Main post picture

Tinute de scoala pentru fete - Ghid complet pentru a avea intotdeauna o aparitie decenta si apreciata!

Main post picture

Alcatuirea unei tinute pentru scoala nu este un proces usor. Intrucat este necesar sa respecti anumite reguli atunci cand alcatuiesti o astfel de tinuta, poate fi destul de dificil sa asortezi anumite piese vestimentare. Vrei sa fii cool, dar si decenta in acelasi timp, astfel ca in fiecare zi de scoala poti da peste o noua provocare. Ca fiecare institutie publica, scoala are un regulament intern care contine si o conduita vestimentara. Daca esti suficient de norocoasa incat sa nu ti se impuna o uniforma, ai posibilitatea sa iti pui creativitatea in valoare, astfel incat profesorii sa te admire, iar colegii sa te complimenteze. Daca iti place sa fii la curent cu toate tendintele din moda, dar iti esti si o eleva silitoare, afla din acest articol cum sa imbini cele doua lumi astfel incat sa ai aparitii spectaculoase si armonioase.

Cuprins:

  1. Tinute de scoala pentru fete in functie de anotimp

1.1. Tinute cool pentru scoala in sezonul cald

1.2. Tinute de toamna pentru scoala - idei si sfaturi utile

1.3.  Tinute de iarna pentru fetele pasionate de moda

  1. Top 5 piese vestimentare pe care NU trebuie sa porti niciodata la scoala

  2. Tinute pentru prima zi de scoala - Cum sa iti pui in valoare cele mai frumoase piese vestimentare?

  3. Top 3 accesorii care nu trebuie sa lipseasca din tinuta ta de scoala!

1. Tinute de scoala pentru fete in functie de anotimp

Este cunoscut faptul ca holurile scolilor pot fi uneori adevarate podiumuri, deoarece aproape toate fetele isi doresc sa se afirme, sa fie populare si apreciate de catre cei din jur. Pentru ca la scoala trebuie sa petreci zilnic ore bune, este necesar sa porti haine comode, care sa iti permita sa te relaxezi pentru a te concentra pe materiile importante. Intrucat atunci cand mergi la cursuri trebuie sa te imbraci discret si decent, trebuie sa acorzi o atentie sporita combinatiilor vestimentare pe care le faci. Deoarece scoala isi incepe cursurile in luna septembrie si le incheie in luna iunie, trebuie sa iti alcatuiesti tinute potrivite pentru fiecare anotimp in parte. 

Tinute de scoala 1 doua fete in uniforma

1.1. Tinute cool pentru scoala in sezonul cald

Sezonul cald este prilejul perfect pentru a te reinventa si a purta cele mai chic haine pe care le ai in garderoba, insa este necesar sa iti alegi cu atentie tinutele, pentru ca acestea sa respecte codul vestimentar de la scoala. Chiar daca vara este sezonul vacantelor, pe care cu siguranta le astepti cu nerabdare, atat la inceputul anului scolar, cat si la sfarsitul acestuia, temperaturile de afara pot fi destul de ridicate, necesitand haine lejere si subtiri. Chiar daca in timpul liber ai prefera sa optezi pentru haine mai scurte sau mai decoltate, atunci cand esti la scoala, decenta este cuvantul care trebuie sa te caracterizeze. Unii profesori sunt mai conservatori si nu sunt adeptii unei tinute care pun in valoare corpul unei fete, lucru ce nu este de condamnat intr-o astfel de institutie. In momentul in care iti alcatuiesti un outfit, tine cont de mici recomandari pentru a intra in gratiile cadrelor didactice, pentru a respecta regulile scolii si pentru a atrage aprecierea colegilor. Exista cateva piese vestimentare cheie pe care le poti purta vara fara probleme, iar printre acestea se numara:

  • Rochia vaporoasa

Vara este momentul potrivit pentru a scoate din dulap cele mai frumoase si comode rochii pe care le ai, deoarece temperaturile pot fi extrem de ridicate, lucru ce iti poate crea un disconfort major daca hainele pe care le porti sunt mult prea groase. Lejere si usor de asortat, rochiile de vara sunt perfecte pentru scoala, atata timp cat respecti anumite reguli. Este necesar ca tivul rochiei sa ajunga pana la genunchi, sau maxim la o palma deasupra acestuia, sa nu aiba spatele gol sau decolteu adanc si sa nu fie mult prea eleganta. Opteaza in schimb pentru o rochie cu diverse imprimeuri, alaturi de o pereche de sandale si un rucsac supradimensionat. De asemenea, rochiile din denim reprezinta si ele o alegere potrivita, fiind chic si extrem de practice. In ceea ce priveste incaltamintea, poti purta pantofi sport care sa iti intregeasca tinuta. 

Tinute de scoala 11 fata in rochie pe un pod prima poza

Tinute de scoala 11 fata in rochie cu buline a doua poza

Tinute de scoala 11 rochie din denim a treia poza

  • Fusta

Fustele au reprezentat intotdeauna un etalon de frumusete si stil, astfel ca purtarea acesteia scoate din anonimat orice tinuta. Aleasa si accesorizata corespunzator, aceasta este perfecta pentru a fi purtata vara la scoala. Opteaza intotdeauna pentru o fusta midi sau lunga, de preferat plisata, care sa iti ofere un look armonios si misterios. Evita sa porti pantofi cu toc, intrucat acestia nu sunt recomandati intr-o institutile de invatamant. Alege in schimb o pereche de balerini, ce sunt perfecti in acest context. In partea de sus, alege un top simplu, care sa ofere echilibru si consistenta tinutei. Daca iti place sa porti piese deosebite, poti inlocui balerinii cu o pereche de mocasini, care sa ofere tinutei un strop de eleganta.

Tinute de scoala 1.1. fata cu fusta lunga si palarie a patra poza

Tinute de scoala 1.1. a 5 a poza fusta galbena

Tinute de scoala 1.1. a 6 apoza fata cu fusta lunga si camasa alba

Tinute de scoala 1.1. a 7 a poza fusta lunga plisata

  • Camasa 

Camasa a fost si va fi intotdeauna un articol pe care il poti purta fara probleme la scoala, fiind de multe ori inclusa chiar si in uniforma. Vara, poti alege o camasa subtire si vaporoasa, cu maneca lunga, sau poti opta pentru o camasa cu maneca scurta, care sa iti ofere mai multa libertate de miscare. Asortata cu o pereche de blugi sau o fusta lunga, camasa te ajuta sa alcatuiesti un outfit decent si discret, perfect pentru scoala. In ceea ce priveste incaltamintea, alege o pereche de pantofi casual, sau opteaza pentru o pereche comoda de balerini.

Tinute de scoala 1.1. a 8 a poza fata cu camasa alba eleganta

Tinute de scoala a 9 a pooza fata in biblioteca citeste o carte

In ceea ce priveste primavara, tinuta aleasa de tine trebuie sa fie comoda, dar in acelasi timp este bine sa fii pregatita si pentru temperaturi mai scazute, intrucat dimineata este de regula, mai frig. Din garderoba ta in acest anotimp, nu trebuie sa lipseasca anumite piese vestimentare si incaltamintea cat mai comoda, care iti ofere un look cool si fresh.

  • Geaca din denim

Acest material a fost intotdeauna la moda, iar geaca din denim reprezinta un must-have pentru orice eleva. Comoda si extrem de practica, aceasta geaca iti permite sa alcatuiesti un outfit chic din putine piese vestimentare. Poti incerca sa creezi un look “all denim”, purtand o pereche de blugi, sau chiar o rochie din denim, care va atrage cu siguranta privirile admirative ale celor din jur. Opteaza pentru o pereche de adidasi, care sa duca tinuta intr-o zona casual.

Tinute de scoala 1.1. fata imbracata in denim a 10 a poza

Tinute de scoala 1.1. geaca din denim a 11 a poza

  • Salopeta

Din stofa, denim, sau orice alt material, salopeta a fost intotdeauna un articol statement adorat de toate fetele. Acestea sunt extrem de comode si versatile, lasandu-ti ocazia sa le asortezi cu foarte multe piese vestimentare, de la helanca si ghete, pana la tricouri si sandale.

Tinute de scoala 1.1. a 12 a poza salopeta din denim

Tinute de scoala 1.1. a 13 a poza salopeta cu camasa galbena

Tinute de scoala 1.1. a 14 a poza salopeta din blugi cu maleta

1.2. Tinute de toamna pentru scoala - idei si sfaturi utile

Toamna se numara bobocii, astfel ca anotimpul in care anul scolar incepe, este si ocazia ta de a surprinde cu ajutorul tinutelor pe care le porti. Daca in primele zile de scoala poti purta inca rochii sau fuste, de la finalul lunii septembrie, temperaturile scad si este necesar sa optezi pentru haine ceva mai calduroase.

  • Hanoracul

Cu siguranta ai vazut ca scoala este impanzita cu hanorace in sezonul rece, intrucat aceste articole de imbracaminte sunt calduroase, comode si mereu la moda. Alaturi de incaltamintea potrivita si o pereche de blugi cu talie inalta, hanoracul te ajuta sa fii mereu in tendinte, fara a duce tinuta intr-o zona nepotrivita pentru scoala. Monocrom sau cu imprimeuri haioase, aceasta piesa vestimentara este indispensabila pentru orice fata, pentru ca iti permite sa fii versatila si creativa, avand posibilitatea sa te exprimi cu ajutorul tinutei pe care o porti.

Tinute de scoala 1.2. prima poza fata cu hanorac roz

Tinute de scoala 1.2. a doua poza fata cu hanorac verde

  • Turtlenecks

Acest timp de bluza face furori printre toti elevii si studentii, find un articol simplu, dar de efect. Calduros, dar in acelasi timp chic, puloverul de tip turtleneck (popular denumit si helanca pe gat), este perfect pentru zilele racoroase de toamna, cand iti doresti un look minimalist. Avantajul acestei piese vestimentare consta in faptul ca poti folosi accesoriile in voie, fara sa strici echilibrul tinutei. Opteaza pentru o pereche de blugi negrii, alaturi de botine si cateva accesorii, asezate peste bluza, precum un ceas, o bratara sau un colier.

Tinute de scoala 1.2. a treia poza fata in masina cu pulover

Tinute de scoala 1.2. a patra poza bluza galbena

1.3. Tinute de iarna pentru fetele pasionate de moda

Iarna este anotimpul in care iti permiti sa porti cele mai comode si calduroase haine, dar si cele mai frumoase accesorii. Este momentul oportun sa dai frau liber creativitatii tale, avand foarte multe piese vestimentare pe care sa le poti folosi.

  • Vesta tricotata

La moda dintotdeauna, vesta tricotata este potrivita pentru zilele de iarna cand vrei sa fii cool la scoala, dar nici nu vrei sa ingheti de frig, Aceasta este perfecta alaturi de o camasa, o pereche de blugi si o pereche de ghete sau cizme. 

Tinute de scoala  1.3. fata cu vesta tricotata si camasa alba prima poza

Tinute de scoala 1.3. vesta tricotata si camasa verde a doua poza

  • Pulover

Sezonul rece este perfect pentru fetele care adora sarbatorile de iarna, intrucat ai ocazia de a purta cele mai amuzante, simpatice sau deosebite pulovere. Monocrome, colorate, cu sau fara imprimeuri, acestea se incadreaza perfect in regulamentul intern al scolii, deci le poti purta fara griji.

Tinute de scoala 1.3. a treia poza pulover cu motive de craciun

Tinute de scoala 1.3. a patra poza fata cu pulover albastru si geaca

2. Top 5 piese vestimentare pe care NU trebuie sa porti niciodata la scoala

Atunci cand mergi la scoala, tinuta ta trebuie sa decenta, discreta si armonioasa, astfel ca exista anumite piese vestimentare pe care trebuie neaparat sa le eviti.

  • Pantofii cu toc - acestia sunt potriviti in foarte multe contexte, insa la scoala sunt de evitat. Alege in schimb o pereche de balerini;

  • Tricourile decoltate - alege intotdeauna bluze care sa te acopere suficient de mult, astfel incat tinuta sa nu fie indecenta;

  • Fustele scurte sunt de evitat atunci cand mergi la scoala, alege in schimb o fusta pana la genunchi;

  • Pantalonii scurti nu reprezinta un articol potrivit pentru scoala. Evita-i pe cat posibil si alege in schimb o pereche de blugi sau o fusta;

  • Rochia cu spatele gol este nepotrivita in acest context. Rochia trebuie sa te acopere destul de mult.

3. Tinute pentru prima zi de scoala - Cum sa iti pui in valoare cele mai frumoase piese vestimentare?

Prima zi de scoala, indiferent de varsta pe care o ai, va fi intotdeauna speciala si greu de uitat. Daca in restul anului scolar trebuie sa porti doar anumite haine, la festivitate poti, in limita bunului simt, sa iti lasi creativitatea sa zboare. Fiind inceput de toamna, ai posibilitatea sa porti orice iti doresti tu, de la rochii si fuste, pana la costume si blugi. Achizitioneaza-ti incaltamintea care se potriveste outfit-ului tau. De data aceasta, fiind vorba despre o festivitate de premiera, poti purta si pantofi cu toc, insa este recomandat sa optezi pentru o pereche cu toc mai mic. Poti purta o rochie  cu maneca lunga, sau scurta, care sa iti evidentieze linia corpului. Incearca totusi sa pastrezi decenta, nu alege un articol de imbracaminte mult prea decoltat, sau o fusta mult prea scurta.

Tinute de scoala 3 prima poza fata cu rochie alba

Tinute de scoala 3 rochie cu maneca lunga a doua poza

4. Top 3 accesorii care nu trebuie sa lipseasca din tinuta ta de scoala!

Accesoriile sunt extrem de importante atunci cand vrei sa iti alcatuiesti un outfit, iar tinutele de scoala nu fac exceptie. Chiar daca atunci cand urmezi cursurile unei scoli ai anumite reguli de urmat, exista cateva accesorii pe care le poti purta fara probleme.

  • Bentita

Bentita reprezinta o piesa statement, care iti ofera un look jucaus, dar in acelasi timp feminin. Aceasta a fost utilizata de-a lungul timpul ca parte importanta a unei uniforme scolare, ceea ce inseamna ca poti sa o porti fara probleme. Exista diverse dimensiuni, materiale sau imprimeuri, astfel ca nu te poti plictisi niciodata de acest accesoriu.

Tinute de scoala 4 prima poza fata cu bentita

  • Cureaua

Cureaua este acel accesoriu de care nu stiai ca ai nevoie pana in momentul in care ai realizat de important este. Extrem de utila si versatila, cureaua este atat un element estetic, cat si un obiect cheie atunci cand alcatuiesti o tinuta. 

Tinute de scoala 4 a doua poza fata cu jeans, camasa si curea roz

  • Rucsacul

Este imposibil sa mergi la scoala si sa nu ai un ghiozdan sau un rucsac in care sa iti transporti cele necesare, de la obiecte personale, pana la caiete, sau carti. Daca vrei sa iesi din tipare, opteaza pentru un rucsac chic, deosebit, monocrom sau cu diverse desene, insa ai grija sa fie incapator.

Tinute de scoala 4 a treia poza fata cu rucsac

Asadar, tinuta pentru scoala nu este imposibil de alcatuit, insa necesita un strop de atentie din partea ta. Poarta intotdeauna hainele in care te simti cel mai bine, tine neaparat cont de codul vestimentar din scoala ta, si pune accent pe accesorii.

Sursa foto: Pexels.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele