Main post picture

Tinuta de Revelion: ce greseli sa NU faci, cum sa alegi accesoriile si ce piese sa alegi in functie de locatie?

Main post picture

Tinuta de Revelion este una dintre cele mai importante alegeri pentru petrecerea de Anul Nou. Fie ca este vorba despre tinute de Revelion acasa, tinute de Revelion la munte sau tinute pentru Revelion la restaurant, alegerea unui outfit trebuie sa tina cont atat de locatie, cat si de stilul personal vestimentar, de regulile generale de stil si de forma corpului. De asemenea, un outfit pentru Anul Nou nu trebuie sa fie inconfortabil, pentru a te putea bucura de petrecere si de frumoasa ocazie pe care o sarbatorim cu totii in noapte dintre 31 si 1. Nu toate outfitu-urile de An Nou trebuie sa fie extrem de elegante, ci exista si tinute simple de Revelion sau tinute casual de Revelion pe care le poti purta acasa, la cabana sau la petrecerile in aer liber. Atunci cand alegi hainele de Revelion, nu uita de pantofi si accesorii deoarece fara acestea, tinuta nu este niciodata una completa. Afla mai multe despre ce greseli sa NU faci cand vine vorba de tinutele de revelion pentru femei , cum alegi accesoriile la tinutele pentru seara de Revelion si cum compui un outfit in functie de locatie:

Cuprins:

  1. Tinute pentru noaptea de Revelion: ce greseli sa eviti?

  2. Tinute de dama pentru Revelion: cum alegi accesoriile?

  3. Tinute de Revelion: cum le alegi in functie de locatie?

1. Tinute pentru noaptea de Revelion: ce greseli sa eviti?

 

Fie ca este vorba de tinute de Revelion la cabana, tinute de Revelion cu pantaloni sau rochie sau outfit-uri pentru exterior, exista cateva greseli pe care NU trebuie sa le faci niciodata atunci cand iti alegi hainele pentru Anul Nou:

  • Nu te imbraci potrivit pentru locatia aleasa - Locatia este unul dintre cele mai importante criterii atunci cand alegi hainele pentru Revelion. Pentru fiecare optiune se preteaza alte tipuri de piese vestimentare. Spre exemplu, tinuta de Revelion pentru acasa nu trebuie sa fie la fel de eleganta precum cea pentru club. De asemenea, daca urmeaza sa faci Revelionul in aer liber, nu te vei imbraca in ceva foarte subtire, pentru ca risti sa nu poti sta afara pentru prea mult timp. Astfel, atunci cand alcatuiesti modelele de tinute de Revelion gandeste-te la locul in care urmeaza sa petreci, pentru a-ti adapta alegerile.

  • Alegi pantofi incomozi - Pantofii incomozi nu iti vor permite sa te distrezi prea tare, iti pot face rani si iti pot strica cheful de petrecere. De aceea, este o idee foarte buna sa optezi pentru incaltaminte comoda, din materiale calitative. Daca nu iti doresti tocuri, incearca o pereche de balerini din piele naturala sau pantofi casual tot din piele.Alte solutii la care poti apela sunt branturile din diverse materiale, care pot face pantofii, in special cei cu toc, mai comozi, dar si spray-urile mentolate ce relaxeaza picioarele obosite. Poti aplica astfel de spray-uri inainte de a te incalta.

  • Nu tii cont de stilul vestimentar personal - Stilul tau vestimentar conteaza foarte mult atunci cand alegi tinuta pentru Anul Nou. Spre exemplu, nu incerca sa te chinui sa porti tocuri si rochii cu paiete, daca acest stil nu te caracterizeaza si nu te face sa te simti bine in pielea ta. Acelasi lucru se aplica pentru orice fel de tinuta care poate parea cool si trendy, dar nu se potriveste personalitatii tale. Cel mai bine este sa incerci sa gasesti un outfit in care te simti bine, sexy, increzatoare si care are totusi cateva elemente de petrecere. Poate fi vorba despre putin sclipici, o culoare electrica, un decolteu sexy, o croiala indrazneata sau un pantof special.

  • Asortezi prea multe culori - Atunci cand asortezi prea multe culori risti sa ai o tinuta tipatoare care cu siguranta nu te va scoate din anonimat in sensul pozitiv. Oricat de mare ar fi tentiatia sa asortezi o multime de culori, incearca sa pastrezi in outfit-ul tau doar combinatii ce se potrivesc frumos, arata armonios impreuna sau au un contrast placut. De asemenea, evita combinatiile intunecate de tip maro si negru, negru si albastru foarte inchis sau verde foarte inchis si maro. Daca vrei neaparat o tinuta cu mai multe culori, opteaza pentru tonuri pastelate care se imbina frumos, precum lila, bej si auriu. Poti alege si nuante tari ce merg in contrast, insa nu mai mult de doua pentru un look curat.

  • Te imbraci prea office - Revelionul nu se celebreaza in mod obisnuit la birou, asa ca scapa de tinutele de dama pentru revelion ce inspira tema office. Asadar, evita fustele creion cu camasi de matase si tocurile, rochiile drepte, camasile bleu, albe si roz prafuit combinate cu pantaloni de stofa, dar si sarafanele gri ori ecosez. Cel mai bine este sa te gandesti la locatie atunci cand alcatuiesti tinuta, iar daca aceasta nu este un birou, o firma sau o multinationala, evita combinatiile office. De asemenea, e o idee buna sa lasi munca in urma in vacanta de Iarna, asa ca nu te gandi tot la tinute de birou.

  • Incerci sa te asortezi cu alte persoane - Poate ai vorbit cu prietenele tale sa va luati rochii in aceeasi culoare, acelasi stil sau aceeasi croiala, insa nu este deloc elegant sau estetic sa apari la petrecere imbracata la fel ori similar cu alte persoane. Hainele sunt despre orginalitate, unicitate, stil si personalitate, asa ca ai de ce sa porti o tinuta ca a prietenei, colegei sau surorii. Ramai tu insati si alege-ti mereu outfit-urile in functie de ce iti place si ce te reprezinta pe tine. In acest fel, te vei simti increzatoare si confortabil la orice fel de party ai merge.

  • Alegi bijuteriile gresit - Bijuteriile sunt esentiale pentru orice fel de tinuta si pot face diferenta intre una reusita si una gresita. De aceea, cel mai bine este sa alegi bijuterii in ton cu hainele pe care le porti si cu stilul tau. Spre exemplu, pentru tinute usor casual si un stil personal mai sport, nu alege bijuterii foarte fine, ci mai degraba modele jucause cu un element special. In cazul unor tinute elegante pentru Revelion poti alege bijuterii foarte fine, precum cercei lungi, coliere cu pietre, inele cu pietre mari si bratari din metale pretioase. Tot pentru tinutele elegante, lipsa ceasului este cea mai buna optiune. In cazul outfit-urilor fine, pretioase, singurele ceasuri ce se pot asorta sunt cele din aur, argint sau platina, cu un design special si pietre pretioase.

  • Asortezi hainele cu manichiura - Manichiura si hainele, rujul si hainele, geanta si pantofii sunt doar cateva dintre combinatiile ce nu mai sunt deloc la moda sau incurajate in prezent. Nu este nevoie sa te asortezi la perfectie, din cap pana in picioare. Desigur, o tinuta trebuie sa aiba o directie generala, de la make-up la par la haine si pana la accesorii, insa nu trebuie exagerat in acest sens. Bineinteles, nu este o idee buna sa ai manichiura verde neon la o tinuta rosie cu auriu, insa manichiurile simple, in tonuri de rosu, visiniu, roz, bej, albastru, negru sau manichiura French se asorteaza usor la aproape orice.

  • Nu tii cont de forma corpului - Forma corpului este un aspect esential in alegerea oricarei tinute, nu numai a celei de Anul Nou. Hainele ca iti vin prea largi, prea stramte, nu iti evidentiaza atuurile si nu iti va oferi increderea in sine de care ai nevoie. Daca inca nu iti cunosti forma corpului, cauta mai multe informatii despre acest subiect si incearca sa descoperi ce atuuri are corpul tau si cum le pot pune hainele in valoare. De asemenea, probeaza intotdeauna hainele inainte sa le cumperi, indiferent de inaltime, kilograme sau forma corpului, deoarece nu stii niciodata cum se muleaza un croi si cum arata exact pana cand nu probezi.

  • Nu acorzi atentie detaliilor - Detaliile conteaza atunci cand iti pregatesti tinuta de Revelion asa ca nu neglija toate aspectele pregatirii. O tinuta nu inseamna doar haine si pantofi, ci si accesorii, machiaj, coafura, manichiura, pedichiura si parfum. Alege dinainte accesoriile, machiajul si coafura. De asemenea, ai grija sa ai manichiura si pedichiura facute inainte de petrecere si nu uita sa adaugi un strop din parfumul preferat pentru a fi gata de distractie.

2. Tinute de dama pentru Revelion: cum alegi accesoriile?

 Accesoriile nu trebuie sa lipseasca din niciun fel de tinuta. Afla cum le poti alege pe cele mai bune pentru outfit-ul de Anul Nou:

  • Pentru petrecerile in aer liber - Opteaza in primul rand pentru incaltaminte comoda si potrivita pentru vremea rece, precum ghete sau botine. Mai apoi, trebuie sa tii cont ca accesoriile cele mai vizibile vor fi cerceii si caciula, fularul sau manusile. Daca vrei sa fii eleganta, alege o caciula din blana, manusi cu aplicatii si un guler de blana. Daca preferi accesorii mai casual, dar totusi fine, orienteaza-te spre materiale precum casmirul. Astfel, te vei simti bine fara sa suferi de frig.

  • Pentru petrecerile elegante - Pentru petrecerile elegante gama de accesorii din care poti alege este una larga. Daca ai optiunea, incearca metale pretioase si fine precum aurul sau argintul. Poarta coliere simple sau cu pietre, cercei lungi sau cu pietre si bratari cu diverse adaosuri de pandative. De asemenea, la capitolul incaltaminte, poti alege modele din piele naturala care sa fie atat frumoase, cat si comode. Renunta la ceasurile smart sau cele barbatesti, mari, deoarece nu se potrivesc cu tinutele elegante, indiferent de tipul de curea sau de detaliile lor. Geanta poate fi tip clutch sau plic, o alegere sigura pentru orice fel de outfit elegant.

  • Pentru petrecerile acasa - Petrecerile acasa pot avea diverse teme, iar cea mai buna idee este sa alegi accesoriile in functie de tema petrecerii. Daca este una eleganta, te poti inspira din ideile de mai sus, iar daca este una casual, atunci poti opta pentru accesorii simple, precum bratari simple, colorate, cercei rotunzi sau cu modele si coliere lungi. 

3. Tinute de Revelion: cum le alegi in functie de locatie?

Locatia conteaza atunci cand alegi tinuta de Anul Nou, deoarece ea dicteaza atat temperatura, cat si specificul petrecerii:

  • Pentru Revelion la munte - Alege tinute calduroase, dar speciale. Poti opta pentru colanti rosii din piele si camasa, rochii elegante si dresuri cu model, iar ca incaltaminte botinele si cizmele se potrivesc cel mai bine.

  • Pentru Revelion la restaurant - Incearca rochii elegante, dar nu extrem de tipatoare. Alege croiul care se potriveste cel mai bine corpului tau. La capitolul incaltaminte, pantofii stiletto sau cizmele cu toc sunt o optiune foarte potrivita. Nu uita sa adaugi si o geanta eleganta, fie poseta cu lant, fie plic.

  • Pentru Revelion in club - In club, tinutele elegante, dar indraznete sunt o idee buna. Luminile din cluburi reflecta foarte bine sclipiciul, luciul si paietele de pe materiale, asa ca nu te sfii sa alegi o rochie glam. Adauga sandale cu toc, pantofi stiletto sau cizme foarte inalte cu toc. Geanta poate fi clutch sau plic.

  • Pentru Revelion acasa - Alege combinatii de bluze elegante cu fuste mini, rochii in functie de gusturile tale sau tema petrecerii ori combinatii de pantaloni evazati eleganti si bluze fine. Nu uita sa adaugi pantofii cei mai potriviti pentru tinuta, fie ca au toc sau nu.

  • Pentru Revelion in aer liber - La petrecerile in aer liber trebuie sa te simti confortabil si sa nu suferi de frig. Alege pantaloni eleganti, dintr-un material mai gros, pulovere elegente, haina de blana, fie naturala sau artificiala si ghete sau cizme. Geanta trebuie sa fie una tip postas sau cu lant, pentru a nu trebui sa o cari in mana.

Tinutele pentru Revelion sunt o ocazie foarte buna de a-ti folosi creativitatea pentru a-ti exprima stilul si a arata de milioane. Alege tinuta in functie de locatia unde urmeaza de petreci, de forma corpului tau, dar si de stilul tau de zi cu zi. Nu te grabi sa alegi tocuri, daca nu te simti confortabil in ele si nu opta pentru tinute subtiri daca urmeaza sa petreci in aer liber. De asemenea, planuieste tinuta in detaliu, de la haine si pana la coafura, machiaj, accesorii si parfum.



Sursa foto: Pixabay.com, Pinterest.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele