evita sa-ti aglomerezi valiza cu o multitudine de perechi, incearca sa gandesti eficace si sa-ti organizezi tinutele, astfel incat sa poti refolosi anumite elemente.

  • Prognoza meteo

Atunci cand alegi tinutele de mers la mare, nu uita sa ai in vedere si prognoza meteo. Chiar daca, de regula, temperaturile sunt specifice sezonului si destinatiei respective, poti avea surprize, fiindca vara are si perioade instabile din punct de vedere meteorologic. Verifica prognoza si fa-ti bagajul in asa fel incat sa fii pregatita pentru orice. Cel mai bine este sa fii echipata si sa ai o tinuta potrivita pentru o eventuala ploaie, dar si altele care sa fie ideale pentru soare puternic si canicula (palarie, ochelari de soare, sapca, etc.).

2. Idei de tinute de vacanta – TIPS & TRICKS

Daca nu stii pentru ce tinute sa optezi, te poti inspira din tendintele momentului tinand cont, in acelasi timp, de preferintele tale. Insa, pentru a avea un punct de pornire, poate fi util sa studiezi cateva variante posibile, care sa-ti provoace imaginatia si creativitatea. Asadar, iata care sunt cele mai populare idei de outfituri pentru o vacanta la mare:

  • Outfit marinaresc

Chiar daca, la prima vedere, o tinuta marinareasca poate fi prea banala pentru un concediu la mare, lucrurile stau, de fapt, altfel! Acest imprimeu a demonstrat de-a lungul timpului, ca nu se demodeaza, ci revine in tendinte in aproape fiecare sezon. Asadar, in cazul in care iti place acest model, nu ezita sa-l porti, deoarece vei fi, cu siguranta, trendy si atragatoare!

  • All white

O tinuta alba reprezinta o alegere excelenta atunci cand pleci la mare. Ai libertatea de a testa piese lejere, perfecte pentru o plimbare relaxata, dar si haine vaporoase (rochii, fuste, pantaloni evazati, bluze, etc.), care sa poata fi purtate atunci cand mergi la un restaurant stilat seara sau la o terasa pe faleza. De asemenea, o astfel de abordare este usor de pus in practica, fiindca posibilitatile sunt nenumarate si, in mod cert, vei gasi articole albe care sa ti se potriveasca perfect.

  • Piese din in

Inul este unul dintre cele mai placute materiale, fiind recomandat mai ales in zilele toride de vara. Sigur ai remarcat ca cei care locuiesc in zone desertice, aride sau foarte calduroase aleg astfel de materiale, deoarece absorb bine umiditatea, dar lasa pielea sa respire in acelasi timp, intrucat elimina aceasta umezeala foarte repede. De asemenea, inul este una dintre cele mai rezistente fibre din lume, este eco-friendly si hipoalergenic.

3. Tinuta de vacanta si accesoriile

Chiar daca ai pus la cale toate piesele vestimentare pe care urmeaza sa le iei in bagaj, este obligatoriu sa nu uiti de accesorii. Acestea au doua mari avantaje: in primul rand, pot schimba cu totul aspectul final al unui outfit, dandu-i o nota de originalitate. In al doilea rand, pot fi un ajutor de nadejde in lupta cu temperaturile ridicate.

Asadar, te poti orienta catre coliere, bratari (de mana sau de picior), cercei sau inele deosebite, dar poti lua si ochelari de soare, sepci, esarfe sau palarii aparte, care sa te puna in valoare din toate punctele de vedere. Tot ce conteaza este sa le integrezi asa cum trebuie in tinutele alese si, in mod cert, te vei simti frumoasa si apreciata.

Accesoriile aurii, de exemplu, se potrivesc foarte bine cu tinutele all white, deoarece contrastul dintre alb si auriu este unul foarte frumos, fiind folosit in nenumarate colectii ale marilor designeri. Si cele argintii sunt o alegere excelenta, deoarece pot fi purtate impreuna cu haine albe sau negre, dar si cu alte nuante precum galben, rosu, albastru sau verde. Insa, daca iti plac accesoriile multicolore sau cele neon, acestea se potrivesc foarte bine intr-o vacanta la mare. De regula, atunci cand vine vorba despre calatorii, nu prea exista restrictii in ceea ce priveste imbracamintea, decat daca vei participa la anumite evenimente sau daca te vei duce in locuri exclusiviste. Pe plaja, de exemplu, te poti imbraca hippie, boho chic sau oricum doresti tu.

Bineinteles, nu trebuie sa uiti de palarii, esarfe si sepci – acestea pot da o nota originala outfitului tau, protejandu-te in acelasi timp de razele nocive ale soarelui. Sepcile sunt perfecte pentru tinute sport, in vreme ce palariile si esarfele pot fi combinate si cu tinute mai elegante. Gaseste modele diverse, care sa fie pe gustul tau si cu care sa poti jongla liber, in functie de starea ta. Vacanta este o perioada buna pentru a experimenta noi lucruri – asadar, nu te teme sa iesi din zona de confort si sa-ti folosesti imaginatia si creativitatea.

In concluzie, in sejurul pe care il vei petrece la mare, poti purta o multitudine de outfituri deosebite. Tot ce trebuie sa faci este sa cercetezi optiunile pe care le ai in garderoba personala si sa creezi combinatii originale, perfecte pentru un astfel de context. Ia in calcul toate criteriile si elementele necesare si selecteaza piesele pe care le consideri un must, dar si cele care ti se pare ca pot fi purtate de mai multe ori, in cadrul unor tinute diferite.

Sursa foto: pixabay.com, shutterstock.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele