Main post picture

Stil Rock - Tendinte care au definit evolutia modei + 50 de imagini pentru inspiratie

Main post picture

Moda si muzica merg mana in mana. Cele doua forme de arta ofera oamenilor o modalitate de a-si crea o identitate, prin urmare stilul rock a avut multe tendinte de moda diferite de-a lungul anilor, care il separa de alte stiluri de muzica.

Datorita tendintelor muzicale care au definit evolutia modei rock, atunci cand cauti sa abordezi tinute rock pentru fete trebuie sa te folosesti de anumite piese vertimentare, incaltaminte si accesorii.

Cuprins:

1. Tinuta rock -  corelatii muzicale

2. Stilul rock - exemple de tinute rock

2.1 Tinute rock fete - pielea

2.2 Haine rock dama - denimul

2.3 Tinuta rock dama - accesoriile

1. Tinuta rock - corelatii muzicale

Artistii rock din anii 1950 s-au imbracat in mod obisnuit foarte bine atunci cand cantau, cu exceptia lui Elvis Presley, care purta adesea tinute stralucitoare din piele. La inceputul anilor 1960, trupe precum Beatles si Rolling Stones au adoptat aceasta tinuta, purtand costume in timpul spectacolelor live.

Pe masura ce se apropia sfarsitul anilor ’60, a inceput miscarea contraculturii, care a vazut multa culoare, franjuri, pantaloni evazati si accesorii precum esarfe si bentite. A fost o declaratie impotriva aspectului elegant pe care artistii l-au purtat cu ani in urma.

Declaratii de moda rock mai proeminente au fost facute de-a lungul anilor 1970 de artistii glam rock. Acest stil a fost caracterizat de imbracaminte androgina, sclipici si machiaj. Punk si heavy metal au introdus negrul, pielea si lanturile in stilurile de muzica mai agresive, iar acestea au devenit elemente de baza in deceniile care au urmat.

Glam a continuat in anii '80, care a fost vazut la trupe precum Sister si Poison. Odata ce grunge-ul a inceput sa dea startul, majoritatea pasionatilor de rock au fost vazuti in flanele si haine second-hand. Nu-metalul a aparut si a disparut la sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000, iar apoi tendintele modei in muzica au inceput sa fie reciclate.

Pe masura ce liniile genurilor muzicale s-au estompat, la fel s-a intamplat si cu tendintele modei in stilul rock. 

In prezent, exista inca o multime de tricouri cu imprimeuri cu trupe si blugi rupti pentru a-i face pe oameni sa iasa in evidenta ca fani ai muzicii rock, dar nu mai este o abordare unica, asa cum a fost in trecut.

2. Stilul rock - exemple de tinute rock

Daca vrei sa fii in stil rock, astazi este cool, pentru ca hainele rock de dama s-au reinventat ca fiind sexy si pot intra si in zone elegante - cum ar fi tinuta rock petrecere unde poti purta chiar si sandale.

2.1 Tinute rock fete - pielea

Alege un element de exceptie, de exemplu botine din piele naturala sau artificiala sau o jacheta cu franjuri decupate. 

Poti combina blugi skinny negri sau blugi rupti cu pantofi sport cu platforme sau adidasi. Incaltamintea si gentile din piele sunt indispensabile in exprimarea stilului rock.

De asemenea, un tricou cu imprimeu grafic reprezinta articolul vestimentar suprem pentru tinutele rock fete! De fapt, daca doresti sa obtii un stil rock autentic, este absolut obligatoriu! 

2.2 Haine rock dama - denimul

Denimul este intotdeauna un material apreciat de cei care poarta haine in stilul rock. Poti sa te folosesti de o jacheta denim, o camasa denim sau de blugi cu un tricou grafic, alaturi de botine, ghete sau tenesi, pentru a aborda un stil rock. 

De asemenea, blugii cu talie inalta sunt un alt mod sigur de a obtine aspectul unei tinute rock pentru femei.

2.3 Tinuta rock dama - accesoriile

Accesoriile grele si abundente sunt o necesitate pentru un look in stil rock autentic! Purtand o serie de bratari, inele si lanturi poti exprima un stil rock autentic.

Incaltamintea, de asemenea, este esentiala pentru un look izbitor. Poti purta ghete si bocanci sau adidasi sport pentru un look rock mai casual. Iar daca vrei o tinuta rock petrecere atunci poti sa porti pantofi cu toc, atata timp cat nu uiti sa folosesti unul dintre elementele de mai sus - cum ar fi pielea sau denimul.

In conzluzie, moda nu “doarme” niciodata si mereu exista noi tendinte ale stilului rock, indiferent daca este vorba de un stil rock de zi cu zi sau sau de o exprimare vestimentara mai evidenta, cum ar fi stilul rock punk.

Astazi, stilul rock este usor de atins cu aceste sfaturi, asa ca incearca si continua pana cand iti vei gasi propriul stil rock.

Surse foto: Shutterstock.com, Ro.pinterest.com

 

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele