Main post picture

Ținute pentru femei plinuțe - tot ce ai nevoie să știi pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

Main post picture

Femeile plinuțe, pentru că sunt complexate de kilogramele în plus, aleg întotdeauna să se îmbrace cu cele mai nereușite obiecte vestimentare, în culori, croieli și pattern-uri nepotrivite. Rochiile foarte largi fac parte nelipsit din garderobă, iar încălțămintea cu toc sau cizmele foarte înalte au dispărut de mult din dulap. 

Există totuși câteva trucuri pe care orice femeie plinuță le poate pune în aplicare pentru a arăta și pentru a se simți bine. Nu necesită prea mult efort, ba din contră, doar puțină creativitate și dorință de reușită. Dacă și tu te afli în aceeași situație, citește în rândurile următoare de unde te poți inspira și cum poți avea niște outfituri cu adevărat spectaculoase chiar și într-o pereche de skinny jeans.

Cuprins

  1. Ținute pentru femei plinuțe - Sfaturi pentru a-ți găsi întotdeauna ținute potrivite corpului tău

  2. Ținute pentru femeile plinuțe în funcție de anotimp

2.1 Inspirație ținute de iarnă pentru femeile plinuțe

2.2 Inspirație ținute de primăvară pentru femeile plinuțe

2.3 Inspirație ținute de vară pentru femeile plinuțe

2.4 Inspirație ținute de toamnă pentru femeile plinuțe

  1. Ținute de ocazie pentru femeile plinuțe

3.1 Inspirație ținute de nuntă pentru femeile plinuțe

3.2 Inspirație ținute de botez pentru femeile plinuțe

3.3 Inspirație ținute de revelion pentru femeile plinuțe

  1. Ținute de zi cu zi pentru femeile plinuțe

4.1 Inspirație ținute office pentru femeile plinuțe

4.2 Inspirație ținute casual pentru femeile plinuțe

4.3 Inspirație ținute sport pentru femeile plinuțe

  1. Sfaturi pentru menținerea ținutelor potrivite pentru femeile cu vârsta de 50 ani

1. Sfaturi pentru a-ți găsi întotdeauna ținute potrivite corpului tău

Toată lumea întâmpină dificultăți atunci când trebuie să își aleagă obiectele vestimentare, însă femeile plinuțe trebuie să acorde și mai multă atenție atunci când se află în magazin sau în fața dressingului.

Există câteva trucuri care te pot ajuta să-ți găsești hainele potrivite, în funcție de dimensiuni și alte caracteristici, într-un timp scurt. Urmărește-le cu atenție:

  • Evită dungile verticale - pattern-ul cu dungi este la mare căutare în zilele noastre, mai ales când vine vorba despre haine, însă pentru femeile plinuțe acestea nu ar trebui să se regăsească pe obiectele vestimentare, mai ales cele orizontale. Va crea impresia că ai o siluetă și mai mare;

  • Alege cu atenție pattern-ul floral - florile pe haine sunt tare frumoase, însă este bine să știi ce fel de pattern este potrivit pentru hainele femeilor grăsuțe. De exemplu, pattern-ul cu flori mari nu este recomandat - te va face să arăți mai masivă. Pe când un pattern finuț, cu flori mici, te va face să arăți mai subțire;

  • Poartă haine cât mai simple - atunci când ești plinuță este ideal să eviți hainele care au multe accesorii - dantelă, sclipici, accesorii metalice. Ele îngreunează ținuta și nu îți oferă deloc șansa de a arăta mai suplă;

  • Alege culori potrivite - Uneori, culorile potrivite pentru femeile plinuțe pot fi atât cele închise - negru, maro, bleumarin, gri - cât și cele mai deschise, pastelate. Trebuie doar să testezi cât mai multe și să îți dai seama în ce te simți bine și ce te avantajează cel mai mult.

  • Alege blugii potriviți - Când vine vorba despre alegerea blugilor, trebuie să știi că părerile sunt împărțite. Însă, ideal este să ai în garderobă mai multe perechi de blugi, exact pe dimensiunea ta, atât în nuanțe deschise, cât și închise. De asemenea, atunci când îi cumperi, acordă atenție lungimii lor - aceștia nu trebuie să îți acopere glezna fiindcă vei părea mult mai scundă.

  • Folosește lenjerie modelatoare - lenjeria modelatoare te poate scoate de multe ori din impas, mai ales atunci când vrei să mergi la un eveniment să și să porți o anumită ținută. Alege cu atenție produsele, conform mărimii tale, dar și culorile potrivite.

2. Ținute pentru femeile plinuțe în funcție de anotimp

În funcție de anotimp, garderoba se modifică de aproape patru ori pe an. Indiferent că vorbim despre culorile folosite, materialele din care hainele sunt realizate sau tipul de încălțăminte, este ideal să fie bine organizate toate ținutele, astfel încât să îți fie mai ușoară trecerea către fiecare anotimp.

2.1 Inspirație ținute de iarnă pentru femeile plinuțe

inspiratie iarna pulover pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

Iarna, din cauza temperaturilor scăzute, este important să te îmbraci corect din punct de vedere al straturilor și al materialelor folosite, astfel încât să nu resimți frigul. Nu sunt importante neapărat obiectele vestimentare, ci mai mult materialele din care sunt realizate. Astfel, combină cu atenție body-uri și pulovere din bumbac sau lână, dresuri groase și pantaloni din materiale care să păstreze căldura.

De asemenea, încălțămintea este foarte importantă, deoarece ai nevoie de niște ghete din piele naturală, îmblănite, care să-ți ofere căldură și confort picioarelor. Nu uita nici de căciulă, fular și mănuși, dar nici de un palton potrivit dimensiunilor tale, realizat dintr-o stofă groasă. 

2.2 Inspirație ținute de primăvară pentru femeile plinuțe

Primăvara vine cu o nouă garderobă colorată și înflorată pe orice femeie trebuie să o îmbrățișeze cu nerăbdare. Chiar dacă sunt ocazii unde este mai bine să porți ceva închis la culoare pentru a-ți ascunde kilogramele în plus, să știi că primăvara și vara poți aduce un strop de viață în garderoba ta, alegând câteva elemente în nuanțe pastelate. 

De exemplu, indiferent că ieși în oraș, te duci la birou sau chiar la o întâlnire romantică, alege să porți o pereche de jeans sau pantaloni din bumbac într-o culoare deschisă. În plus, poți alege și în partea de sus un pulover colorat, însă atenție la nuanța pe care o are - să se potrivească cu tenul tău - dar și la pattern - ales greșit, poate oferi senzația de „prea mult”. Accesorizează ținuta cu o gentuță crossbody, o pereche de cercei și cu o pereche de încălțăminte comodă, cum ar fi niște sandale cu toc foarte mic sau chiar niște balerini care să-ți ofere flexibilitate.

inspiratie primavara color tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

2.3 Inspirație ținute de vară pentru femeile plinuțe

Vara, toate fustele, rochițele și costumele de baie pe care le-ai ascuns în dulap, trebuie să vadă lumina zilei! Știm cât îți este de greu să porți ceva decoltat sau scurt atunci când nu ești mulțumită de formele tale, însă acest lucru nu trebuie să te descurajeze. Este important să ai încredere în tine și să porți un anumit obiect vestimentar dacă îți place și dacă vezi că te avantajează. 

Combină fustele mini cu cămăși colorate sau bluze răcoroase, de vară, din in sau bumbac, și accesorizează ținuta cu o pereche de cizme lungi, cu toc, sau chiar cu o pereche de espadrile comode.

Nu uita nici de pantalonii scurți sau de rochițele potrivite pentru vacanță. Bine combinate, acestea îți vor pune talia sau bustul în evidență. De asemenea, atunci când mergi la mare, la plajă, sau la piscină, pentru a-ți fi mai ușor să te expui, cumpără-ți un costum de baie întreg, într-o culoare închisă și dă frâu distracției! De pe ePieleNaturala.ro îți poți cumpăra niște papuci din piele naturală astfel încât să se asorteze cu outfitul pe care îl ai.

inspiratie vara tinute femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie vara rochii pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie vara pantaloni tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie vara plaja tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

2.4 Inspirație ținute de toamnă pentru femeile plinuțe

Atunci când vine toamna, garderoba ta se schimbă atât din punct de vedere al materialelor din care hainele sunt realizate, cât și din punct de vedere al culorilor. Nuanțele pământii – maro, nude, galben, chiar și roșu închis – formează niște ținute impecabile dacă sunt bine combinate cu alte accesorii vestimentare. Tocmai de aceea este foarte important să știi cum să asortezi culorile și materialele astfel încât acestea să nu îți creeze impresia că ai kilograme în plus, ci exact opusul.

inspiratie toamna espadrile tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie toamna tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie toamna tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie toamna cardigan tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

Poți purta diverse malete subțiri, pe gât, de culoarea pielii sau chiar ușor mai închise, împreună cu o fustă neagră conică care să-ți pună formele în evidență. Bineînțeles, pantofii cu toc vor crea iluzia de picioare subțiri și se vor potrivi de minune cu fusta. Alege o pereche de încălțăminte tot într-o nuanță închisă pentru a nu atrage prea mult atenția în acea zonă.

Bineînțeles nu sunt de evitat nici trench-urile sau cămășile supradimensionale, din materiale mai grosuțe, împreună cu o perechi de jeans într-o nuanță deschisă. În primele luni de toamnă, când temperaturile încă nu sunt scăzute, te poți juca cu ținutele pe care le-ai purtat vara întreagă, alegând să adaugi și câte un accesoriu, un dres sau un pulover potrivit sezonului. 

3. Ținute de ocazie pentru femeile plinuțe

Atunci când ești plinuță, cu siguranță ai un stres foarte mare atunci când trebuie să alegi cu ce să te îmbraci la un eveniment mai important, ca de exemplu o seară la restaurant, o nuntă, un botez sau o aniversare specială.

inspiratie tinute ocazie pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

În funcție de situație, iată la ce trebuie să acorzi atenție și cum poți combina hainele astfel încât să ai parte de ținute chic.

3.1 Inspirație ținute de nuntă pentru femeile plinuțe

Dacă ai tendința de a alege întotdeauna haine largi și neatrăgătoare pentru a-ți ascunde kilogramele în plus, îți recomandăm să renunți la acest obicei și să fii mai îndrăzneață. Poți alege anumite rochii lungi și largi, realizate din materiale vaporoase în culori inedite, dar te poți orienta și către o pereche de pantaloni cu talie înaltă, skinny, într-o nuanță închisă – negru, gri sau bleumarin – care să creeze impresia unei siluete de tip clepsidră. Aceștia nu trebuie să fie neapărat blugi, ci pot fi realizați din stofă, lână sau chiar dintr-un material care imită cu succes pielea.

Important de reținut este să nu combini acești pantaloni cu topuri, cămăși sau diverse bluze strâmte sau prea scurte. Alege blazere din dantelă sau niște cămăși din mătase pentru un look elegant. Bineînțeles, dacă îți dorești să mergi pe direcția rochiilor, alege întotdeauna croieli care să-ți pună în evidență formele, chiar dacă la o primă vedere ți se va părea că nu ți se potrivesc deloc, dar și culori care să te aducă la viață. Sandalele cu platformă, împreună cu pantofii cu toc, sunt printre cele mai bune decizii atunci când vine vorba despre încălțăminte.

inspiratie nunta pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

3.2 Inspirație ținute de botez pentru femeile plinuțe

De regulă, un botez este un eveniment de zi, care nu durează foarte mult și nici nu necesită o ținută extrem de elegantă. Tocmai de aceea este important să vorbești cu persoanele care te invită și să le întrebi dacă există un dress code. După ce te-ai asigurat, poți urma indicațiile lor sau te poți orienta după ceea ce ție îți aduce plăcere și bucurie. Contează foarte mult și anotimpul, cel puțin în alegerea materialelor. Poți opta pentru o salopetă vaporoasă, pe care să o accesorizezi cu un cardigan, o rochie îndrăzneață sau cu o ținută mai casual, formată dintr-o cămașă și o pereche de jeans.

inspiratie elegant botez tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

inspiratie elegant salopeta tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

3.3 Inspirație ținute de revelion pentru femeile plinuțe

Chiar dacă tendința este de a alege outfituri cu paiete si mult sclipici pentru revelion, trebuie să știi că astfel de obiecte vestimentare nu te vor avantaja deloc. Dacă îți dorești musai, ideal este să folosești un accesoriu de păr cu paiete sau chiar o mică gentuță crossbody sau plic.

Altfel, îmbracă-te în funcție de locul în care va avea loc petrecerea și de atmosfera  O pereche de jeans închiși la culoare, un top neutru și o pereche de cizme înalte, cu toc, sigur va atrage toată atenția și, în plus, te vei simți foarte comod.

inspiratie revelion tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

4. Ținute de zi cu zi pentru femeile plinuțe;

Activitățile de zi cu zi vin cu o mulțime de provocări în ceea ce privește ținutele zilnice pe care le poți purta. Dacă mergi la birou trebuie să porți o anumită vestimentație, pe când atunci când ieși în oraș la o cafea sau mergi la o plimbare, te poți îmbrăca mai casual.

4.1 Inspirație ținute office pentru femeile plinuțe

Ținutele office sunt foarte potrivite pentru persoanele care sunt nevoite să meargă la birou zi de zi și au un dress code specific. Bineînțeles, cele mai uzuale obiecte vestimentare folosite în astfel de ținute sunt sacourile, cămășile elegante, pantalonii și fustele office, toate închise la culoare, dar și încălțămintea tip oxford, mocasini sau pantofii cu toc.

inspiratie office tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

4.2 Inspirație ținute casual pentru femeile plinuțe

Îmbrăcămintea casual este potrivită pentru orice moment al zilei și pentru orice activitate pe care știi că urmează să o desfășori. De regulă, o astfel de ținută este alcătuită dintr-o pereche de jeans sau pantaloni comozi, acompaniați de un pulover sau o bluză simplă, în funcție de anotimp. Bineînțeles, încălțămintea poate aduce un plus de originalitate outfitului, așa că nu te sfii când vine vorba să faci alegerea potrivită. Indiferent că sunt ghete scurte, pantofi cu toc sau cizme înalte, acestea vor scoate ținuta din anonimat.

inspiratie zi de zi casual tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele ma chic outfituri

inspiratie tinute casual toc pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

4.3 Inspirație ținute sport pentru femeile plinuțe

Sportul trebuie realizat de către orice persoană, indiferent că aceasta are sau nu nevoie. Și pentru că uneori este dificil să te urnești, este important să îți pregătești câteva ținute preferate care să te motiveze să te apuci mai repede de sport.

De exemplu, poți alege un set alcătuit din colanți și bustieră în aceeași nuanță, ori cu pattern-uri jucăușe. În cazul în care nu ești fan bustiere scurte, poți opta pentru un tricou larg pus pe deasupra sau pentru o bluză termică. Bineînțeles, de la nicio ținută sport nu trebuie să lipsească încălțămintea corespunzătoare. Așadar, alege cu atenție pantofii sport pentru a nu face bătături.

inspiratie zi de zi sport tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

5. Sfaturi pentru menținerea ținutelor potrivite pentru femeile cu vârsta de 50 ani

Cu toate că, odată cu înaintarea în vârstă, tendința femeilor este de a se îmbrăca tot mai mult în haine închise la culoare, trebuie să știi că acestea nu aduc niciun plus de valoare, ba din contră, îmbătrânesc prematur.

sfaturi mentinere 50 ani tinute pentru femei plinute tot ce ai nevoie sa stii pentru a avea mereu cele mai chic outfituri

Tocmai de aceea este important ca și după trecerea vârstei de 50 ani să ai o garderobă colorată și vie, așa cum și tu ar trebui să te simți. Doar pentru că nu mai ai 20 de ani, nu înseamnă că nu trebuie să acorzi atenție hainelor pe care le porți. Cumpără-ți în continuare rochii potrivite dimensiunilor tale, pantaloni din materiale speciale și cămăși mătăsoase, apoi accesorizează tot ce ai cu eșarfe, curele subțiri, bijuterii și cu perechile de pantofi potriviți. 

În concluzie, indiferent de vârsta pe care o ai, alege să porți hainele care te fac să te simți bine. Chiar dacă la început poți fi ușor sceptică cu privire la anumite obiecte vestimentare, dă-ți frâu libertății și curiozității și încearcă să probezi tot ceea ce îți place de pe umeraș. Bineînțeles, acordă atenție culorilor, croielilor și pattern-urilor, astfel încât hainele să te facă să arăți mai bine, nu să te pună în dificultate. Femeile plinuțe sunt la fel de feminine precum oricine altcineva, așa că nu te limita la gândul că nu poți purta fusta conică preferată sau crop top-ul recent cumpărat.

Sursă foto: Freepik.com, Shutterstock.com, Unsplash.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele