Main post picture

Ce blugi ti se potrivesc in functie de silueta? Iata cele mai importante sfaturi pentru a alege intotdeauna hainele care te pun in valoare!

Main post picture

Blugii reprezinta piesa statement din garderoba oricarei femei, fiind extrem de versatili si usor de asortat. Daca faci parte din categoria persoanelor care petrec ore intregi la cumparaturi pentru ca pare ca niciodata nu gasesc hainele potrivite, ramai alaturi de acest articol, care te sfatuieste cum sa iti alegi piesele vestimentare, astfel incat sa te puna intotdeauna in valoare.

Poate ai avut momente in care ti-ai pierdut increderea in tine, din cauza faptului ca o pereche de jeans nu se aseaza pe tine asa cum ti-ai fi dorit. Daca pana acum te-ai invinuit, crezand ca trebuie sa iti modifici corpul intr-un fel sau altul pentru a putea purta blugii respectivi, afla ca nu tu esti problema! Este necesar doar sa iti inveti bine silueta, astfel incat sa iti poti alege perehea perfecta de pantaloni. Nu uita, incaltamintea joaca si ea un rol extrem de important, deci trebuie sa ii acorzi acesteia o atentie speciala.

Cuprins:

  1. Tips&Tricks pentru a-ti alege blugii potriviti!

  2. Cum sa iti alegi blugii potriviti in functie de forma corpului?

2.1. Ce blugi se potrivesc unei siluete tip clepsidra?

2.2. Silueta para - cum iti poti evidentia punctele forte ale corpului prin blugi?

2.3. Cum sa alegi blugii potriviti unei siluete tip mar?

2.4. Sfaturi pentru a-ti alege blugii potriviti daca ai o constitutie atletica

  1. Sfaturi despre cum sa iti alegi blugii perfecti in functie de incaltaminte

1. Tips&Tricks pentru a-ti alege blugii potriviti!

Sa gasesti o pereche de blugi care sa te multumeasca din toate punctele de vedere, poate fi o provocare extrem de obositoare pentru multe femei. Daca ti-ai pus vreodata intrebarea:”Mie ce blugi mi se potrivesc?”, tine cont de aceste mici indrumari, astfel incat sa te uiti intotdeauna in oglinda cu un zambet larg pe buze.

  • Invata sa iti cunosti corpul

 Femeia este superba, indiferent de numarul de kilograme, sau de forma corpului, insa este necesar sa stii exact in ce tipologie te incadrezi, pentru a face alegerea potrivita. Daca pana acum ai avut momente in care ai cumparat o pereche de blugi, care dupa marime pareau potriviti, insa atunci cand i-ai imbracat, ai constatat ca nu se aseaza deloc bine pe tine, probabil nu se potriveau siluetei tale. 

  • Gandeste in perspectiva

Esti in magazin si vezi o pereche de blugi frumoasa, care este marimea ta, dar crezi ca nu te avantajeaza? Nu te gandi doar la acea pereche de jeans. Gandeste-te in ansamblu, la toata tinuta pe care urmeaza sa o alcatuiesti cu blugii respectivi, intrucat vei fi surprinsa sa stii ca avand perechea de pantofi potrivita, corpul tau se poate modela astfel incat sa aparitia ta sa fie spectaculoasa.

  • Invata ce culori te avantajeaza

Culorile unei piese vestimentare dau tonul intregii tinute, astfel ca un articol intr-o nuanta nepotrivita tie, iti poate creea insecuritati legate de corpul tau. Daca esti o persoana cu forme si scunda, poti alege blugi in culori inchise, care sa redea un efect vizual de alungire si subtiere a picioarelor. Daca iti doresti totusi sa porti blugi in culori deschise, alege o pereche de botine cu toc, care sa redea acelasi efect. Daca in schimb, esti o femeie inalta si slaba, culorile vii te prind cel mai bine.

Ce blugi ti se potrivesc 1 botina maro

Ce blugi ti se potrivesc 1 fata cu blugi negri si geaca verde

2. Cum sa iti alegi blugii potriviti in functie de forma corpului?

Fiecare femeie este unica in felul ei, astfel ca silueta difera de la persoana, la persoana. Nu trebuie niciodata sa te simti complexata de felul in care arati, mai ales din cauza hainelor. Blugii sunt articolul vestimentar extrem de folosit pentru alcatuirea tinutelor, in special ale celor casual, astfel ca este necesar sa iti achizitionezi doar piese care sa ti se potriveasca. Sa iti alegi perechea de blugi perfecta, este o adevarata arta, pentru ca trebuie sa fii perfect constienta de silueta ta si sa iti iubesti corpul. Din fericire, exista pe piata diferite tipuri de blugi, fiind aproape imposibil sa nu gasesti un stil anume care sa te reprezinte si sa ti se potriveasca manusa.

Ce blugi ti se potrivesc 2 trei perechi de blugi

2.1. Ce blugi se potrivesc unei siluete tip clepsidra?

Silueta clepsidra este considerata a fi silueta perfecta, pentru ca evidentieaza o talie de “viespe” si forme extrem de bine conturate. Posteriorul este bine definit, iar picioarele sunt, de regula, lungi. Avantajul acestei siluete este ca poti purta aproape toate tipurile de blugi, daca stii cum sa le integrezi in tinute reusite.

  • Blugii cu talie inalta iti pot evidentia talia, facand-o sa para si mai subtire decat este. Ai grija insa, nu opta pentru o pereche mult prea mulata, pentru ca risti sa nu te avantajeze. Poarta-i cu o pereche de pantofi cu toc daca esti scunda, insa daca ai picioarele lungi, se recomanda o pereche de mocasini din piele naturala, sau de tenisi. In partea de sus, poti alege un crop top care sa iti valorifice si mai mult talia, peste care sa porti o geaca de piele sau din denim.

Ce blugi ti se potrivesc 2.1 mocasini

Ce blugi ti se potrivesc 2.1. fata cu blugi si tricou galben

  • Blugii evazati reprezinta o alegere potrivita pentru femeile cu silueta tip clepsidra, intrucat mentin un echilibru clar intre corpul tau si restul tinutei. Neaparat alege o pereche de jeans care sa fie evazati pe toata lungimea lor, pentru a pune accent doar pe posterior. In cazul acestui tip de blugi, poti purta fara probleme si pantofi cu toc, insa este necesar ca lungimea pantalonului sa acopere tocul. Daca nu esti adepta pantofilor cu toc, poti duce tinuta intr-o zona casual, cu ajutorul unor pantofi sport.

Ce blugi ti se potrivesc 2.1. pantofi sport

Ce blugi ti se potrivesc 2.1. fata cu blugi evazati si camasa cu guler

  • Blugii boyfriend sunt perfecti pentru silueta clepsidra, intrucat iti pun intreg corpul in valoare, de la posterior, pana la talie si picioare. Fiind usor largi pe picior, acestia sunt extrem de comozi si usor de purtat. Alege o pereche de balerini sau de tenisi si un pulover supradimensionat care sa iti intregeasca tinuta.

Ce blugi ti se potrivesc 2.1. fata care merge pe gard cu blugi si maiou albastru

2.2. Silueta para - cum iti poti evidentia punctele forte ale corpului prin blugi?

Silueta para este extrem de comuna si se caracterizeaza prin solduri late, posterior definit si lipsa de volum in partea de sus a corpului. Daca ai sanii de mici dimensiuni, umerii ingusti si soldurile late, te incadrezi in acest tip de silueta. Daca esti complexata de felul in care arati, nu iti face griji, se corecteaza extrem de usor daca porti hainele potrivite. Totul sta in alegerea pieselor vestimentare si a incaltamintei, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme. Te poti considera totusi norocoasa, poti purta mai multe tipuri de blugi si inca sa arati perfect.

  • Blugii evazati te ajuta sa scapi putin de volumul din jurul soldurilor, astfel incat picioarele sa fie mai bine proportionate. Opteaza pentru o pereche de ghete, sau pantofi sport daca vrei un outfit lejer. Daca vrei sa porti pantofi cu toc, alege o pereche de pantaloni mai lungi, care sa iti subtieze picioarele.

Ce blugi ti se potrivesc 2.2. ghete

  • Blugii cu talie joasa te ajuta sa echilibrezi zona soldurilor, atata timp cat gasesti o pereche de pantaloni care sa aiba talia inalta in spate, astfel incat sa nu existe acel gol inestetic. Daca vrei sa porti acest timp de blugi, alege un top mulat peste care sa adaugi un cardigan sau o geaca din piele. Ca si incaltaminte, poti alege o pereche de sandale sau de mocasini.

Ce blugi ti se potrivesc 2.2. sandale

Ce blugi ti se potrivesc 2.2. blugi, adidasi roz si rucsac de armata

  • Blugii skinny sunt preferatii multor femei, intrucat acestia sunt potriviti pentru foarte multe siluete, insa trebuie alesi cu atentie. Daca ai soldurile late, este recomandat sa optezi pentru o pereche de pantaloni cu talie inalta, pentru a balansa proportile. Poarta o pereche de cizme cu toc inalt si o bluza sau o camasa care sa acopere linia soldurilor.

Ce blugi ti se potrivesc 2.2. blugi skinny si maiou negru

2.3. Cum sa alegi blugii potriviti unei siluete tip mar?

Silueta de tip mar este specifica femeilor plinute, cu forme si se caracterizeaza printr-un bust generos, talie mare, coapse inguste si picioare subtiri. Tot volumul este concentrat in jurul abdomenului, astfel incat ai nevoie de o pereche de blugi care sa iti mascheze aceste mici imperfectiuni.

  • Blugii cu talie inalta ascund cel mai bine acele cateva kilograme in plus pe care consideri ca le ai, astfel ca acestia sunt perfecti pentru o femeie cu silueta de tip mar. Poti incerca sa porti o pereche de pantofi cu toc subtire, care sa iti lungeasca picioarele. Daca insa esti o persoana inalta, poti alege o pereche de adidasi. In partea de sus, alege un hanorac supradimensionat sau o camasa lejera.

  • Trouser Jeans sunt blugii perfecti pentru tine daca iti place sa porti haine confortabile. Acesti blugi in stil pantalon te ajuta sa echilibrezi proportiile , pentru a muta atentia de la bustul generos. Poti purta o pereche de botine sau de mocasini, care iti vor oferi un look fresh si actual.

2.4. Sfaturi pentru a-ti alege blugii potriviti daca ai o constitutie atletica

Femeile cu o constitutile atletica se “lupta” destul de mult pentru a-si gasi hainele potrivite. Daca simti ca silueta ta nu are forme bine definite, poate nu ai gasit pana in prezent hainele potrivite. Este necesar sa optezi pentru o pereche de pantaloni care sa iti scoata in evidenta talia si picioarele.

  • Blugii mom fit sunt perfecti pentru femeile atletice, mai ales daca acestea au gambele mai groase. Intrucat marginea blugilor este indoita exact in acea zona, ascunzand orice mica imperfectiune. De asemenea, acestia au o talie destul de inalta care sa iti puna talia in valoare. Opteaza pentru o pereche de pantofi sport sau o pereche de sandale, care sa iti permita sa te deplasezi in voie. 

Ce blugi ti se potrivesc 2.4. pantaloni boyfriend, adidasi si triocu alb

  • Blugii elastici sunt cei mai potriviti pentru tine, daca esti o persoana careia ii place sa isi lucreze corpul. Daca ai o musculatura bine dezvoltata, este necesar sa optezi pentru o pereche de pantaloni elastici, care sa se muleze bine pe formele tale, fara a iti dezechilibra silueta. Achizitioneaza o pereche de pantofi casual si alege un pulover supradimensionat in partea de sus a tinutei. 

  • Blugii boot cut, sunt pantalonii perfecti pentru femeile cu coapsele proeminente, intrucat sunt stransi pe picior si evazati in partea de jos, astfel incat corpul tau sa fie bine conturat. Daca vrei sa optezi pentru o pereche de ghete cu toc, alege o pereche de blugi de culoare inchisa, care sa te faca sa pari mai slaba si mai inalta.

Ce blugi ti se potrivesc 2.4. fata care sta pe banca cu blygi boot cut si top alb

3. Sfaturi despre cum sa iti alegi blugii perfecti in functie de incaltaminte

Incaltamintea pe care o porti spune multe lucruri despre tine si despre felul in care percepi lumea modei. Aceasta joaca un rol extrem de important in momentul in care alcatuiesti o tinuta, intrucat au puterea de a scoate din anonimat orice piesa vestimentara. De asemenea, incaltamintea poate incadra outfit-ul intr-o anumita zona stilistica, deci este necesar sa acorzi o atentie sporita acestui aspect. 

In ceea ce priveste potrivirea blugilor cu pantofi, trebuie sa tii cont de cateva reguli de baza. Acestea sunt aplicabile si in functie si de forma corpului tau si de ceea ce te avantajeaza cel mai bine. Daca esti o mare admiratoare de pantofi si accesorii, stii deja cat de important este sa alegi piesele potrivite atunci cand alcatuiesti o tinuta. De regula, mai intai alegi articolele de imbracaminte, dupa care te gandesti ce incaltaminte sau ce accesorii s-ar potrivi acestora, insa poti si sa iti construiesti o intreaga tinuta in jurul unei perechi de pantofi. 

  • Daca vrei sa porti o pereche comoda de pantofi casual, opteaza pentru blugi boyfriend sau cu talie joasa, care sa echilibreze tinuta. In partea superioara, alege o bluza simpla sau un hanorac.

  • Pantofii cu toc sunt preferatii tai? Acestia se potrivesc de minune cu o pereche de blugi evazati, lungi, care sa iti ofere un look fresh si feminin. Daca tocul este inalt, alege o pereche de pantaloni mai lungi, care sa acopere tocul aproape in intregime.

  • Balerinii sau mocasinii sunt printre preferatii doamnelor, pentru eleganta si comoditatea de care dau dovada. Acestia pot fi purtati cu o pereche de blugi boyfriend sau skinny.

  • Cizmele si ghetele sunt perfecte in sezonul rece, astfel ca acestea se asorteaza usor cu o pereche de blugi skinny sau drepti, cu talie inalta.

Ce blugi ti se potrivesc 3 pantofi casual

Ce blugi ti se potrivesc 3 fata care sta pe scaun cu camasa portocalie si blugi

Ce blugi ti se potrivesc 3 fata pe scari cu blufi si geaca de blana

Asadar, daca pana acum nu stiai cum sa optezi pentru perechea perfecta de blugi, tine cont de micile sfaturi din cadrul acestui articol, care te vor ajuta sa iti intelegi si sa iti iubesti mai mult corpul. Nu exista silueta imperfecta, ci doar haine nepotrivite, astfel ca nu ezita sa faci chiar acum o curatenie generala in garderoba.

Surse foto: Pexels.com, Unsplash.com, Epielenaturala.ro

 

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele